reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Owca- moj maly jest z konca listopada 2007, wiec "udalo" mu sie przedluzyc zycie przedszkolne :-) mnie akurat to bardzo cieszy, bo przynajmniej jeden rok beda chodzic z mala ,choc do innch grup , czyt. ludze sie, ze ten fakt bedzie pomocny w zaklimatyzowaniu sie tego malego "cycka" w nowym otoczeniu. tj. moze nie takie obce to otoczenie, bo codziennie przeciez tam ze mna chodzi zaprowadzic i odebrac malego, do tego w srody chodzimy tez na Spielgruppe w tym przedszkolu i zna wszystkie panie, i duzo dzieci, no ale i tak mam wewnetrzne obawy co do poczatkow, bo ona to na hasla "przedszkole", czy "Spielgruppe" to pierwsza, ale zawsze z mamuska.
A kolejne dziecko, to kiedys na pewno o ile Bog da, ale to chyba pozostawimy losowi, bo na dzieci odpowiedniego czasu nigdy nie ma :-) niewazne, czy pierwsze, czy kolejne. no i chyba bardziej marzylby mi sie drugi synek, ale najwazniejsze i tak jest zdrowie, wiec tak naprawde to chyba plec bylaby mi obojetna.
Delfin- moj em to Polak, ale od 25 lat tutaj mieszka- wyjechal jako dziecko, jak mial 8.
Aha- odnosnie Elterngeld- to o ile sie nie myle nalezy sie tylko obywatelom i malzonkom Niemcow (przynajmniej tych z pochodzenia :-) ), wiec jesli ktos wyjechal do pracy, bez pochodzenia, to chyba mu sie nie nalezy. ale glowy nie dam sobie uciac. za to Kindergeld to juz nie powinien byc Problem i powinni przyznac.
I ktoras z dziewczyn pytala co trzeba zabrac ze soba na porodowke. u nas dla dziecka, oprocz ciuchow i fotelika na wyjazd do domu nie trzeba bylo nic brac, dla siebie potrzebne beda tylko kosmetyki ( zel pod prysznic, szampon, Pasta i szczotka do zebow, kremy, ew. cos do makijazu), reczniki, ciuchy- najlepiej spodnie dresowe i t-shirty, bielizna - i co wazne- stanki do karmienia, pizama. podpaski, wkladki laktacyjne, pampersy i cala reszta jest w szpitalu. moja bardzo dobra kolezanka ma za tydzien Termin porodu, wiec jestem na biezaco z tymi sprawami:-D
patrycja- szerokiej drogi jutro i udanego wypoczynku!
Alexandra- ahoj! :-) a Ty z jakich rejonow- ja: Uellendahl- Katernberg. kojarzysz? aha- nie moge odczytac wiadomosci od Ciebie, cos mi wyskakuje, ze jakas opcje mam zablokowana. nie wiem o co chodzi?:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry przy porannej kawie :-):-)

wlasnie wyprawilam corke do szkoly a synek dzis ze mna w domu
o 10 jedziemy do mojego pracodawcy musi mi jakis papier wypelnic...:tak:

kamelle to wy sie znacie z Alex juz ?...:baffled:
moj synio idzie od sierpnia do szkoly , normalnie masakra nie wyobrazam go sobie hehe
jego nic nie intersuje, wszystko jest nudne i po 5 minutach mu sie nudzi :happy:
takze nie wiem jak to z nim bedzie :baffled:

Martucha 8 euro brutto to strasznie malo wedlugo mnie..ale to pewnie dlatego ze praca przez posrednika :tak:
no ale bedzie dobrze, dostaniecie Kindergeld i jakos bedzie :-) najwazniejsze ze bedziecie razem :tak:
a co z mieszkaniem ogladal cos mezus ?..

Alex co u was ? bo cos opuscilas sie w pisaniu :rofl2:

Uciekam i milego dnia wam zycze !!

Owca- no, wlasnie ze jeszcze sie nie znamy z Alex :-) ale pewnie juz niedlugo... :-)
Moj maly tez ma przyslowiowy pieprz w d... i poniekad dlatego sie ciesze, ze jeszcz erok przedszkola ma przed soba. tak to go ciagnie do nauki bardzo, chce poznawac cyferki, literki, ale z tym siedzeniem na pupie to cienko go widze. on tylko przy lego moze pol dnia przesiedziec, bo wszystko inne tez jest ciekawe przez piec minut :-)
Alex- postaram sie przekrecic do Ciebie w przyszlym tygodniu. tylko napisz mi czy to Twoje prawdziwe imie? bo byloby glupio gdybym poprosila do tel. Alex, a Twoi domownicy nie mieliby pojecia o kogo mi chodzi:-D
No, a teraz ta gorsza czesc dnnia przede mna- sprzatanie. bleee...

hej dziewczyny:-) ja nie dawno dopiero wstałam bo miałam ciężką noc...

to mieszkanko co mąż oglądał to strasznie zaniedbane a jeszcze właściciel jakiś, dziwny, coś kręcił, i ta pani prawnik co nam mieszkania szuka, powiedziała nam ze mamy sobie z tym mieszkaniem dac spokoj bo cos jest nie tak, wiec nadal szukamy...

mam nadzieje ze jak mąż podszkoli język to znajdzie jakąś lepsza prace, a narazie damy rade tak:-) najważniejsze ze razem:-)

moja mama tez myśli czy nie wyjechać do niemiec za praca, wiec moja 8 letnia siostra by musiała tam iść do szkoły niemieckiej i nie wiemy czy da sobie rade....

my się o siostrę też baliśmy, bo to taki maly rozczepusek, ale panie w szkole wiedzą jak sobie poradzić z dzieciaczkami i zaraz się zrobiła grzeczniutka:-)

miłego dzionka

Hej dziewczyny :-) Ja chcialam Wam zyczyc milego weekendu...wlasnie wrocilam z pracy,ciagne kawe i pakuje walizy...Ale bez pozegnania nie wyjade :-D Buziam Was wszystkie :-)
Owca jak na jakims fajnie wjde to wkleje -hahahaha :D No ale postaram sie :-D
No to trzymajcie sie :-)

Acha....Martusia moj brat sprowadzil sie wlasnie z 8 letnia corka tutaj i powiem Ci mloda szybko kuma... Dzis juz z dziecmi sie dogaduje...w sierpniu bedzie rok jak tu sa... Wstydzi sie przy nas..ale moja bratowan nie raz przyuwazyla jak rozmawia z dzieciakami :-D A i nie raz cos jej przetlumaczyla co pani powiedziala :-) Wiec o dzieci nie ma sie co martwic :-)

No to trzymajcie sie ...do wtorku... paaaaaaaaaaaaa :-)

Hej kobitki:)

Ależ mamy dziś straszną niezdecydowaną pogode;/;/;/
Moja mała spi ja obiad gotuje i luzik:D

Delfin dla mnie ta ciąża to szok...w sumie zawsze sie smiałam ze zanim mała skończy rok ja bede w ciązy. No ale po porodzie karmiłam i nie miałam @ potem miałam tylko 2 razy w odstepie 3 miesiecy i nie spodziewałam sie ze moze mi sie udac zaciazyc tymbardziej ze o pierwsze dziecko starałam sie 2 lata...no ale ja sie cesze bedzie ciezko ale dam rade...:)
Moj maz chciał pozniej ale sie nie dałam:))) Ja chce miec 3 dzieci a on mowi ze to juz koniec no zobaczymy ;p;p

kamelle ja z pl pochodze z okolic Wrocławia:)
Ja nie mam pochodzenia moj maż tez nie jestesmy polakami a mam Elterngeld.

martusia
moj maz na pocatku miał tez 8 euro własna firma ale to z tego powodu ze wojek go okradał a my nie wedzielismy...bo maz pracował w jednej firmire z wojkiem on mu płacił a wojkowi niemiec tylko ze ten niemiec nie wiedział ze wojek daje mu tylko 8euro myslał ze normalnie...i takim sposobem maz spłacił mu nowego mercedesa z salonu...
Ale dawalismy rade mielismy 2 pokojowe mieszkanko nie zyło sie niewiadomo jak ja czasem dorobiłam...z czasem wszystko bedzie lepiej:)
Martusia ja mam rodzine w Odolanowie niedaleko Ostrowa:D

polcia... Odolanów to nie daleko:-) zobaczymy jak to będzie...spróbujemy a jak się nie uda to wrócimy:-) dzięki dziewczyny, widzę że na początku jest trudno ale potem juz tylko lepiej:-)

Dzien dobry przy kawce !!
troszke juz posprzatalam sobie z rana , odkurzylam kurze starlam i wsio
happy8se.gif

Pogoda widac bedzie ladna bo slonko swieci i dosc przyjemnie jest jak bylam z psem
yes2.gif

My jak zwykle w sobote wybywamy na dzialke na caly dzien , i zrobimy grila po co bede w domu gotowala obiad
baffled5wh.gif

zjemy sobie na swiezym powietrzu
wink2.gif

Jeszcze tylko musze isc po jakies zakupy wieksze
yes2.gif

Wczoraj dostalam sms od mojego pracodawcy hehe co tam sprzatam u nich
yes2.gif

napisal mi ze ich sasiadka szuka kogos do sprzatania , zapytal czy ja bym nie chciala
wiec takim sposobem umowilam sie juz i jutro na 18 jade obkukac robotke i kobitke
takze milo mi sie zrobilo bo pewnie zadowoleni ze mnie skoro mnie polecili
biggrin.gif

takze bede miala nastepna moja trzecia
happy8se.gif

Martusia co tam sie nie uda , uda sie napewno pomalu sobie poradzicie najwazniejsze to zeby praca byla i mieszkanko jakies
:-)
a reszta sie pouklada :tak: jestes juz spakowana ? :-p
to jak narazie nie macie jeszcze mieszkania to gdzie teraz twoj mieszka no i ty jutro jedziesz wiec gdzie bedziesz mieszkala u kogos z rodziny ?
:baffled: sorry ze tak wypytuje :-p:-p Szczesliwej spokojnej podrozy :tak: bedziesz miala tam neta ?
to odezwij sie jak dojedziesz :tak:

To chyba wszystko wiec milego dnia
happy8se.gif

A wy jakie plany wekendowe macie ??

reklama
Witam Babiniec.
Nie było mnie trochę i widzę nowe twarze na forum,
Więc witam nowe mamusie...:-)
Nie miałam czasu wejść na bb, zawsze coś, wczoraj wybraliśmy się trochę na spacer i lody gałkowe... uwielbiam:-D Poza tym mój mąż miał urodzinki i nie miałam jak się wyrwać. Wiecie jak to facet w dniu urodzin, wymagający.
Właśnie zbieram się do sprzątania samochodu, bo mamy tak brudno że aż wstyd...:baffled: Pogoda u nas dopisuje, jest lekki wiaterek.

Martusia miłej i udanej podróży do De.
Życzę udanego weekendu kobietki
. ;-)

Do góry