reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Owca no tosz pisalam ,ze kiedys mieszkalam... trzy prawie lata... bo ja juz kiedys mialam faceta z De. moja pierwsza powazna milosc :-D Jak mialam niecale 18 lat to sie do niego wyprowadzilam :szok::-D Tak sobie z ciekawosci weszlam na immobilie zeby poogladac tam mieszkanka i nie wiem dlaczego teraz to sie nazywa Bemerode... Cos mi nie pasuje...Ale osiedle to samo... nawet jedno mieszkanie na ulicy na ktorej mieszkalam...

No a do Pl. jade teraz na weekend... Moja bratanica ma komunie i mimo ze teraz tu miszkjaja to robia w PL. Cala familiada tam...
A ile Ty masz ogolnie putzek? ja mam ogolnie u dwoch osob i chodze 3 razy w tyg. Tak mi sie udalo ze mam czasami wrazenie ,ze Pana Boga za nogi zlapalam ;-)

reklama
A widzisz to nie wiedzialam ze tu mieszkalas
moze kiedys pisalas a mi ze lba wylecialo hehe :-p
mi podoba sie jeszcze na Wettbergen kojarzysz tamte strony ??...

ja mam tylko 2 pucki narazie :tak: takze 2 razy w tyg. obie po 3 godziny :tak:

Spadam do wanny bo woda juz czeka :happy2:

Wiesz co ja juz tych nazw osiedli nie pamietam :D ale wiem ze moja niedoszla tesciowa na Lehmannstr. mieszkala :-) A teraz gdzie mieszkasz bo ja wiem ,ze pisalas ale tezt na skleroze choruje :-D

Ja zaraz moja eksportuje do wanny, a potem ja...naleje sobie wrzatku i poleze w jakiejs pachnacej soli i poczytam ksiazke :-D

Ja juz z wanny wyszlam haha :happy2:
nie lubie dlugo siedziec szkoda mi czasu :-D:-D

nie kojarze tej ulicy...a ja mieszkam na Vinnhorst :tak: kojarzysz ?
ide na tv
:happy2:

noo dziewczyny nasz staż bardzo króciutki...byliśmy tydzień małżeństwem i mi uciekł do Niemiec:-D:-D:-D chyba nie mógł mnie już znieść hihi:-)

Mam nadzieję aby że szybciutko język załapie:-)\

oj a ja też uwielbiam leżeć we wannie i to najlepiej w meega goracej wodzie, ale teraz niestety muszę obywać się bez tego:-)

Witam z kawka !!
dzis i jutro mam wolne bo przedsz.zamkniete i siedze z mlodym :-):-)
odkurzylam juz teraz musze pranie wywiesic :tak:

Martusia kiedy jedziesz do DE ?
i jak mieszkanko maz ogladal ? bo cos pisalas ostatnio :baffled:

Hallo,

Martusia
- jak już Twój mąż ogarnie język to uciekaj daleko od Polaków ! Jeśli chcesz oczywiście do czegoś dojść tuta w DE. To jest moje zdanie . Nigdy Ci nie pozwolą mieć większy stan dart niż Oni sami.Oczywiście jeśli nie chcesz żyć od 1 do 30 każdego miesiąca bo tak to i w PL można . Mam już w tym temacie swoje doświadczenie a raczej mój M i wiem co mówię. Mieliśmy rok w plecy przez takie współprace .
Co do sprzątania to kochana jak się nie umie jakoś specjalnie języka i nie ma się jakiegoś atrakcyjnego zawodu to tylko sprzątanie zostaje . A i z tym trzeba dobrze trafić tutaj bo wszędzie są ludzie i ludzie , tutaj pewnie też by się znalazły takie orły co by Ci szafę kazali odsuwać . Ale w De masz trochę inne perspektywy bo jak spokojnie idzie wyżyć i odłożyć z M pracy to jak byś trafiła na jakiegoś psychola co by Cię traktował jak śmiecia to mu możesz grzecznie podziękować i wyjść . I wiesz o tym że nic się nie stało ,Twoja rodzina na tym nic nie straci a ty masz komfort że nie musisz się męczyć . W PL byś musiała zęby zacisnąć i robić bo do garnka trzeba coś włożyć .

PAti - ja mam 10euro .Powiem szczerze że poniżej to bym nie poszła i tyle , nie opłacało by mi się . Zresztą moja Femita od razu mi powiedziała żebym nie było głupia i nie brała mniej- bo ciężka praca a w godzinę to się dużo zrobi . Jeśli chodzi o wtorki moje to będę tak ściemniać żeby te równe 3 h mieć za każdym razem bo też umiem liczyć ;-)Ostatnio sprzątałam jak mrówka bo zostawiłam młoda bratowej bez obiadu i chciałam zdążyć do domu .Teraz będę szykować w PN prowiant ;-)
Pati tutaj masz ten pensjonat co ja wybrałam Noclegi Kościelisko Dom Tatrzański Ewa
A ty z wyjazdem w wieku 18lat do DE to poleciałaś Maleńka:-D:-)

Owca ty sklerozo Nasza :-D

Wczoraj sprzedaliśmy Naszą BMW i dziś kupiliśmy Jeppa:-) Idzie od razu do blacharza bo zderzak ma do zrobienia i trzeba załatwić biurokracje bo był sprowadzony . Myślę że gdzieś za 3 tyg go odbierzemy bo stwierdziliśmy że będzie jednak na PL blachach a ''piździk " którego kupimy na sierpnia będzie na DE :-D

Mój mąż ostatnio jak sobie popiwkowaliśmy z bratem i bratową to stwierdził że tutaj są 3 zasady:

1). Musisz narzekać że nie masz pieniędzy.
2). Musisz nie pokazywać że masz pieniądze .
3). Nie masz pieniędzy -Pamiętaj!.

Uśmialiśmy się bardzo , ale coś w tym jest . Jednak Niemcy mają inną mentalność niż My . Czasami oczywiście lepszą a czasami nie do zrozumienia dla Mnie . Myślę że ich podnieca trzymanie pieniędzy na koncie . Znam tutaj tyle już osób i oni mają chorobliwą oszczędność . Zresztą na wakacje też nie jeżdżą , autem jeżdżą takim żeby tylko jak najmniej palił , nie wydają na ciuchy , znam jednych nawet dla których położenie sera i szybki na jedną kanapkę to jest w ogóle nie zrozumiałe . A najśmieszniejsze jest to że wszyscy mają w **** siana i majątku .
I dopóki ty ''nie masz pieniędzy'' jak Oni to Nieba c przychylą ale jak by człowiek powiedział im że jedzie na wakacje , że jedzie sobie ciuchy itp itd to sądzę żeby nie byli już tacy mili i pomocni . Dlatego sprawdza się przysłowie- Pokorne ciele dwie matki ssie ;-) lub wlecisz między wrony musisz krakać jak i one :-D:-D:-D .

tschüs :-)

Ostatnia edycja:
Morgen baby :-)

Owca tego osiedla nie kojaze...ale moze i na nim bywalam... jak mowie nie wiem juz za bardzo jak one sie nazywaly :-D

Delfin-gratuluje nowego nabytku... :-) fajne widoczki z tych domkow... Cos w ten desen bym chciala tylko bardziej lux :-D

Ja na mojej putzce mam u jednych 50€ za 3,5 ha... w tym te pol godziny to sciema totalna :-D bo sie wyrabiam w 3 :-) No i mam taka babcie do ktorej ide w srody i piatki... tam mam dyche na godzine ,ale w tym w piatek jem z nia sniadanie...to odchodzi 40 min juz... potem robie jej obiad i tez z nia jem wiec kolejna godzina... jestem tam w sumie 5h ale dostaje 55€ plus czesto cos dla mlodej -np. 5 euro ostatanio ciagle dostawala :-) narobic sie nie narobie po sie tam swendam ,a czysto jest bardzo :-D nawet jak przyjde w srode to sie nie nakurzy :-D zadowolona jestem bardzo...

Martusia
mi tez brakowalo strasznie goracych kapieli w czasie ciazy ,a najbardziej spania na brzuchu :-D

A teraz lece sie szykowac bo musze na miasto smigac :-) buziole i do pozniej :-)

Hej dziewczyny

Delfin haha ja to stwierdzilam juz po miesiacu a moj maz juz mi to mowil... Oni jak ci gorzej to poklepia wspolczuja a jak tylko masz lepiej to noz w plecy wbija... Ja sie juz nie przejmuje mam jechac jade mam kupic cos kupuje.. A jeszcze Bawarczycy to chyba najgorsi...

Martusia fajnie ze sie sprowadzacie:)

My po fajnym dniu wczoraj.. Przyjechala rodzinka i milo spedzilismy czas.. Pojechalismy jeszcze na Frohlingsfest i wrocilismy do domu o 21 a maz z nimi jeszcze pojechal do Regensburga;) Dzis chyba na rzesach bedzie chodzil bo rano wstawal na 5 do pracy:)

Znalazlam sluchajcie super prace w zawodzie z moim niemieckim by mnie wzieli.. 2300 brutto i wszelkie dodatki przedewszystkim na auto!! I nie moge isc bo w ciazy jestem:( tak mi szkoda ze plakac mi sie chce.. Ale wyslalam kolezanke i moze ja wezma:)

reklama
Witam Kobietki.

Ja właśnie po porannej małej kawce i śniadanku. Mój jeszcze smacznie sobie śpi. Bo wczoraj oglądaliśmy film do 2 w nocy...
:-)
Ja ranny ptaszek jestem. Poza tym mały tak mnie kopie rano że nie da się spać. :-D Wczoraj to miałam taką zgagę, że myślałam, że umrę. Laski znacie jakieś dobre lekarstwo na zgagę, które mogę wziąć? Jak do tej pory nigdy nie miałam zgagi...zaczyna się dopiero.
Delfin- gratuluje zakupu nowego auta
:happy2: Twój brat dobrze ujął te 3 zasady, moim zdaniem jest jak napisałaś, pierwsza to na pewno żeby nigdy nie pokazywać że ma się te pieniądze. haha
Martusia- zobaczysz jak się tu przeprowadzisz, jak Ci czas szybko zleci, ja już nie chce wracać do PL, tu mi dobrze :-) a to kiedy przyjeżdżasz do męża? Ja też uwielbiam przesiadywać w wannie, oczywiście gorąca woda to podstawa i dużo panyyy, ale niestety po pierwsze mam teraz prysznic ;)) a po drugie nie wolno mi się kąpać w takiej wodzie, jeszcze trochę poczekam na ten relaks.

Fajnie drogie panie że macie jakieś robótki, gorzej jakby nie było...właściwie to jak ktoś nie zna dobrze języka to tylko to może robić. Och jak ja też bym poszła już do pracy, ale do tego to mi chyba jeszcze daleko:tak:

Miałam jeszcze zapytać, która rodziła tu w De, bo już się pogubiłam haha, za dużo was
:-pBo nie wiem jak to jest trzeba brać do szpitala swój własny laktator? Bo mam zamiar kupić, tylko zastanawiam się czy warto kupować jakiś drogi i czy będę go używać.

Do góry