reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Delfin za 120 tys. i super?? to tutaj takiego nie dostane...za te cene to do remontu,tak,ze kredyt by wyniosl okolo 200 tys.
Ale powiem ze nawet dobrze sie stalo...bo nie mam takiego duzego kredytu a mam chyba nawet lepiej niz gdybym miala dom,tylko troszczke ta cisza mi doskwiera... i to,ze nie umiem tutaj poczuc prawdziwego upalu,w lesie jest zawsze chlodniej a po drugie to sa stare mury...latem w domu ja mam chlodno :-) nie to co mialam na poddaszu jak mieszkalismy w centrum :-D a ja wtedy jeszcze w ciazy bylam ;)

Jak to? Nie rozumiesz czemu nie mam drugiej pociechy? ja chce jeszcze miec...caly czas nad tym mysle,kurcze ...era antykoncepcji tak nam namieszala w glowach,ze zastanawiamy sie czy chcemy miec dzieci...nasze matki nie mialy takich dylematow :-D przynajmniej moja...ja mam 4 rodzenstwa ;)

A co do psa to mysle ze teraz albo nigdy...minie rok ,niewiadomo co sie wydarzy...moze Ci sie odechce? bo np. w ciaze zajdziesz??;-)

reklama
Hej Babeczki
Widzę,że była wielka dyskusja co do mieszkań ;)) Ja to myślałam, że tu już każda na swoim, a tu proszę, marzenie każdej z nas :happy:
U nas od dwóch dni tak się pogoda zepsuła, cały czas wieje i zimnoooo.
A zapowiadało się tak pięknie.
Byłam wczoraj u lekarza,z maluszkiem wszystko dobrze, już waży 1kg :happy: I strasznie kopie:-) Widać było na usg jak ssie paluszka :-D Jaki słodki widok.

Delfin i jak tam byłaś nad tym morzem? Czy pogoda nie dopisała?

Witam i milego dnia zycze !!
ja musze zaraz wychodzic oj nie chce mi sie :no:
sloneczko wychodzi :-):-)

Delfin i jak decyzja podjeta ??...

Neczka fajnie ze z maluszkiem wszystko dobrze :-) jakie imie wybraliscie ?

Lece juz....:happy:

Hej dziewczyny

Wczoraj nie bylam za bardzo aktywna bo dostalam migreny nie bylam wstanie nic zrobic az sie dziwie jak doszlam po Adaska ale przyszlam i poszlam spac :-(

neczka super ze maluszek dobrze sie rozwija:tak: a jak tam u lekarza sama bylas czy z mezem? ja nie mam odwagi chodzic sama :confused2:

Jolit odpisze z opoznieniem... chodzi o wozek nie mam zamiaru jakos specjalnie bujac ale taki bujany dobrze amortyzuje nierownosci podczas spaceru o to bardziej mi chodzi dlatego juz nie chce tego ze skretnymi kolami tylko klasyczny bo sa miekkie a mimo wszystko i te ze skretnymi nie sa takie miekkie:-( mialam taki i juz nie chce najadlam sie nim :rofl2:

Ja dzisiaj robie wycieczkoe objazdowa po sklepach za stanikiem bo juz mi jeden zostal w ktory sie mieszcze:eek: i popatrze za pizama do szpitala i mniej wiecej popatrze co bym sobie mogla jeszcze kupic:-D

Jolit - tak w super stanie . Też na początku nie wierzyłam ale mąż mi pokazywał dwa koło swojej pracy , jeden był sliczny ale mała działka a drugi taki bardziej obora dla mnie ale miał wielka działkę i 3 garaże .Oba były za 120 tys zł. Przyjaciel mojego męża uświadomił go że wcale nie jest źle i wyszło by Nas to trochę drożej od wybudowania domu w PL bo też musielibyśmy szybować 400tys zł . Wybudowanie domu w DE jest już bardzo drogie bo ceny materiałów budowlanych są tu duże .Dlatego podobnież bardziej się opłaca kupić .Znam tutaj Polaka który ma już dwa swoje domy :-DA pracuje w Hamburgu i codziennie dojeżdża bo mu sie to bardziej opłaca finansowo widocznie .

Dziewuchy no właśnie nie podjęłam :-D:-D:-D:-D:-D Szczerze to właśnie bardziej się skłaniam do tego żeby rok poczekać bo bardzo się boje tej organizacji jak młoda pójdzie do przedszkola . Co do ciąży Jolit to się nie martw ,jak tabsy nie zawiodą to nie planuje .Fakt w wakacje robię sobie przerwę 3 miesięczną bo już dawno nie robiłam i chciała bym żeby mój organizm się trochę zregenerował.
ale ogólnie myślę że poczekam rok i się w tym czasie dokształcę jeszcze książkowo o psach .Chce mieć wszystko dopięte na ostatni guzik , za bardzo boje się że nie podołam a nie chce krzywdzić psa .Z tej rasy i z psa na pewno nie zrezygnuje . Mam tylko dylemat czy teraz czy za rok .ale będzie na pewno w Naszym domu Pan pies :-).

Hej laski :-)

Ja wlasnie wrocilam z pracy i wciagnelam na obiadek omleta :-)

My terz sie czaimy zeby cos kupic...Ale ceny w Berlinie sa powalajace... Taki w miare dom z dzialka ok. 600 metrow w dzielnicy w miare ok. trzeba liczyc te 300 tysiecy euro... W super dzielnicy sama dzialka kosztuje mala jakies 600 metrow od 700 tysiecy w zwyz... Poza berlinem albo w syfie chalupe mozna kupic za 100 tysiecy-cala do remontu-ale ja w syf nie chce... No i my bysmy chcieli od razu z wieksza dzialka zeby postawic hale pod nasz interes... Patrzelismy juz to w naszych rejonach z 650 tysiecy trzeba polozyc.... i wez tu kup dom :-D Ja to nawet bylabym za jakims fajnym mieszkankiem 150m²... gdzies jakis magazyn kupic osobno... plus jakas kawalerke albo inne mieszkanko jako inwestycje... Troche zalujemy bo moglismy kamienice mala kupic za 400 tysiecy... ale Rusek kupil...a tam mamy wlasnie magazyn i by pasowalo... No ale te dwa lata jeszcze bedziemy tu gdzie jestesmy... Chyba ,ze cos ekstra sie znajdzie...

Pogoda dzis super... zaraz jade po mloda i pojedziemy sobie do lasu na spacerek maly... potem wpadne na chate,ogarne burdel i walne sie na kanape...Jestem mega dzis wypompowana:eek::shocked2:

Delfin ja na Twoim miejscu tez bym sie wstrzymala z psem :-)

Nereczka super ze u Was alles okay :-)

Ja właśnie skończyłam robić gołąbki bez zawijania, mniam...
Kamilko
do lekarza to ja jeżdże z mężem, bo muszę dojechać 18km... a tak szczerze powiedziawszy, nie poszła bym sama, bo połowy bym nie zrozumiała, haha :-D A mąż lubi popatrzeć na usg i oglądać swojego synka:happy: Pytałam doktora nawet o jakąś polską położną, i powiedział, że jest Polka która jeszcze odbierała jego córę, nazywa się Halina, hehe i jest podobno super. :-)
Owca, tak wybraliśmy już imię dla synka Alan. Nie wiem czemu ale mam sentyment do tego imienia. Nie chce innego. :-p

Miłego wieczora życzę.

Hej dziewczyny

Ja ogarnelam mieszkanie poprasowalam bo 2 tyg mialam zaleglosci i sie lenie chwilowo bo zaraz trzeba jakis obiad wymyslec:rofl2:
Pogodna nadal u nas piekna wioec korzystamy popoludniu albo spacerek albo lody i czas leci:tak:

neczka- no moj tez ze mna chodzi ostatnio cieszyl sie jak mu lekarka pokazywala wszystko kolano stope reke itd hehe a teraz mam wizyte 10 maja i idzie ze mna sasiadka:tak:mam nadzieje ze moze sie juz dowiem kto u mnie mieszka:-)

Wczoraj bylismy z Adaskiem w Mullerze wybrac prezent na urodziny i biedny nie umial nic wybrac no coz za duzy sklep:cool2: patrzyl na jakies bibeloty a chce mu mu kupic cos fajnego i porzadniejszego;-)

Hej :-)

U nas tez pogoda ladna...bylam zobaczyc z Noemi czy juz konwalie rosna i owszem pojawiaja sie...ale jeszcze jakies 2 tyg. zeby mozna bylo rwac kwiaty :-) Uwielbiam ich zapach :-) No potem poszlysmy sie przejsc nad wode :-) Mloda oczywiscie budowala z piasku i wody...a ja zalowalam ze nie mam kocyka bo chetnie powylegiwalabym sie tak na sloncu...No nic konad drzewa musial wystarczec :-D Nastepnym razem lepiej sie przygotuje :-)teraz mnie czeka ogarnianie mieszkania bo pospalam dzis dlugoooo :-) No a na 16:00 moje dziecko ma Kunst wiec jade ja zawiezc i jak zawsze 2 godziny w tym czasie jestem u bratowej na kawie i plotkach bo ich mloda tez chodzi :-)

reklama
Hej
A co tu tak chłodem zawiało, nikogo nie ma...haha
Ale się dzisiaj pogoda popsuła, u nas to chyba zaraz będzie padało, bo się ciemno zrobiło, a zapowiadali piękną pogodę na weekend.
Co tam u was kobietki?
Kamilko jak to faceci oni się cieszą z małych rzeczy, dla mojego męża to widok bezcenny bo to pierwsze dziecko :happy2: Dlatego chodzi ze mną do lekarza, jest zafascynowany, potem potrafi godz opowiadać, co tam nie widział na tym usg. :-D Ja teraz mam wizytę na 8 maja, mam prawie co dwa tyg. kontrole.

Życzę udanego weekendu laseczki, mam nadzieje że u mnie nie będzie deszczowy. ;-)

Do góry