reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Delfin moze kiedys zmienisz zdanie... Ja zapieralam sie nogami i rekami ale jak nam ktos dal szanse zyc nomalnie to czemu nie miec parki. A widze po Adasiu ze chce miec rodzenstwo on jest bardzo wrazliwy i odczowa samotnosc:/ Dlatego stwierdzilismy ze to dobry czas:)

A kiedys kiedys kiedys chcielibysmy adoptowac dziecko:) moze bedziemy miec taka mozliwosc? Zobaczy ssie za 10-12 lat;)

Czekam na serial i chyba padne w podusie bo juz mnie rozklada a Adasiek wstaje o 6:/ ehh chociaz znow zasypia o 19:30-20:00 i mam czas dla nas;)

reklama
Joanna fajny-mi sie podoba kolor europa :-)

Co do drugiej dzidzi to najpierw chcialam dwojke...potem stwierdzilam ze mloda zotanie jedynakiem...ale szczerze to jak widze po sobie ze fajnie miec rodzenstwo to szkoda mi ze jestem w tym egoska i juz za wygodna si zrobilam... Tabletek nie biore...wiec gdyby bylo to bedzie...Moze kiedys swiadomie sie postaramy :-) Noemi napewno chcialaby rodzenstwo :-)

Ja wlasnie sie przed chwila dowiedzialam ,ze dzis zginal moj kolega z Hannoveru... mial wypadek-jezdzi na tirach...Zostawil synka i ciezarna zone... Starsznie mi przykro dla tej dziewczyny.... musi teraz masakre przechodzic.... :-(

Joanna a mi podoba sie kolor Australia :-) z upodobania do turkusu... ;)

Ja Wam powiem,ze ja jesli chodzi o drugie dziecko to jestem tak niezdecydowana,ze szok... z jednej strony nie chce z wygody,juz nie chce mi sie drugi raz pchac w zupki,kupki itd .ale z drugiej wlasnie to rodzenstwo :/ sama mam siostre,bez ktorej sobie zycia nie wyobrazam ...jest moja przyjaciolka,jestesmy bardzo zzyte...ale tez wiem ze czasami rodzenstwo to jak obcy sobie ludzie-kontaktu nawet nie utrzymuja...na to nie ma reguly...Kamilka no wlasnie czemu nie miec parki gdy ma sie mozliwosc? z wygodnictwa? albo moze tez z tego,ze ...mam corcie ,mam dziecko,jedno ...wiec dla polowy swiata to oznacza,ze musze miec drugie ;) no bo jak to tak tylko jedno,czemu jedno,czemu jedynak...hehe , a moze po prostu -BO TAK ?? ;-)
Pati a Ty dalej tabl.nie bierzesz i tak nic?? :-p ja bez tabletek poltora roku wytrzymalam niezaciazona.. ;)
A zona kolegi to rzeczywiscie musi masakre przechodzic... :( ale coz...takie rzeczy dzieja sie caly czas...gdzies obok nas...

Joanno gratuluje córy! :-)

Ja już też mam nadzieje że teraz na wizycie się dowiem co będę miała...jestem ciekawa...:-p

Biorę w ten piątek ślub ale tylko cywilny, nic szczególnego, tak szczerze wolałabym wziąć go w PL, gdzie mam wszystkich, a nie tu...ale...za rok planujemy impreze w Pl...a kreacje będę miala skromną, sukienusia jasna,krótka z rozporeczkiem z tylu i do tego jasne butki na obcasie rzecz jasna (uwielbiam wysokie obcasy:-D) z kokardami z przodu :p
Trochę się boje, bo ja mało niemieckiego umiem, babka z urzędu dała mi tekst do nauki... haha...żebym się nie pomyliła i powiedziała nie :-p

Dobra Kobietki jeszcze wypije herbatkę z cytrynką i mykam spać, bo ten dzień dzisiaj mnie zmęczył. Poza tym zrobiłam się tak leniwa, przez tą ciąże, że nie wiem...Dobrej nocki, do jutra :wink:

Dzien dobry !!

wstawac spiochy , my juz zaraz wychodzimy do chalupki !! :tak:

Co do anty to ja nigdy w zyciu nie bralam jeszcze tabletek hehe :-D:szok:
i nie mam zamiaru...:no:

Pati przykro mi z powodu kolegi...wspolczuje tej dziewczynie masakra..bardzo mi jej zal ..
a powiedz ten wypadek to w Hannoverze byl czy gdzies na trasie?

Milego dnia :-):-)

Ostatnia edycja:
morgen mädelsy,

owca -
a ty spac nie mozesz??? ogorki albo przeciery kupuje w polskim sklepie ale tez edeka,kaufpark ,real maja troche polskiego asortymentu i w trink gut,tez mozna cos znalezc. w ruskich delikatesach tez sa towary made in pl. bo ogorki kiszone made in de. to nie jest to samo,kapciowate albo w smaku podobne do konserwowych:wściekła/y:

jomaha - wozio cacusny, moim faworytem jest america,elegancki piaskowy kolor.

neczka - to juz dzisiaj cudownego dnia i miklosci na wiele lat i czekamy na fotorelacje !!!

delfin - a nie narzekam,przypalona jestem calkiem,calkiem.zafundowalam sobie flatrate,takze uczeszczam regularnie korzystajac ze wszystkich bankow,chcialam wyprobowac bräunungsdusche ale obecnie nie byloby widac efektu:-D:-D

pati - tez mi sie chce wiosny a jeszcze bardziej lata...musimy byc cierpliwe,jeszcze ciut :-).przykro mi dla kollezanki:-(

jolit - co do dzieci to zawsze wiedzialam,ze chec 2...ale pozniej tak jak doszlam do wieku dojrzalego to zapragnelam jeszcze baby no i mam:-D a zobacz po ilu latach i wiece jak jest fajnie:tak:...no i wlasnie musze uciekac...pogon za najmlodszym...paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hej dziewczyny

Ja na nogach od 7 Adasiek zadowolony poszedl do przedszkola.. ja nie wiem w Polsce byl ryk z przedszkolem a tu normalnie nie moze sie doczekac kiedy do niego wyjdzie:eek:
Juz po sniadanku i korzystam ze sloneczka i zaczełam sprzatac prac czyscic zebym miala wszystko gotowe do wyjazdu.

Jolit zalezy o co ci chodzi z tym co napisalas czy jestes wogole nastawiona miec predzej czy pozniej 2 dzieci czy nastawiasz sie glownie na 1? Kazdy ma swoje podejscie do tego tematu... Ja zawsze chcialam 2 ... tylko kwestia byla tego kiedy miec to drugie... wkoncu sie zdecydowalismy...
Ale wiem ze w obiegu rodzinnym czy wogole znajomych biega pytanie :
Masz faceta kiedy slub? Jest slub kiedy dziecko? Jest Dziecko.. Kiedy bedzie 2 ? A jak juz mam 3 dziecko to juz patologia! A to przeciez kazdego indywidualna sprawa:confused2:

Biore sie za prasowanie bo lezy juz od tygodnia:eek:

no może kiedyś zmienię zdanie , aktualnie mój mąż też nie chce drugiego bobo. Niby nie wyklucza tej możliwości kiedyś ale aktualnie nie ma zamiaru . Ja chciałam bardzo na początku , jedno za drugim ale jak nie ma teraz to najbliższy termin w którym rozważę ten temat od nowa to będzie jak Lenka skończy 5 lat . Uważam że taka 6-7 letnia różnica wieku jest do zaakceptowania ,mój mąż ma taką z bratem i super się dogadują . Ja ze swoim mam 2 lata i teraz jest ok ale całe dzieciństwo się biliśmy :-D;-)

Dziewczyny a gdzie na wakacje jedziecie w tym roku ? My myślimy nad polskim morzem
Primavera - HOTEL SPA - Wczasy nad morzem - wczasy odchudzaj

no może kiedyś zmienię zdanie , aktualnie mój mąż też nie chce drugiego bobo. Niby nie wyklucza tej możliwości kiedyś ale aktualnie nie ma zamiaru . Ja chciałam bardzo na początku , jedno za drugim ale jak nie ma teraz to najbliższy termin w którym rozważę ten temat od nowa to będzie jak Lenka skończy 5 lat . Uważam że taka 6-7 letnia różnica wieku jest do zaakceptowania ,mój mąż ma taką z bratem i super się dogadują . Ja ze swoim mam 2 lata i teraz jest ok ale całe dzieciństwo się biliśmy :-D;-)

Dziewczyny a gdzie na wakacje jedziecie w tym roku ? My myślimy nad polskim morzem
Primavera - HOTEL SPA - Wczasy nad morzem - wczasy odchudzaj

reklama
Hej babeczki :-)

Ja po pracy, po obiedzie i po odebraniu mlodej... troche odpozywam i wtedy biore sie za ogarniecie chalupy :-)

Owca- zginal w trasie... Sondershausen: Lkw-Fahrer stirbt bei Unfall | OTZ

Delfin- my jeszcze nie wiemy gdzie... Ale tak mysle pomiedzy Portugalia,Turcja ,a Majorka :-) Jednak ceny w sezonie powalaja... trzeba liczyc te 3 tysiace € na luzie... Gdzie te czasy jak sie moglo wybrac w czerwcu przed sezonem? :-D

No i ten Twoj hotel calkiem spoko... a nie chcieliscie gdzies za granice jechac? Ja osobiscie nie lubie spedzac wakacji nad polskim morzem...pogoda niepewna,woda czasami taka ,ze nie da sie wejsc-brudna,jakies glony... najczesciej plaze przepelnione na maxa...no i nudno-nie ma czego zwiedzac,ciagle tak samo ;-)

Do góry