reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej laski :-)

Joanna-ja tam nie tesnie juz... jestem dosc czesto w pl. wiec mi starcza :-)
Ja tam lubie moj swiety spokoj od tesciow,rodziny,ze nie mieszkamy blisko siebie -a bron Boze juz w jednym domu:-D
Niedawno moj brat sie z rodzina sprowadzil,mieszkamy na roznych osiedlach wiec luzik :-)

Owca- teraz mloda byla z nami... miala gdzie isc spac ale dzieciaki mialy swoj swiat i o spaniu nie myslaly :-D Ale to sporadycznie tak sie zdaza bo normalnie jak jest jakas domowa impreza i zostajemy na noc to szybciej dzieciaki chodza spac...a tym razem jechalismy do siebie na noc... No ,ale jak ja imprezuje na miescie to stary w domu siedzi i pilnuje :-D

A co do tej polski ejszcze-ja to bym nie chciala nawet tam spowrotem wrocic jakby mi miliona pod nos polozyli... Dla mnie to jakich chory i zacofany kraj... ludzie niemili,malo tolerancyjni,sluzba zdrowia pozal sie boze... mozna wymieniac wady w nieskonczonosc... Ja juz calym sercem jestem w DE. a Berlin to moje miejsce na ziemii :-)

reklama
witam sie poniedzialkowo,

co do tesknoty ...to juz mi przeszlo,dawno temu,tutaj sie zakorzenilam i mam swoj space:-)pamietam,na poczatku bylo trudno,jedym polaczeniem z najblizszymi byl telefon i listy,ach z jakim utesknieniem zagladal codziennie do skrzynki a jak cos bylo to z radochy skakalam i czytalam taki list pare razy...fajnie sie to wspomina:-Di ...to nie co teraz sms,mms,skypa,fb...a wy jeszcze narzekacie,nie rozmazywac sie babolce,bedzie dobrze:tak:

Hej Dziewczęta! :happy2:
Już się trochę dowiedziałam o tym Kindergeld, a powiedźcie mi jeszcze właśnie komu się nie należy to Elterngeld? To chyba babeczki zależy od dochodów tak??? I to się składa tam gdzie Kindergeld nie?

Ale dziś pogoda co? :dry: Ciemno, szaro i ponuro jakoś, aż się nic nie chce...kiedy będzie ta wiosna...?:confused:

A jak tam kobietki po weekendzie? opowiadajcie coś ciekawego.:-)

Neczka ja nie pomogę my mamy tylko Kindergeld ;-)

Pati i jak ćwiczenia ?

U mnie zima pełną parą , dziś cały dzień miałam zamula i grzałam dupsko przy kominku :-D Mąż poszedł spać bo dziś był w dwóch robatach więc padł po zjedzeniu kolacji razem z Lenką ;-) Ja sobie dziś kupiłam piwo smakowa i właśnie sączę:-D

Ja tez mam tylko kindergeld wiec nie mam pojecia jak starac sie o inne pieniadze ;-)

Delfin-ja dzis nie cwiczylam...w pracy bylam wiec juz swoje kalorie stracilam :-D Ale jutro z rana jade :-)

Wlasnie wcinam piers z kurczaka z pieczarkami... mam jeszcze czerwonego winka na lapke wiec moze trzepne przed spaniem :-D

reklama
Czesc :)

Nie wiem od czego zaczac ,dlugo mnie nie bylo a tu tyyyyle naskrobalyscie,ze...hoho

Delfin co do kominka-swietny...my mamy inny taki az pod sufit...moglabym fote wstawic ale nie mam a nie bede teraz szybko robic bo...mi sie nie chce :-p zreszta pisze tego posta na szybcika bo M czeka ;-)
Pati przy tym powrocie z tego spa ... ja raz jechalam i widzialam auto,ktore tak samo wpadlo w snieg,i tez myslalam,ze zaraz bedzie po nich...tyle,ze zaczynal sie trzeci pas i ten ktos mnie wyprzedzil i daawaj...a tam snieg lezal...:szok: widzialam jak rzuca tym autem i bylam swiecie przekonana,ze zaraz nastapi jakas katastrofa...ale ten ktos tez widac zapanowal nad autem i niewzruszony pojechal dalej....:sorry2:

Oblukalam tylko co pisalyscie i odniesc sie moge do tesknoty za krajem.. ja nie tesknie...tesknilam pierwszy rok jak tu bylam,potem to juz weszlam w obieg,ze tak powiem co nie znaczy ze sie zaklimatyzoiwalam...bo to trwalo troche ,szczerze to nie wiem czy do tej pory jestem zaklimatyzowana...zawsze bedziemy tu obcy ,zawsze bedziemy obcokrajowcami-ale taki chyba zywot emigrantow... choc sa to tylko moje odczucia...i tak jestem im tu wdzieczna za jako takie podjecie bo w PL obcokrajowiec to jak malpa w zoo normalnie.. hehe
Pati a co do tego jaki to polska zacofany kraj-masz racje ...tylko ze w tym kraju zyja moi najblizsi ...wiec nie rozpatrywalabym tego w takich kategoriach jak Ty...mialysmy to szczescie i okazje wyjechac a sa tacy co nie maja tej okazji...i musza zyc w tym beznadziejnym i zacofanym kraju :/

Ja dostawalam Elterngeld...a moze sie to inaczej nazywalo-nie pamietam...chodzi mi o te 300 € co miesiac przez pierwszy rok.

A u mnie bylo dzis slonce :-) wymylam okna,fieranki wieszalam...ogolnie ogarnelam chacjende...ale czekam na taka prawdziwa wiosne,bo wczoraj to jeszcze zawieja sniezna byla...normalnie pogoda grudniowa:-D

Witam nowe mamusie -juz teraz nie pamietam jak sie nazywaly ;)

Do góry