reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Guten Morgen :-D

Wlasnie wydelegowalam mloda do szkoly,starego do pracy i zaraz o 09:00 ide cwiczyc :-D

Delfin
- ja ogolnie jakies dwa lata temu zmienilam calkowicie styl zywienia... zero tlustych,gotowych czy z torebek potraw... Wszystko mozna samemu tylko trzeba troche poszperac w przepisach ;-) Przestalam slodzic,jak juz to herbate z cytryna-ale do tego uzywam syrop z agawy :-) zero makaronow,ziemniakow itp :-) I powiem Wam ze ja po obiadach czuje sie o niebo lepiej...kiedys tylko spac... Dla mnie to tez lepiej bo ja nie mam woreczka zolciowego juz .-) no i na przyszlosc mam nadzieje ze mi organizm podziekuje ;-) Lubie tez na parze warzywa...kocham ryby,krewetki itd. :-) Ostatnio spalilam moj parowar-musze wybrac sie po nowy :-D

Co do przypraw to ja duzo kupuje w Kauflandzie bo maja ogromny wybor... ale chce poszukac taki typowy sklep z przyprawami w Berlinie bo napewno cos takiego bedzie...

Co do mierzenia to tez masz racje...ja jednak znam swoje cialo i sugieruje sie tez kg. bo do 60-59 musze zjechac ;) mierzenie to swoja droga...
Ciekawa jestem ile dzis wytrzymam z Ewka-moja bratowa wczoraj dala rade 10 min :-D i nie wiedziala jak sie nazywa :-)
Kijki do Nordica tez mam ...kupilam jakis czas temu w lidlu :-) i rolki mam... :-D ale cwiczyc to ja nie cwicze :-D Co od wczoraj ma sie zmienic ;-) pierwsze kroki poczynione :-)

Jolka -hula hoop tez sobie kupie :-D Ja tam lubie posiadac :-D polecasz jakies konkretne? bo tego od zatrzesienia :-)

Alex- ta w avatarze to nie ja :-D a szkoda :-D i co masz na mysli z ta foto option z mlodej pokoju? :-D

reklama
Pati jakies konkretne hmmm,kup sobie takie co nie halasuje ;) bo ja takie wlasnie mam i wkurza mnie to troche ,bo ma wypustki z magnesami w srodku co to maja wydzielac jakies jony ujemne podczas krecenia i pozytywnie wplywac na przemiane materii ,no dobra niech sobie wydziela tylko szkoda,ze halasuje przy tym :-D bo te magnesy w tych wypustkach sa luzne i po prostu lataja.Ale oprocz tego hulahop spisuje sie dobrze ,spelnia swoja funkcje tzn. skutecznie odchudza :)

Ja tez nie gotuje tlusto,ale jem wszystko...makaron,ziemniaki itd. zrezygnowalam jedynie z bialego pieczywa ;) Pije len mielony i do jogurtow dodaje otreby.

Witam i ja !!! :-)
dzizasz jaki tu ruch haha i Alex sie nawet przyplatala haha :-D:-D
u nas dzis snieg z deszczem pada :angry: a ja myslalam ze juz wiosna idzie buu...:angry:
Kawke spijam i potem musze do kauflandu skoczyc cos na obiad zakupic tylko co :baffled:

Pati chyba alex miala na mysli ze porzadek taki w pokoju pod zdjecie zrobiony haha czy tak czysciutko zawsze jest??

Wy tu o wadze,odchudzaniu a ja mam w nosie ze tak powiem...:rofl2:
nie odchudzam sie samo mi spadlo 4 kg...nie wiem kiedy:happy: teraz mam 60,5 kg przy wzroscie 1,68 :tak:
wiec nie jest zle tylko sadelko mam ktore mnie wkurza i cycki mniejsze by mi sie przydaly a tak to luzik :tak:

Telefon zadzwonil i wybil mnie z rytmu i zapomnialam co mialam jeszcze pisac :baffled:

Jolit moj maly jest od 8 do 14 w przedszkolu :-) a osttatnio mi beczal ze chce byc dluzej ze za wczesnie przychodze:szok: ale w tym roku juz sie nie da od wrzesnia pojdzie do 15.30 :-p a ja moze pojde do pracy chyba ze co inne sie wydazy:tak:

Patrycja jeju zeby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce z tymi cwiczeniami:-D a co do jedzenia hmmm ja to statram sie jesc mniej ale nie chce mi sie babrac zeby gotowac sobie osobno a chlopakom osobno:eek: zreszta moj mnie zaraz na cos skusi i po mojej diecie:-D

Owca hehe no widzisz a ja nie umiem miec w nosie mojego sadelka,po ciazy mi sie tak porobilo,ze brzuch musi byc plaski i koniec a przed ciaza to jakos uwagi na to nie zwracalam,wazylam 70 kg. i bylo mi dobrze :-D

kamilka to fajnie,ze jest mozliwosc do 15:30...nasze przedszkole mamy otwarte tylko do 14. Troche krotko,tez bym chciala do 15:30 miec labe ;)

Dzwonie zaraz do ginekolozki co mi spiralke zakladala ,musze jechac skontrolowac bo mi sie drugi okres w tym miesiacu przyplatal :baffled: co sie juz nie zdazalo...spiralke juz mam rok,wiec...

Owca- no ogolnie staramy sie trzymac w pokoju porzadek :-) zazwyczaj jest cos w ten desen jak na zdjeciach...Chociaz oczywiscie nie zawsze :-D od kiedy mamy pudla na zabawki to poprostu latwiej o porzadek :-)

Ja wlasnie 35 min. wytrzymalam...ale z ewa tylko 15... kuzwa wygladalo tak niepozornie..ale po chwili cialo odmawialo posluszenstwa!!!1:szok::-D musze chyba basen koniecznie dorzucic co sie rozrzuszam.. po 15 min. z Ewa wzielam sie za skakanke,na przemian z cwiczeniami ,wlasnej produkcji Zumba itp :-D Wieczorem jeszcze wskocze na 30 min. rowerka ;-)

A co do jedzenia to my wszyscy jemy tak jak ja gotuje...bo mozna sie najesc , a nadal to zdrowe i pozywne :-) ja zamiast makaronu jem poprostu salatke np. tylko :-)

A co pogody to u nas snnieg tez spadl... i to calkiem sporo... ale zapowiadali wczoraj ze do czwarku napewno bedzie pruszylo... wiec w ramach spalania tluszcu lece dzis tez z mloda na sanki :-D

Pati z tymi przyprawami to fajny by był taki sklep . Ja ostatnio zamówiłam herbatę czerwoną z netu i niestety jakaś wywietrzała , a kupiłam 1 kg :-D W PL w moim rodzinnym mieście jest sklep kawy i herbaty . Kobity ja mam tam raj ! Pani otwiera słoiczki , daje ci do powąchania , ty mówisz ile chcesz. Ehh teraz jak pojadę to znów fortunę u niej stracę. Ale super jest tak sobie robić rózne herbatki np zieloną z malinami (są tam całe maliny) czy Mate cytrunowa . I czujesz że jest to herbata a nie jakieś siuski. Już nie wspomnie o tym że zielona czy yerba mate działa na metabolizm , czerwona zresztą tez ale od niedawna postanowiłam w niej posmakować , niestety kupiłam jakiś szmelc bo jak może herbata nie mieć aromatu ? No chyba że jest stara i ***** warta :-D

Hula hop - kedyś czytałam o nim i na allegro widziałam dużo fajnych , właśnie z tymi wypustkami z magnezem . Ale jakoś się okręciłam i nie kupiłam . Pamiętam że czytałam opinie ludzi na jakimś forum i było chyba że najlepszę są te cięższe i o jakieś określonej średnicy , one chyba 100zł kosztują . Dawno to było i szczerzę nie pamiętam .

Jesli chodzi o obiadki to ja z córą często jemy coś innego nić mąż . Ciężko jest go przekonać do ryżu , i marudzi że jak można jesć ryż bez sosu itp . Pyryyy to tez najlepiej żeby bu pół patelki tłuszczu na nie wylać . ale po mału protestuje i go przekonuje . Ja już w żadne suplementy spalania tłuszczu nie wierze , ostatni mój zakup ''tego cuda '' skończył się tak że rzygałam i serducho mnie bolało :-D:-D.
Wagę mam obecnie 56,5 ale nie jestem chuda ojj nie ( mam 165cm). Dlatego postanowiłam się mierzyć bo nie zależy mi na zbijaniu wagi . chciała bym aby skóra na moim brzuchu się wciągnęła i aby pośladki fajnie się podniosły .Takie mam marzenie :-D A ciąże z młodą zaczytałam z 65 kg i chodziłam wtedy intensywnie na fitness itp tylko z jedzeniem grzeszyłam i sama siebie oszukiwałam . Mój brzuch a raczej skóra na nim po odchudzaniu jest dla mnie najbardziej dołująca . w ubraniu czuje się cudownie przy ten wadze i obecnym stanie wizualnym ale stój kąpielowy w lato mnie przeraża . I to jest moja motywacja. Założyć strój w lato bez dołowania się że jakiś znajomy mnie zobaczy .Oby się udało .

Delfin to ja Ci zycze niech sie uda :-D Ale Ty mi tez zycz !! :-D

A co do herbat to ja tez kupuje w herbaciarniach :-)
To calkiem inny smak i aromat... no i mozna zapazac tez nawet do 3 razy bo mimo slabszego smaku wlasciwosci nadal te same :-) ostatnio tez pijam herbate z pokrzywy bo wyciaga wode :-) Wlasnie popijam do sniadanka :-) A sniadanie dzis sobie z waga zrobilam...tak zeby zobaczyc ile srednio zjadam kcal... oczywiscie wiele rzeczy juz wiem ile ma,ale nie wszystko...
tak wiec mam fileta rybki,salatke z pomidora,rucoli,czerwonej cebuli zabielona jogurtem z dodatkiem balsamico :-) plus kawalek czarnego chlebka i wyszlo ze mam lacznie 315 kcal na sniadanko :-) czyli moge jeszcze dzis zjesc 1000 kcal :-D Kurde ja sie z tym swietnie bawie :-D

reklama
Halo hehe robilam dzis tescik i wyszla mi bladziuchna kreseczka i chyba nam sie udalo:D
Powtorze go w sobote:D

Zrobilam obiad i padlam:) synek z tatusiem urzeduje;) a ja jeszcze drugie pranie wstawie:)

Do góry