reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Jolka ja nienawidze naszym busem jezdzic :-D
Hulla hop to dla mnie za malo...ty zawsze chuda bylas i jestes...mi sie zebralo sporo tluszczu wszedzie :-D Zamowilam wlasnie sobie odzywki rozne :-D
Brat mi jeszcze jutro trening dla mnie rozpisze i dzialam...jak do maja nie zjade to jestem dupa i cienias! i tak bedziecie mogly mnie nazywac :-D

reklama
Oj nie moja droga,ja nie bylam nigdy chuda(i nie jestem...wypraszam sobie ;) Jak mialam 19 lat ,gdy poznalam mojego M...wazylam 68 kg. Przy wzroscie 170. i tak w sumie caly czas mialam taka wage 70-65(70 jak zaszlam w ciaze)...schudlam dopiero po ciazy do tej wagi,ktora mam teraz.A w dzien porodu mialam 86 kg. wiec mialam co zrzucac i wiem co znaczy sie odchudzac ;)
I mowiac szczerze troche tesknie za czasem 68 kilo ,bo mialam wtedy fajnie cycki,ale bylam mloda i cialo bylo inne,po ciazy sie zmienilo...a po drugie teraz jak tyje to glownie w brzuchu :/ i to mnie wkurza .

no u Mnie to oboje z mężem się wzięliśmy za siebie . Ja chce ujędrnić swoje ciało . Ćwiczę głównie na dupsko, i ramiona. Dziś sobie kijki kupiłam, do spacerów z psem chce sobie nimi machać , przynajmniej ręce mi się ujędrnią, bo nie wierze w cuda że one coś niby więcej mi dadzą . Ogólnie wiosna idzie i sprzyja aktywności fizycznej na dworze . Jeśli chodzi o cycki to też mi zleciały, ale mam już to w dupie , jak mi zanikną do końca to se silikony wsadzę :-D Jeśli chodzi o bycie chudym i wadze to nie można sie sugerować samą wagą . Każda ma inną budowę ciała i każda inaczej możne wyglądać w tych samych kg , więc ja się mierze . Zawsze w poniedziałek wchodzę na wagę z rana i mierzę talie itp. Druga sprawa to taka że mięśnie tez swoje ważą , znam osoby które przytyły 1-2kg intensywnie ćwicząc a centymetry im leciały . Więc nie wpadajmy w paranoje z tymi kg. Najważniejsze żeby się czuć kobieco i dobrze . Mi się spodobało aktywny tryb życia , jakoś już się wbił w tryb zycia i jest fajnie . Tylko mam nadzieje że mężowi zapał nie minie bo ma tendencje do fajnej budowy ciała , niestety piwo i pyryyy to psują .Aktualnie staram się jak mogę zaprzyjaźnić go z ryżem heh

Jedzenia nie ważę bo wydaje mi się mniej więcej że wiem jakie porcje mam jesć , ale zwracam uwagę na kalorie . Już się naciełam pare razy na produkty które reklamowały się za light,fitess a jak się przyjrzał człowiek to zwykłe oszukaństwo .

Na pewno u Mnie zmiana podejścia do jedzenia ( jedzenie dużo warzyw i ryb ) , przyniosło fajny efekt z córką . Je zdrowiej , przekonała się do warzyw bo widzi że ja to jem i papuguje . Brokuł tylko unika. Muszę przyprawy tylko swoje urozmaicić .

Pati pisałaś kiedyś o fajnych przyprawach , w jakich sklepach kupujesz przyprawy ? Ja dużo przypraw kupuje w PL , herbatę zielona i Yerba mate tak samo . Jak mi się skończą to nie wiem gdzie kupić a uwielbiam jakieś fajne i eksperymentować z nimi :-p:-p

Ostatnia edycja:
Delfin zgadzam sie z Toba...ze waga to jedno a wyglad i samopoczucie to drugie,ja nie patrze na wage ...tak pati odpisalam bo nie lubie gdy mnie ktos chuda nazywa ;) bo ja nie wygladam na chuda-mam pelne uda i w ogole kobieca sylwetke...daleko mi do chudzielca...60 kg. to przeciez wcale nie tak malo..nawet przy moim wzroscie.

A ja teraz by wage utrzymac ( i nie tylko wage ale i szczupla talie przedewszystkim) to wlasnie krece kolkiem...a nikt nie chce isc za moim przykladem i sprobowac a ja glosze wszem i wobec ,ze to naprawde swietna metoda na plaski brzuch ... ja mam specjalne kolko z masujacymi wypustkami,magnetyczne.I naprawde super sprawa...tylko wazna jest systematycznosc..naprawde trzeba przypilnowac tego by te minimum 5 razy w tyg. te 20 minut pokrecic.

Poza tym mam rower kupiony jesienia w promocji...i chce zaczac jezdzic jak sie tylko cieplej zrobi,,bo wedlug mnie mozna jesc wszystko tylko z umiarem a najwazniejsze to sie ruszac :)

Uciekam spac bo sie zasiedzialam...a mam jutro dwoje dzieci,bo odbíeram z przedszkola mloda razem z kolezanka.

reklama
Do góry