reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
[h=6]Udanego Sylwestra
niezależnie od tego, czy:
- spędzicie go na balu
- czy prywatce
- na rynku pod niebem rozjaśnionym fajerwerkami
... ... - czy w łózku pod puchową pierzyną
- na wyjeździe
- czy w domu
- przed telewizorem
- czy przy książce
- samotnie
- czy z drugą połówką
- na diecie
- czy objadając się chipsami, ciastkami i fast foodami
- pijąc drinki
- czy pijąc Piccolo
- myśląc o niebieskich migdałach
- czy nie myśląc o niczym
- z maluszkiem, który prześpi całą noc
- czy z maluszkiem, który będzie budził się co chwilę
- ze smutkiem, że odchodzi stary rok
- czy z radością, że nadchodzi nowy
- na bb
- czy na fb
- tańcząc
- czy leżąc na kanapie do góry brzuchem
...i Szczesliwego Nowego Roku !!![/h]
Zobacz załącznik 421072

czesc Dziewczyny, mam pytanko, prosze pomozcie bo moj maz chociaz mieszka cale zycie w Niemczech sie nie orientuje :( Jak nazywa sie zlobek w Niemczech, jakie sa zasady przyjmowanioa dzieci i ewentualne koszty.... Okazalo sie ze na wiosne bede musiala oddac mala na pol roku do zlobka ze wzgledu na szkole jezykowa, 5 razy w tyg 5h! PS-istnieja w Niemczech zlobki prywatne? PS2-Szczesliwego Nowego Roku!! :)

Witam drogie Panie! Czy może któraś z Was orientuje się jak wysłać pieniążki z niemieckiego konta, na moje w Polsce? Jak się okazuje, to duży problem jest, w Niemczech mówią, że chcą krótszy nr konta, w Polsce mówią, że musi być ten co jest. Ratunku!

Witam wszystkie mamuśki mieszkające w Niemczech.Może jest jakaś co mieszka w pobliżu Frankenau?My z mężęm zamierzamy tam zamieszkać w wakację.

reklama
czesc Dziewczyny, mam pytanko, prosze pomozcie bo moj maz chociaz mieszka cale zycie w Niemczech sie nie orientuje :( Jak nazywa sie zlobek w Niemczech, jakie sa zasady przyjmowanioa dzieci i ewentualne koszty.... Okazalo sie ze na wiosne bede musiala oddac mala na pol roku do zlobka ze wzgledu na szkole jezykowa, 5 razy w tyg 5h! PS-istnieja w Niemczech zlobki prywatne? PS2-Szczesliwego Nowego Roku!! :)

Stelka zlobek to kinderkrippe ;-)

Witam drogie Panie! Czy może któraś z Was orientuje się jak wysłać pieniążki z niemieckiego konta, na moje w Polsce? Jak się okazuje, to duży problem jest, w Niemczech mówią, że chcą krótszy nr konta, w Polsce mówią, że musi być ten co jest. Ratunku!

Wlasnie tez nie wiem jak stad przelewa sie kase na polskie konto...ale wydaje mi sie,ze to polskie konto powinno miec IBAN i BIC-takie numery...jak przelewalam na austriackie konto to wlasnie przez te jakies ibany ;-)

Witam wszystkie mamuśki mieszkające w Niemczech.Może jest jakaś co mieszka w pobliżu Frankenau?My z mężęm zamierzamy tam zamieszkać w wakację.

Witaj :-) nie wiem czy jest jakas mama z Twoich okolich bo wszystkie sie wyniosly teraz na zamkniety i olaly ten watek chyba ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry