reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Doberek !!

Kama znalazlas nas na fb ?:baffled: jak malutka goraczka przeszla?

Toxi co sie dzieje z synkiem choruje na cos?...:baffled:

ide kawe zrobic i sprzatac pozniej do media markt haha :-)

dzien dobry laseczki,

wrocilam...popijam kaffe...przemeldowalam kime do innej szkoly,wieczorem czeka mnie jeszcze elternsprechtag...dzisiaj w planach porzadki...a u was jak wygladaja przygotowania adwentowe ???

wszystkie zaintersowane znalazly sie na fejsie???

pati - witaj back i pisz mi jakie ksiazki kupilas,ja biore sie za cobena.

madzia - ladny zakup:tak:

kama - znalazlas nas???

toxi - a co sie dzieje,pisz!!!

Jedna nerka mu nie funkcjonuje i są wokół niej torbiele. Robili mu różne badania. Wczoraj miał przez siusiaka wkładaną jakąś rurke do pęcherza, nie pamiętam jak to się nazywa te badanie, kathe coś tam, mniejsza o to. ^^ Tak krzyczał i płakał. ;( I rtg miał robiony. Dziś miał jakieś badania nuklearne. Dwie godziny unieruchomiony leżał, obwiązany folią, żeby badanie wyszło. Tak się męczył. :( Od 4 miesiąca ciąży jak na usg zobaczyli tą nerke wszystko kręciło się wokół tej lewej nerki, odpowiednia dieta, leki i wogóle. Cieszę się, że nie chcieli go kroić i wycinać jej. :( Jak byłam w ciąży to chcieli usunąć mu ją jak tylko się urodzi. Teraz jest, że jednak nie, ale na główne wyniki i na rozmowe dopiero w przyszły czwartek na 11.30 mam. Ehh.. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Jak Maksiu się urodził to stwierdzili, że jest głuchy, przez pare dni powtarzali badanie słuchu i było negatywne. Dopiero po 2 tygodniach pojechałam do Frankfurtu do unikliniki na badanie i okazało się, że wszystko jest w porządku. Wiele razy jak byłam w ciąży i teraz i jak coś niby było nie tak to mój P. mówił, że bedzie dobrze bo tak czuje. I zawsze było. Staram sobie to powtarzac. Ale kolejny tydzień siedze jak na szpilkach.

Witam serdecznie dziewczyny, mam na imie Sylwia i potrzebuje kilka waszych dobrych rad :) jezeli moglabym glowe zawrocic wam na chwilke to czy mozecie mi podpowiedziec ...

- wyprowadzajac sie do niemiec z pl gdzie powinnam szukac wynajmu domu/mieszkania/apartamentu ? Czy znacie jakies stronki odnoszace sie do wynajmu lokali ?

- czy znacie jakies strony www z kupnem aut ?

- jak to jest z dziecmi ? Syn ma 13 lat a corka 6, jak dobrze poszukac szkol, jakie papiery wziasc, ogolnie wszystko na temat edukacji

- do jakich urzedow sie zwrocic po przyjezdzie do Niemiec ? Jakie sa wazne sprawy ktore powinnam zalatwic na dzien dobry ?

Dziewczyny pytam oto wszystko w imieniu mojej siostry, jej maz pracuje w niemczech i ona wlasnie sie decyduje aby tam sprobowac zamieszkac ... Chce jej pomoc z informacjami, wiec jezeli macie chwilke to prosze poswieccie ja dla mojego posta Jak juz byly poruszane takie tematy to tylko powiedzcie do ktorych watkow czy stronek mam sie udac Naprawde bede wam bardzo wdzieczna :)

sylcia007, immobilienscout24.de tam znajdziesz oferty mieszkań.

autoscout24.de a tam znajdziesz samochody.

co do edukacji to nie wiem dokładnie jak to jest, jak znajdziecie mieszkacie to trzeba iść się zameldować, do arbeitzantu chyba, nie wiem dokładnie. Ja mam obywatelstwo polsko niemieckie i jak tu przyjechałam na początku to byłam na hartz IV i przez socjalant załatwiałam mieszkanie, a mój P. był w arbeitzantie.

Hej laski-wracam do zywych :-D
Jakis zly wirus zaatakowal mi kompa...i czekalam kilka dni az moj A sie za to wezmie...w tym czasie dzielnie codzien cwiczylam na fitness ;) zaraz tez sie zbieram...Co do grupy na FB-to napewno zamkniete kolo? bo jakos FB nie ufam...i srednio chce mi sie tam udzielac...wWolalabym tu... No i mysle ze grupa musi byc tam wtajemniczona-czyli ammy ktore sie udzzielaja systematycznie-a nie od wielkiego dzwonu ;) no i oczywiscie te juz zrzyte...jak sie ktos wdrazy do nas na dluzej to dopuscimy :)
Nadal jezdze za kanapa...stolem...tylko krzesla mam wybrane...ale cena troche wysoka :/no ale chcemy je napewno...chodz to mam z glowy... kanape w sumie mam tez wybrana ale nie ma funkcji ze spaniem... jak nie znajde w tym tyg.to biore ta bez spania i tyle...Spijam kawe i lece spalac kalorie ;) odezwesie pozniej :)

No i nowe mamy witam :)))))))))))

reklama
Do góry