reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
czesc Maritko 21 .trzymaj sie dzielnie ja tez gdy przyjechalam do niemiec nie znalam jezyka ani troche ale lata mijaja i juz 10 lat minelo gdy jestem w hannoverze.mam meza i corke Juliane ma 2.5 roku.sciskam i powodzenia ze znajomoscia jezyka niemickiego VIEL GLÜCK (tzn.duzo szczescia)

Czesc ,
Marita - nauczysz sie szybko, jak tylko nie bedziesz unikala kontaktu z niemcami:tak:, to co ze bledy na poczatku, machaj na to reka, potem sama bedziesz slyszala, ze robisz bledy i cos Ci nie pasuje

grundzik - masz coreczke z marca 2005? to tak jak nasz Nikos, kiedy dokladnie?

hej Wam

a ja jak zwykle po nocy sie rozpisuje.:eek::rofl2::no:

marita21 witaj i sie nieprzejmuj jezykiem szybko zalapiesz...najwazniejsze chceic:tak::tak:;-):-):-)
Pscola ja z checia sprawdze ten przepis i jutro cos upieke bo tak mnie od niedzieli na ciasto bierze najpierw chialam marmurka zrobic ale jak zobaczylam ten -Twoj przepis to sie skusze na placek ze sliwkami;)

we wrzesniu a dokladnie 23 odbeda sie chrzciny Marie no i chcialam sobie os fajnego na ta okazje kupic jakas kiecke i mam problem bo pogoda taka ni jaka i holera wie jak to bedzie .w otto znalazlam fajna sukienke super taka elegancka tyle ze zamiast tej kiecy w propozycji jest naszyjnik do sprzedazy :( ... nic ide szukac czegos nowego:no::nerd::baffled::tak:
Marie dzis w nocy znowu taka niespokojna byla to sa z pewnoscia zeby bo slini sie tez niesamowicie moze sie jaki przebic nie moze???hmmm zobaczymy moze dzis bedzie nocka przespana .dobra nie nudze was wiecej ...milej nocy i dzionka...

Witam kobietki,
widze ze sie tu rozkrecilo co mnie cieszy.

Grundzik witam Cie serdecznie.mam pytanko jak dlugo cwiczylas i co to byly za cwiczenia?

Pscola wloski krecilam na lokowce i tylko okazjonalnie
dziekuje Pscola za przepis:-)

Marita witaj na forum:-)

Zuzanno pomarudzic trzeba i od tego tez mamy to forum:-p

Dzis bylam na zakupkach i obkupilam laure w nowe ciuszki jak zrobie zdjecia to wkleje:sorry2:

Spokojnej nocy

Witam :-)
Marita niewiem czy to cię pocieszy ale ja tez nie znam tego jezyka ale mam zamiar jak już tam pojade zapisac się do szkoły to moze mi coś do tej łepetynki wpadnie :-p
Anka to czekamy na fotki no i fajne masz te loczki na zdjęciu mi się jakoś niechce krecic ale kiedyś to często sobie jakieś loczki zakręcałam.
Zuzanna i jak tam placek ze śliwkami :-) upiekłaś już.
A ja niewiem czy mojemu synkowi też czasem nie wychodzi ząbek bo wczoraj na widok butelki to aż się krzywił i darł i potem tak jakby cyckał dziąsła nie umiem tego tak opisac ale tak dziwnie robił i jak mu smarowałam żelem dziasła to aż mi się rzucił na palec no niewiem ale dziąsła nie są rozpulchnione.:sorry2:
A my już po chrzcinach naszczęscie a był taki upał wtedy że się wytrzymac nie dalo :tak:

Hmmm szkoda że nie ma tutaj żadnej mamusi z miejscowości w której będe mieszkała bo chętnie bym się spotkała już jak tam będe no ale zawsze miło popisac sobie z innymi mamusiami z niemiec no nie.

Pozdrawiam i miłego dnia życze.

Witam,
Sami mi tez sie niechce krecic ja to moze ze 2 razy doi roku krece :)
Ciuszki poprane susza sie jak wyprasuje to zrobie zdjecia i kleje.
Dzis Laura spokojna wlsanie zasypia dolaczam zdjecia z dzisiejszej zabawy w lezaczku

Czesc Aniu, cudze dzieci szybko rosna - Twoja panienka dopiero sie urodzila, a tu prosze, juz sie smieje do zdjecia :-) cudnie:-):-):-)

witam wszystkie mamy z niemiec .jestem mama 2.5 letniej Juliane ,mam meza i od 10 lat mieszkam w niemczech a dokladnie w hannoverze .jezeli znajdzie sie mama z hannoveru to bede wdzieczna .pozdrawiam

reklama
hej !

no i placka nie upieklam:wściekła/y::no::wściekła/y: kurcze ostatnio to doba by musiala trwac z 34 h jak dla mnie.Ale jutro nic w planach nie mam wiec moze mi sie uda.Dzis bylam u dentysty, potem tesciu wpadl na kawe , a tu obiad zmywanie itd. a no i wykorzystalam pogode i wyskoczylam z Marie na spacer , a wieczorem bylismy na kolacji z tesciami i tak jakos dzien zlecial.A taki mam apetyt na ten placek ze juz sliwki to normalnie na jezyku czuje jak sobie o tym pomysle... swoja droga apetyt mam lepszy jak w ciazy;)

sami zazdroszcze ze juz po chrzcinach ..
u nas powoli przygotowania i tak pomalu coraz wiecej ludzi chce sie wprosic albo tesciowa mi wspomina ze a ta by trza bylo a moze tych byscie zaprosili...a mowilam ze ja chce tylko chrzestnych i babcie i dziadkow koniec kropka nie bedzie zadnego festu!!!do malej jak tak to niezajrza nawet niepogratulowali narodzina a ja mam ich zapraszac baaaaaaa ale sie wpienilam dzis mowie wam i to prosto po dentyscie!!
tesciu na szczescie mnie poparl ze na holere reszte rodziny ze to niewesele i kropka!

anka sliczna ta Twoja dziewczyna i tak pieknie sie smieje .
zamowilismy bujawke( czy hustawke sie mowi...?)dla malej ah i tak juz tydzien idzie a ja doczekac sie nie moge.za tydzien mala skonczy 6 mcy ...jejku jak ten czas leci.tak jak u anki wyczekiwalismy malej Laury a tu prosze juz miesiac styknal.
milej nocy ...do jutra pa

Do góry