reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Karolina no warzyw nie mozna ale kornicony jako jednyne w sumie stoja na liscie :)
tez trzepie rozne strony,spisalam juz troche przepisow... ale na wszystko musze czekac do fazy dwa... a teraz to cienko przede :-D najgozej jak chwyta na slodkie ;) a wiesz moze gdzie kupie ta maizene ? bo wpisalam w slownik online i wyszlo ze to maka kukurydziana -kupilam dwa kilo i mowia mi ze to jednak co innego :-D

teraz doczytalam ze te korniszony maja byc w znikomej ilosci...wiec i je odrzucam...moza dac np.pol jako przyprawa...a nie jako warzywo w wiekszej ilosc!!! buuu :-D

Patti a po co ci ta maka ,co chcesz z nia robic?
Ja ci powiem ze mozna naprawde latwymi przepisami sie najesc .Nie kombinuj za duzo ,bo ci sie szbko odechce.
Ja jak jestem na diecie to z uporem maniaka ogladalam programy o gotowaniu,albo czytalam magazyny z przepisami.

U moich rodzicow zauwazylam ,ze to przynioslo duzy skutek ,jak sie przestawili ze jesc trzeba aby zyc ,a nie zyc aby jesc.(taki jest moj ojcoec.

Ja jadlam watrobke z kuraka -to jedyne podroby ktore lubie.
Galaretke z kuraka ,jaja w roznej postaci .Smazylam jajecznice na lyzce mleka ,zamiast tluszczu ,omlet itp.
A alkohol jak cos to wytrawne wino rozcieczalam z woda.
(Patti pamietaj o sporcie i o seksie -to duzo kalori spala ,pod warunkiem ze nie lezy sie jak kloda;-):-))

Karolina o sexie pamietam ostatnio wyjatkowo czesto :) az moj przede mna ucieka :O :-D

Oni tam sobie piekan na tych otrebach,maizenie buleczki albo inne rzeczy...no i ja bym chetnie chciala tez :) mam teraz wolne wiec moge ;) frischkäse lubie ale z dzemem -a to juz nie dopuszczalne :-D no i tak widzisz kolo sie zamyka...ale pryzznam ze jak nigdy trzymam sie zasad... do tego 16-stego wytrzymam locker :) duzooo pije-a wczesniej to tylko kawa...i woda na kaca :-D a teraz mam spoko 2 litry wypite...dzis juz 1,5 litra wychlalam :)
A masz jakis fajny przepis na omlet? wlasnie zamarynowalam sobie piers z kurczaka w przyprawach...bede smazyc a potem zeby takie suche nie bylo poleje sosem czosnkowym -natürlich walsnej roboty :-D

Pamietaj ze masz jesc porzadne ilosci ,bo to b.wazne .
Omlet robilam normalnie w 1 fazie bez niczego ,a potem albo cebulke ,albo pieczarki ,albo pomidorki itp.
I to taki z 5 jaj.
A serek to jadlam ten wiejski i dodawalam np odrobinke miodu,albo szczypior(z tego co wiem byl dopuszczalny )
i zagryzalam sznka wloska (prosiutto cotto) ta mi najbardziej wchoczila.
Ja zeszlam w pierwszym tygodniu 3 kg.Bezbolesnie ,a drugi z warzwami to juz zupelnie luzik.
Ja z 60 kg zaczynalam.Tylko wiem od mamy (oni pol roku to robili),zeby utrwalic wage to na kazdy kg potrzebujesz jeden tydzien dodatkowy na utrwalenie-zapobiegniecie jo-jo.
Moj ojciec sie trzma ,ale on ma prace i sie rusza .Mama siedzi w domu ,a i przekwitanie nie sprzyja przemianie materi .No i rzucila palenie i znowu jest kulka.
Ale ja mam wrazenie ze co 10 lat zmienia sie przemiana materi .Jak mialam 20 to wazylam 50 bez diet i cudowanek
A potem jak mialam jakies 28-30 nawet nie wiem kiedy 10kg do przodu.Ale tak patrze po kumpelach i u wszystkich prawie tak jest.

Karolina slodki ten kacik :) taki delikatny -bez miskow i kaczuszek :) jak lubie ;)

ja Ci powiem ze do tamtego roku jeszcze tak do wakacji nie nazekalam ...tzun.nazekalam ale jak tydzien poposscilam to zlecialam...nawet byl czas co kazdy mi mowil przytyj kobieto!!! a teraz chodzbym sie zesrala to nic sie nie rusza... ja chce wiedziec czy po tygodniu u mnie cos ruszy,spadnie...jak nie ide sie dobrze przebadac bo gdzies musi byc przyczyna...

reklama
Hejka babeczki..!!
my dzis bylismy na basenie tzn.ja z dzieciakami...
jak rano pojechalam to wrocilismy okolo 16 bo sie zachmurzylo :tak:
potem zakupy i o 18 usiadlam spokojnie na dupsko...
teraz drineczka popijam a co tam...:-)

Pati a ty co dzis porabialas??

Karola sliczny kacik taki delikatny..:tak: macie osobny pokoj dla dzidzi czy w sypialni zrobiliscie?? no i podloga fajnie sie prezentuje..:tak: tez nad taka sie zastanawialam do domu ale nie wiedzialam jak to bedzie wygladalo i nie kupilam...:no:
a teraz zaluje i stwierdzam ze dalam ciala...no ale na inne mieszk...sobie kupie taka :tak::-)

widze ze nic tu po mnie tematy dietetyczne hmm...:baffled::nerd:

Do góry