reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

dzien dobry,kawka sie stukam...

madzia - to najwazniejsze,ze obylo sie bezproblemowo:tak:,jezyka dzieci ucza sie szybko...a synek chodzi do przedszkola??? a ty jak z niemieckim,jakis kurs??? sorry,ze tyle pytan zadaje:szok:

...a gdzie sie podziala reszta dziewczyn??? wyjechalyscie na urlop???

spoko spoko jak trzeba to odpowiem :-D:tak:

synek chodzi do przedsz.od sierpnia..
i do lutego codziennie byla histeria i ryk ze nie chce tam isc ..co ja przeszlam z nim to masakra tak sie darll i histerie odprawial :tak:
ale przeszlo mu i teraz jest ok lubi chodzic i nie ma problemu juz...:tak:

a ja hmm...:laugh2: moj jezyk kiepski..tzn..rozumiem dogadam sie jakos..
i tak teraz wlasnie chodze na kurs do listopada :tak:

a na urlop wybieram sie w przyszlym tygodniu ale tylko do polski....:tak:

reklama
Madzia moze i niejedna by figury zazdroscila-ale tylko ta co conajmniej 10 kilo wiecej niz ja mam :-D ja znowu zazdroszcze innym :-D i tak to juz jest... 6 kg.potrzebuje z siebie zwalic :-) no i wlasnie nieczego sie tak nie boje jak tego upajania alkoholowego bo tez lubie se dziabnac :-D a jakze :-D

A jaki mam sobie ten test dunkanowy zrobic? o co w tym comone????mow tu szybko Kama-bo do rana malo czasu mam :-D

dzis jeszcze obbrobie z trzy butelki piwa ;-) bo od jutra robie niestety przerwe... ciekawe czy wytrzymam-jak nie to jestem dupa!! slabeusz i pipa!! :-D

wczoraj mloda stanela na ose...i dzis sobie wyobrazcie ze tez!!!! jak ja tych owadow nienawidze!!!! ja to mam jeszcze gozej bo jestem uczulona!!!

ja tez jestem .... ledwo sie kulam juz... plecy mnie tak bolą ze chodze jak kaczka.... a jutro taka długa droga mnie czeka;/

ja juz tez mam wykazy ksiazek do szkoły ... komplet to koszt ok 170-190 zł na jednego więc u mnie x3 ;/

i nie mam szans wypozyczyc .... bo te czasy w PL juz mineły kiedy książki miało się dopóki sie nie zniszczyły na maxa ....

a jeszcze przegląd auta muszę zrobić... cholera tylko wydatki na te wakacje

pati ten test jest super bo wyliczy ci ile dni masz stosowac dana faze,jaja na sniadanie -ale pamietaj te od kury a nie meza:-p:-Dkurcze moze tez zaczne znowu sie dietowac bo ja to chodzaca masarnia jestem,boczki,golonka,i ogolnie pasztet:-Dale jak zaczne to od poniedzialku bo weekend sie zbliza i urodziny znajomej;-)
alexandra czas pedzi nieublagalnie,ja tez tyle co rodzilam a tu juz rok minal,ale co tam dzieciaki rosna a my coraz mlodsze i piekniejsze;-):-D
madzia tez milo cie "widziec"na fb,moja cora to diablica straszna ale mimo to kachana:tak:

wykpalam sie w wannie i czuje sie jak nowo narodzona,M spi ,mala tez,cisza w domu,ehhh chwilo trwaj;-)
moje dziecko dorwalo dzisiaj telefon stacjonarny i wrzucilo do kibla,cala bateria zalana,musielismy jechac kupic nowy;nie chce mi sie nawet myslec co ta diablice jeszcze nawyczynia.
dobra koniec marudzenia,znikam do wyra,ciao;-)

dzien dobry
a co wy jeszcze wszystkie spicie?my na nogach jak co dzien od 7 bo szkodnik nie pozwala dluzej spac:/
ide strzelic sobie latte;)

co roku jezdza,zawsze wraca happy,przed chwila dostalam sms,ze jest einfach geil:-D.a wy cos takie w poblizu h macie???
Mz mamy Movie Park tez super.Ale nie za cyesto ,bo na nasz a bande to niestety nie maly wydatek.W zeszlym roku byly gutscheiny na Punice i prawie 100 zaoszczedzilismy
czesc:happy:
witam sie niesmialo:zawstydzona/y:czy i ja moge dolaczy do dyskusji,jestem mama rocznej Majeczki i mieszkam w okolicy Hannoveru:-)
Witam serdecznie:tak:
ja sie wkurzylam i ide na diede dukana :-D jade wlasnie po zakupy...od jutra zaczynam!!!! trzymajcie za mnie kciukiiiiiiiiiiii!!!!!!
Ale mi pisalas ze nie mozesz ,mialas jakies przeciwskazania zdrowotne!!
Dla mnie ta dieta jest genialna,mimo ze nie lubie miesa.Ale ja sobie nie odmawialam alkoholu.Wiadomo ze nie codziennie ,ale na imprezie owszem!

Melduje sie z powrotem ,lapek dziala .Tylko literki z i y sa na odwrot!!!!I jak pisze to musze sie pilnowac,a to wkurza.

Alexandra dwoje nastolatkow w domu to musi byc wesolo!

Patti ja po mojej trojce jeszcze do zeszlego roku sie yaklinalam ze zadnych dzieci wiecej,a tu mi sie zachcialo.:tak:

A tak wogole to dziana ta twoja zahnfee ,podeslij ja do mnie to powyrywam mojemu m. pare zebow.Kieszonkowe na wakacje by sie przydalo:-)

Mi wszyscy mowia ze jestem glupia ,ze tyle km w samochodzie na wakacje chce jechac.Chyba musze im o Gabini poopowiadac.

Ja zdycham ,tak ciulato to sie w zadnej ciazy na tym etapie nie czulam.Plecy,biodra itd itp.

Patti ja bylam u cioci w takiej malej miejscowosci rok temu na dysku to mnie bramkarze wyprowadzili!W calej mojej karierz,e mi sie to nie zdarzylo .Tylko dlatego ze zareklamowalam drinka( o 4 rano wydawalo im sie ze moga ludzi robic w balona).
A ze posunelam drinka w strone barmana ya mocno to spadl i potryaskal sie .No to bramkarz mnie wyprowadzil.W moim miescie ,by mi zrobili drugiego i powiedzieli sorry!

Karolina-bo ogolnie czytalam ,ze ze wzgledu na to ,ze nie posiadam juz narzadu zwanego woreczek zolciowy nie powinnam tyle bialek bo niby obciaza watrabe,ktora u mnie wogole ciezko ma :-D ale postanowilam sprobowac...chce przejsc 3 fazy... pierwsza uderzeniowa ma u mnie trwac 3 dni.. kolejna druga 22 dni i potem cos 31 dni jakos... ja ogolnie chce zrzucic 5-6 kg.do tyle bede sie ograniczac...potem poproszu wroce do normalnego jedzenia-tzn.nie do konca-bo ja raczej zdrowo sie odzywiam...tylko kalorie alkoholowe u mnie sa... co sobie zostawie z dukana to slodkosci...bo lubie slodkie i czasami jak mnie bralo to trzy lyzki nutelli..a teraz bede wiedziala jak zrobic dietetycznie ;)

powiem Wam ze trzymam sie rygorystycznie zasad...na sniadanie tunczyk i jogurt naturalny...na obiad klopsiki z indyka na parze i korniszonki,na kolacje quark na slodko-czyli ze slodzikiem z odrobina wanili :) no i dwa litry wody mam na boku :)))) cwiczyc mi sie niezbyt chce...bylam w kauflandzie pokupowac troche potrzebnych produktow jeszcze ...teraz mam juz troche tego...tyle ze jeszcze dwa dni malo roduktow moge...

reklama
Pati ,a tam nie jest ze w pierwszej fazie zadnych warzyw ,co za tym idzie zadnych korniszonkow?
Ja jadlam np serek wiejski plus jajka.Albo jajecznice zagryzalam zamiast chleba plaster szynki itd
Ja robilam ale 7 dni na 7 dni.
I pomysla na to co mam jesc bralam z forum.
Moi rodzice potracili jak nalezy.
Trzymam kciuki

Do góry