reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
slyszalam,ale tam nas jeszcze nie widzieli:-)

no tak ,racja 8 latek...a jak sie zaaklimatyzowala???

dobre :-):-)
ja tam kiedys pracowalam jako gowniara w wakacje dorabialam sobie :tak:

a corka dobrze zniosla przeprowadzke nie bylo wiekszych klopotow...:no:
fakt jezyka nie znala wcale...ale pomalu i zaczela gadac...
dzis dogaduje sie dobrze z dziecmi :tak:
pani w klasie tez jest ok rozumie nas i zwraca wieksza uwage na mloda :tak:
jak bylam na zebraniu to w sumie ja chwalila :-) nie ma problemow :-)
a synek to wogole prawie nic nie gadal nawet po polsku dopiero rozgadal sie jakos w marcu...i teraz nawija tak i tak...wprawdzie nie za duzo ale zdaza mu sie zastepowac jakies slowo polskie po niemiecku ktore jest latwiejsze :tak:
np.nie powie dziekuje tylko mowi danke :-)

dzien dobry,kawka sie stukam...

madzia - to najwazniejsze,ze obylo sie bezproblemowo:tak:,jezyka dzieci ucza sie szybko...a synek chodzi do przedszkola??? a ty jak z niemieckim,jakis kurs??? sorry,ze tyle pytan zadaje:szok:

...a gdzie sie podziala reszta dziewczyn??? wyjechalyscie na urlop???

Guten Morgen :-)

Ja tez stuknac moge kawa :) bylam odwiezc mloda do przedszkola,potem posprzatalam i do wieczora mam labe :-D tzn.odbieram mloda o 15:00..a ze ladna pogoda ma byc to znowu gdzies wybyjemy...wczoraj bylysmy w parku-mamy tu kolo siebie fajny-plac zabaw,miejsce na granie w kosza badz siatke plazowa-piasek jak na bahamach :) mozna tez za darmo powypozyczac rozne zabawki dla dzieci,itp.itd. suzooo trawy ,ogrodzone-mozna cos zjesc drobnego...mini golf tez jest ;) wiec ja sobie wczoraj czytalam kolejna ksiazke ,a mloda szalala z kolezankami bo spotkala z przedszkola swoje funfele :)
mysle ze dzis tez tam sobie skoczymy :)

czesc:happy:
witam sie niesmialo:zawstydzona/y:czy i ja moge dolaczy do dyskusji,jestem mama rocznej Majeczki i mieszkam w okolicy Hannoveru:-)

Mam na imie Kasia,od 6 lat wraz z mezem mieszkamy w Niemczech,a od roku wychowuje coreczke Maje i siedze w domu,co akurat mi nie przeszkadza:-D

nie iwem co wiecej pisac o sobie,patajcie a bede odpowiadac:-D

reklama
tak 86 to moj rocznik a wczesniej pracowalam w lidlu <veträtungskraft> zaden szczyt marzen ale na poczatek dobre bylo i to;-)

Do góry