reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Chej dziewczyny,
ja juz na nogach, mam swoje 5 minut na kawe zanim mala sie obudzi:-)
Blond-wspolczuje.Ciag dalszy szpitala! Mam tylko nadzieje, ze mala nie jest obsypana od stop do glow i lekko znosi to chorobsko.A czy Ty juz przechodzilas ospe w dziecinstwie????oby......
Dziewczyny kochane, znowu mam do Was pytanie, ale tak to juz jest jak sie czlowiek w nieznane przenosi:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
czy mozecie podac mi jakis linki do sklepow z artykulami dzieciecymi? W PL i Uk korzystalam glownie z Mothercare a w Niemczech zielonego pojecia nie mam co jest...nie jest mi poza tym latwo znalezc wszystko co chce w necie bo.........(tu przyszedl czas na wyznanie).......nie znam jezyka niemieckiego!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dopiero musze zaczac sie uczyc.Moze na miejscu sprobuje znalezc jakisc kurs...Pewnie sie dziwicie, ale po pol roku we Francji gdzie naprawde ciezko bylo cokolwiek zrozumiec stwierdzilismy, ze trzeba sie uczyc, rozwijac i lapac byka za rogi. Nie wiem jak to wyjdzie w praniu, ale mam nadzieje, ze damy jakos rade.
Wiele informacji moge znalezc w jezyku angielskim, czasem polskim, ale tez niestety czesto brakuje znajomosci niemieckiego.Tak wiem moje kochane nie mam wyjscia, ale czasu niestety na to trzeba....:-(
Mala sie obudzila.Lece bo pewnie pielucha po nocy przesikana:-) Potem pakowanie i wieczorem jedziemy do Glogowa-rodzinne strony meza-na wesele.
Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego, slonecznego dnia (bo tu u nas ciagle jesien....:-()!
papapa!:-D:-D:-D

Czesc Malwanka,
jesli chodzi o kurs niemieckiego - polecam VHS - w kazdym wiekszym miescie sa na pewno placowki tej szkoly (Volkshochschule) i maja tam kursy "Deutsch als Fremdsprache"- od poczatkujacych do zaawansowanych - sama uczeszczalam tam przez prawie rok i bardzo duzo sie nauczylam:-) Kursy sa platne naturalnie, ale chyba warto wlasnie w to inwestowac
do co ubranek: polecam Ci sklepy : H&M i C&A - maja naprawde duzy wybor i czesto rozne promocje
co do innych artykulow dziciecych: sklepy: BabyOne, Baby Walz, Toys&r us - tam dostaniesz wszystko co potrzebujesz
poza tym w drogeriach DM znajdziesz niedrogie artykuly typu pieluchy, chusteczki, kosmetyki, mleko, kaszki,smoczki i nawet ubranka - DM sa w kazdej wiekszej miejscowosci

jesli masz jakies pytania chetnie odpowiem:-)
pozdrawiam

Hallo Blond,
ospa - wspolczuje!!! moje chlopaki mialy teraz w maju, na szczescie najpiwer ten wiekszy, potem mniejszy, i szczegolnie ten ostatni przechodzil to okropnie!!!!!!! dwa tygodnie siedzialam z nim w domu, obsypany byl od stop do glow, przez pierwsze dni lezal biedaczek na kanapie i tylko spal, budzil sie i cos pil i znowu spal.....okropienstwo ta choroba - jeszcze do tej pory ma pare punktow, ktore nie chca zniknac

mam nadzieje, ze u Was bedzie lepiej- zycze Ci tego:-)

Witamy Mamy i dzieciaczki.

Jestem mama osmiomiesiecznej Paulinki. Mieszkamy w Schwenningen.Troszke sie nudzimy, moze znajdziemy jakas bratnia dusze.

Dzieki Pscola za odpowiedz. Zaraz po przyjezdzie postaram sie znalezc szkole/kurs.Za podpowiedz ze sklepami rowniez dzieki. Nawet juz popatrzylam na strone internetowa BabyOne, Baby Walz...H&M oraz C&A jest wszedzie. Toys R Us tez znam lecz nie wiedzialam, ze jest w Niemczech.Teraz juz mam przynajmniej jakas orientacje :-):-):-) Jeszcze raz dzieki!:-)
Kicia76-witaj na forum.Ja tez jestem niedawno dolaczylam do grona Dziewczyn z Niemiec mimo, ze mnie tam jeszcze nie ma.Za 3-4 tygodnie bede.
Pozdrawiam!!

Witam,
na poczatek przywitam kicie:tak:
U nas nic sie nie dzieje w nocy brzuszek troche bolal ale malenstwo nie pcha sie do wyjscia a tu tylko 4 dni do terminu:-D:-D:-D.

W Niemczech ja zakupy dla dzidzi robilam w C&A oraz w Baby Waltz i Toys-ie:-) a no i w Baby One:tak:

Blond w czasie ospy to przez 2 tyg nie wolno wychodzic

kochane tutaj jest inaczej jak w polsce mozna wychodzic tylko do ludzi ktorzy juz ospe mieli
maurice byl juz po 6 dniach zdrowy i dostal atest od pani doktor , ze moze isc do przedszkola i teraz juz nic po nim nie widac

tak ja juz ospe mialam na szczescie

hej kobitki,

witam wszystkie nowe i stare babeczki,

od czasu do czasu czytam sobie co u was slychac :tak:
jutro michalek jedzie na oboz nad morze a my szykujemy sie do wyjazdu nad jeziorko, zapowiadaj upaly od niedzieli, ale poki co pogoda do kitu...

no nic pozdrowionka z polski !!!
a dla tych co na urlop sie wybieraja to milego i wspanialego wypoczynku !!!

reklama
Witamy w sobote. U nas w koncu słonecznie i chyba upał bedzie. Idziemy dzis na imprezke ogrodowa moze sie nie upieczemy.

Ja ubranka kupuje czasem w Kiku, a tak reszta podobnie najwiecej mam z C&A bo piec minut do sklepu. Zabawki i akcesoria w Mullerze, fiszera czesto przeceniaja.

Jakie pieluszki z tych tanszych polecacie?

Do góry