Lena elterngeld powinnas otrzymac, najmniej jakies 300 e na 12-14 miesiecy. Jesli masz prawo do swiadczen socjalnych dla bezrobotnych to tez cos mozesz dostac, jednak te swiadczenia pomniejszaja wychowawczy. Chyba kasa chorych wypłaca matkom bezrobotnym macierzynski , cos tak gdzies czytałam no ale to od kasy zalezy. Kindergeld to wiadomo.
Ania ja urodziłam jak poszlam na wywołanie. Mialam w niedziele na 8 na ktg do szpitala sie zgłosic a w nocy o 2 sie zaczeło. Chyba dzidza przestraszyła sie wywoływania.Przez dwa tygodnie terroryzowała mnie skurczami i nic. Lekarka na kazdej wizycie mowiła ze pewnie jeszcze dzis urodze i juz jutro na ktg nie przyjde a ja tydzien przenosiłam.
Zycze szybkiego rozwiazania.
Ania ja urodziłam jak poszlam na wywołanie. Mialam w niedziele na 8 na ktg do szpitala sie zgłosic a w nocy o 2 sie zaczeło. Chyba dzidza przestraszyła sie wywoływania.Przez dwa tygodnie terroryzowała mnie skurczami i nic. Lekarka na kazdej wizycie mowiła ze pewnie jeszcze dzis urodze i juz jutro na ktg nie przyjde a ja tydzien przenosiłam.
Zycze szybkiego rozwiazania.