Czesc laski :-)
Ja teraz wszystko zostawilam w cholere i na bb przylecialam bo zaraz A z Kity wroci i zje sniadanie no i chce pracowac na duzym kompie...wiec bede bez neta...ale ja to akurat na "bezrobocie" dzzis nie nazekam bo mam plana wylizac mieszkanie...w pierwszej kolejnosci lazienka...potem cala reszta...pranie zas wielkie-skad to sie bierze????
potem biore sie za kürbissuppe :-) a na drugie danie mloda sobie zazyczyla klopsy...zrobie tez od razu na obiad na jutro w sosie... no i tak pewnie zleci...czas szybko i trzeba bedzie mloda z przedszkola odebrac ...no a potem jade po spodnie dla mlodej bo jade jade i dojechac nie moge...no i lampke do laterny musze jej kupic..
Dzuma- dokad jedziesz na ta rozmowe? kciuki zacisniete... jak na drugi koniec berlina to moze w moje rejony
bo my od siebie jakies 30km .jestesmy
a po winie to u nas dwie noce upojne byly
co do niemieckiego to ja ukonczylam tu kurs..polroczny i skrocilam sobie o rok tez testem z polityki te 8 lat na 7 gdybym chciala sie o niemieckie papiery starac ;-) kurs ukonczylam najlepiej z calej grupy..gadalismy tylko po niemiecku.. bardzo poprawnym niemieckim-no co niektorzy nie kumali nawet po pol roku ale to szczegol...mam na mysli nasze nauczycielki ;-) wiec Hochdetsch mialam w jednym paluszku... ale potem kurs sie skonczyl i zas po polsku wszystko...no teraz jak na te moje "pucki" ide to rozmawiam po niemiecku no i w zyciu codziennym sklep itd..no bo przeciez po lekarzach to raz na pol roku albo i mniej ;-) i widze ze pogorszylam sie...ale tak po dwoch lampkach wina byscie nie pomysleli ze ja polka
Ale tez mi juz duzo osob mowilo-niemcow-ze ja nie mam wogole polskiego akcentu...ze w sumie mam niemiecki
Jolka a moze to ta pogoda tak mala rozstraja...sama chodze ciagle spiaca...wczoraj o 17:00 chcialam taff ogladac to po 10 min.przysnelo mi sie
Moja za to zrobila sie okropna w zachowaniu...Ciagle slysze tylko "ja chce,ja chce"!!! i ja swoje a ona swoje..i tylko to mi kup i tamto...chyba bunt zas przechodzi
no i wykancza mnie wolanie ja po 10 razy...zanim cos zrobi godzina mija a ja z godziny na godzine z nerwicy bardziej siwa sie robie...
Dobra kochane mykam ogarnac jeszcze reszte bb i spadam bo zaraz moj A bedzie i przegna mnie...do pozniej..tzn.pewnie do wieczora
milego dnia...