reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Magda nie mam pojecia...nawet nie wiem jak to w pl.jest...ale chyba dawac nic sie nie daje...mozee w google poszukaj...

Anka gdzie byliscie na urlopie-daj jakies foteczki :-)

Ja zdycham normalnie..Upal niemilosierny...wczoraj zaczela sie burza...najpierw deszcz,ale doslownie chwile..potem tylko blyskalo sie i grzmialo-mloda spanikowana przyleciala do mnie spac...dzis nie ma slonca ale za to nadal duzsno chodz tylko 25 stopni jest...wiatrak nic nie daje...
Caly weekend nas nie bylo...byly kapiele,grillowanie,piwkowanie itd..w niedziele stanelam na ose...nie musze mowic chyba jaki bol...w sumie bylo okay...nawet wracalam autem do domu...ale juz w nocy zaczela mi stopa puchnac...poszlam do lekarza bo myslalam ze mi popeka skora od tego naciagania...dostalam zastrzyk,silny antybiotyk,tabletki na alergie...i widze minimalna tylko poprawe...caly czas sobie chlodzilam...smarowalam zelem Fenistil...no masakra jakas...

elloo

Duszno, cieplo i mam lenia...
Na urlopie bylismy na Wyspie Rab w Lopar.Serdecznie polecam bo to raj na ziemi. Rewelacja dla dzieciaczkow i odpoczynek dla doroslych:tak: Piaszczytsa plaza, blekitna woda wiec coz chciec wiecej:-)
Fotki wklejalam na mamach w domu wiec jak masz ochote to mozesz zagladnac;-)
Skonczylam prac i teraz tylko zostalo mi prasowanie:tak:
Juz planuje urlop w Polsce wiec znow ciekne na jakis czas:tak:
Jak bylam mala osa mnie urzadlila do dnia dzisiejszego pamietam ten bol wiec serdecznie wspolczuje:baffled:
Dzis ma jeszcze gosci wiec musze cos porobic a lenistwo smierdzi ze ho ho:rofl2:

Anka to w Kroatien?
Pozniej sobie lookne na fotki...
Ja wlasnie wrocilam od lekarza...dostalam jeszcze silniejsze leki...bo opuchlizna postepowala..palec zaczal siniec :/

Hej dziolchy :-p mi sie nawet pisac nie chce...w domu mam 33 stopnie-poddasze :angry:
Mam bezsenne noce i zbyt senne dni :-D bo spac przez ten upal nie moge a potem chodze jak neptyk.
Pati ja to os i tego calego paskudztwa boje jak ognia...dostalam wstrzasu anafilaktycznego po aspirynie i dlugo mialam przez to slad na psychice i po tym os i pszczol(a ktore to zadla? osy czy pszczoly?)boje sie wyjatkowo......bo ostatnio urzadlila mnie jak dzieckiem bylam,wtedy reakcji alergicznej nie bylo ale jak byloby teraz to nie wiem...wiesz...jak spuchniesz tak,ze oczy masz na wierzchu i wygladasz jak balon to nie miej pozniej *******ca :-p
Ania fotki ogladnelam...ale malo Cie na nich ;-) ale super,My jeszcze nigdy nigdzie nie bylismy....odkad tu przyjechalismy to tylko praca i praca by jakos wyjsc na prosta...ale w koncu wyjdziemy i wtedy pojedziemy :) postanowilam sobie ,ze poki zyje musze pojechac (poleciec) do Egiptu,chce zobaczyc piramidy....i zobacze ;-) moze na stare lata a moze za pare lat,ale ZOBACZE :-)

Patrycja tak to Chorwacja:tak:
Jolka ja tez mysle jechac do Egiptu w odwiedzinki:-D:-Dale zaczekam az Lali podrosnie:-) Na zdjeciach mnie malo bo to zawsze ja latam z aparatem :))Ktos musi focic i pada zawsze na mnie.Zreszta ja lubie pstrykac wiec nie wznosze sprzeciwu :D

Morgen !!!

Jolka nie trzeba mieszkac na poddaszu zeby miec w chalupie 30 stopni-mowie Ci nawet wiatrak nie daje rade...mam wode w sprayu i troche mnie to ratuje...dzis mialam jechac z kumpela nad wode,ale ja na tym antybiotyku nie moge przebywac na sloncu...
Dzis mloda ma U8...coiekawe jak wyjdzie...
Zaraz bede malowac pazurki :-)

Aha Anka Wy mieliscie tylko piaszczyste plaze tam?
bo widze wielka roznice w wsodzoie...my mielismy sklaliste plaze i woda w kazdym miejscu byla totalnie blekitna ... bajkowo tam bylo...teraz szukam cos na Krecie...jakies fajne apartamenty...Ale do 'Chorwacji chcialabym jeszcze raz wrocic...niesamowite widoki :-)

Narzekalysmy w czerwcu,ze slonca nie ma :-DTo teraz mamy za swoje :-p
Ja jade dzisiaj nad wode...jestem umowiona z kolezanka.
Moje pazury...masakra,juz mam dosyc tego,maluje,dbam a one i tak sie lamia!:wściekła/y:zebym sie jeszcze jakos ciulato odzywiala,ale ja pilnuje by miec witaminki i takie tam...dobrze jem,ale coz juz taka moja uroda,moja siostra ma takie twarde paznokcie-jej sie nie lamia a mi? no coz...Moze jakbym miala gosposie co by za mnie wszystko w domu zrobila:-p ale ja rece mocze doslownie co chwile,eh juz nic nie pisze...
Ide jesc siadanie.

Guten Morgen:))
Dziewczyny nawet nie mowcie mi o upalach bo ja juz wytrzymac nie umie caly czas przy wiatraku ktory i tak duzo nie daje nic tylko trzeba sobie w domu klime zamontowac prad mam za darmo wiec trzeba korzystac;-);-);-)
Moje dziecie mialo wczoraj U7 i spisala sie na medal pediatra bardzo ja wychwalal ze duzo i ladnie mowi oczywiscie byl ciekawy czy rownie dobrze rozumi po Polsku wiec jej zrobil sprawdzian mama robila za tlumacza ale sprawdzian zaliczony:tak::tak::tak:
A tak to moja panna wazy 14,5kg i ma 93cm wzrostu no i jak to lekarz stwierdzil PRIMA sie rozwija:tak::tak:

Od wczoraj ma moja panienka zapelenie migdalow dostala antybiotyk z nosa jej leci jak z kranu kaszel i goraczka ponad 39C teraz jeszcze spi ale nawet nie chce wiedziec jaka marudna wstanie :baffled::baffled::baffled: Nic mi nie je a jak zje to zaraz zwymiotuje ale u niej to norma zawsze tak ma jak ma zapelenie gardla itd wiec teraz sobie w te upaly posiedzimy w domku:baffled::baffled::baffled: Chyba do glowy dostane:crazy::crazy:

Ogladalam wszystkie fotki od Ani i musze powiedziec ze super faktycznie jak w raju piekne widoki piaszczysta plaza blekitna woda juz zesmy sie wstepnie umowili ze za rok jedziemy cala nasza paczka

Patrycja a ile to Twoja coreczka ma latek?? Pytam bo ja caly czas myslalam ze ma 3 latka a w tedy jest U7A a ty piszesz ze idziesz na U8 i tu mi cos nie pasowala nie wiem skad mi sie wzielo ze ona ma 3 latka ale tak caly czas myslalam

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszka widze,ze Twoja Emily z 12 sierpnia :-)
To podobie bedziemy swietowac...tylko Ty 2 latka a ja roczek .Nam tak akurat w sobote wypada 14. W tamtym roku to byl piatek...oooj pamietam:-p
Ja tez ostatnio bylam na U6 i mala sie tez dobrze rozwija,wazy 9300( niby o 300 gram za malo,bo dziecko do roku powinno potroic swoja wage urodzeniowa a mala miala 3210 jak sie urodzila,no ale do roczku ma jeszcze miesiac ) i 74 cm.

Z tymi chorobami u dzieci to jest przekichane...

Do góry