reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Jolka -faceci to najlepiej kotlety lubia :-) do tego walniesz mizerie,jakas surowke i super :-) no i od czego mamy google-tam kazdy przepis znajdziesz :-)
Fixy knorra to mi nie raz zycie ratowaly na szybki obiad :-)Dzis np.mialam na obiad zapiekanke makaronowa z szynka ale z Maggi i niezbyt mi te ich produkty podchodza...ale ogolnie wyszla okay....
A u nas dzis dosyc chlodno bo tylko 11 stopni i nieprzyjemnym chlodem wialo i zostalismy dzis w domu...mloda wlasnie mi tu tance odwala...do posikania...a jakie ona kroki zna:szok: I odkryla przed chwila radio na gg i to jakie fajne :-) a ja glupia nie widzialam:-D

Zaraz sobie naleje winka....mam ochote na takie cierpkie-wytrawne-czerwone :)

Patrycja kumpela mi doradzila Puten-Topf wlasnie z Maggi,sama wyprobowala i ponoc pychota:-)
Ja biore roznie,raz z knorra raz z maggi...dzisiaj kupilam fixy maggi w promocji po 0,39 :-)

Wiec jutro bede robic Puten-Topf:-D a kotlety zaserwuje w niedziele...

Skoro Ty winka to ja sobie chyba tez drinka strzele ;-)A co...w tamtym roku o tej porze nie moglam :-D

reklama
No i pije pije zaraz cala butelke chyba oproznie :wściekła/y:
Dzwonilam do meza-on jeszcze na budowie,gdzies za godzine skonczy...:angry:
Ten moj chlop mnie wykonczy-nawet mi sie zrymowalo :-D
Tak dlugo bedzie robil zeby jutro nie isc...bo przeciez kuzyn,ale ja mam wszystko rozumiec i sie jeszcze usmiechac najlepiej...
No wiec rozumiem-musi pracowac,ale nie do tej godziny do jasnej cholery!
A Ty chyba Pati tez sama siedzisz,albo??

Ehh...i tak to jest,wiecznie sama...

No tragedia ,tragedia...ale nie byloby tyle szumu gdyby to nie prezydent...Aczkolwiek szkoda bardzo ludzi...
[*]

Co tam dziewczyny u Was? jaka pogoda? bo u nas dosc chlodno...11 stopni wczoraj bylo.. niby nie tak zle ale chlodno strasznie sie wydawalo...
Ja wkasnie kopiec prania poskladalam...musiala zwolnic suszarki bo dzis z kity dostane posciel do prania...Wy tez macie terminy na pranie reczikow badz poscieli? czy to tylko u nas taka parodia?
Dzis musze skoczyc i kupic mlodej jakies zaslony albo rolety...bo mi spac nie chce twierdzac ,ze jeszcze nie ma nocy i nie trzeba spac...Wczoraj godzine walczylismy bo twardo klocila sie ze jeszcze jest jano wiec nie trzeba spac ;-) :-D
A teraz zrobie sobie kawe,pizgne makijaz i pomaluje pazokcie :-) potem obiad szybko i smigam po mloda i na zakupy...

No kupilam mlodej takie rolety z materialu-ale takie co jak sie sklada to tak sie nawarstwiaja... w kolorze pomaranczowym-pasuja do jej wnetrza pokoju :-)
Do duzego pokoju kupilam sobie poszewki nowe na poduchy...taka zielen przyciemiana zlotem jakby a na tym wyszyte ala "dmuchawce" w kolorze bordo... i kubki-takie slodkie byly i nie moglam oie oprzec :-D Biale ,wysokie ok 15cm.i o srednicy ok .5 cm :-) Wlasnie pije z nich kawe i juz wiem ,ze to beda moje ulubione kubki :-)

A teraz mnie wzielo i gotuje bigos-przyznam sie bez bicia ze to moj debiut :-D Ciekawe jak wyjdzie ;-)

No tragedia ,tragedia...ale nie byloby tyle szumu gdyby to nie prezydent...Aczkolwiek szkoda bardzo ludzi...
[*]

Co tam dziewczyny u Was? jaka pogoda? bo u nas dosc chlodno...11 stopni wczoraj bylo.. niby nie tak zle ale chlodno strasznie sie wydawalo...
Ja wkasnie kopiec prania poskladalam...musiala zwolnic suszarki bo dzis z kity dostane posciel do prania...Wy tez macie terminy na pranie reczikow badz poscieli? czy to tylko u nas taka parodia?
Dzis musze skoczyc i kupic mlodej jakies zaslony albo rolety...bo mi spac nie chce twierdzac ,ze jeszcze nie ma nocy i nie trzeba spac...Wczoraj godzine walczylismy bo twardo klocila sie ze jeszcze jest jano wiec nie trzeba spac ;-) :-D
A teraz zrobie sobie kawe,pizgne makijaz i pomaluje pazokcie :-) potem obiad szybko i smigam po mloda i na zakupy...

Witajcie po świętach..:)

Tragedia tragedią, ale uważam iż zbyt dużo uwagi temu w weekend poświęcili.... wszędzie jedno i to samo.... nawet moje dziecko bajki oglądnąć nigdzie nie mogło....

Patrycja24berlin: u nas w Kita takich dziwnych zwyczajów nie ma... oni sobie wszystko sami robią... jedno co mnie wkurza to to, że co tydzień w środy mamy takie wspólne śniadania (znaczy dzieci). Wtedy płacimy 1 Euro i śniadanie jest przygotowywane w przedszkolu... ale najgorsze jest to, że jak jakieś dziecko wtedy ma urodziny i przynosi coś na śniadanie w środę to i tak żądają ten 1 Euro... i wtedy tej kasy nie dostaje dziecko co przygotowuje śniadanie ale zostaje w przedszkolu.. w sumie kilka takich sytuacji już było.. ja się zbuntowałam i nie płacę, bo niby dlaczego... ale cosik babki przebąkiwały, że tak czy inaczej powinno się płacić... normalnie mnie krew zalewa ichnimi zwyczajami...

Wiolan u nas takie wspolne sniadania sa tez...ale u nas ogolnie np.co drugi czwartek nie robia rodzice sniadan tylko przedszkole wiec dzieciaki przychodza bez plecaczkow-dla mnie okay...Jak jest "morgenkreis" to moga zostawac rodzice-ale nie ma przymusu...ale ostatnio jeden rodzic nam zwrocil uwage ,ze Noemi zawsze jest smutna bo niektorzy rodzice zostaja a my nie...hmmm ciekawe bo jeszcze zadna opiekunka nam tego nie powiedziala...Nie mowie ,ze nigdy nie zostajemy ,ale napewno nie tak czesto jak inni....
A my wlasnie ajkies pol godziny temu z Spielplatzu wrocilismy...chyba z 3,5 h tam siedzielismy...mi juz zimno bylo wiec zagoniladziecko do domu :-D Teraz wchrzanila dwie porcje jej przysmaku-czyli makaron z cukrem :-D

reklama
Dziewczyny jaki TU najlepszy krem na odparzenia??
Moja mala ma biegunke...rozebralam ja przed kapiela,w pampie oczywiscie znowu kupa byla i jak ja wycieralam zaczela strasznie krzyczec :( ja patrze a tam skora zaczerwieniona itp. odparzyla mi sie strasznie :(
Jest tutaj tez sudocrem? albo jest cos lepszego? Co polecacie??
Linomag mozna tu dostac?

Do góry