reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej Dziewczynki!!!
Nowa troche tu jestem i kompletnie zielona na tym forum. Ale mam nadzieje ze powolutku się odnajdę.
Też jestem z Niemiec a konkretnie z Hamburga i chętnie poznam wszystkie mamy. Ja mam synka, który w lipcu skończy 2 latka, ale ten czas szybko leci:szok:
No i jestem też w 20 tygodniu ciąży:tak:
Miałam już kiedyś poronienie, wiec ciągle jestem w strachu czy z moim mieszkańcem wszystko ok. Buziaczki z Hamburga!!!

reklama
Hej,
nasza4ka - witaj w gronie, fajnie, ze jeszcze jedna ciezarowka:-)i to w podobnym terminie co ja:-)

ja dzis znowu w robocie, cos jeszcze kaszle (ciezki ten wirusik), ale dzien szybko minal, bo mam zaleglosci, wiec trzeba bylo "szybko" pracowac

Mam nadzieje,ze nie będziecie złe, że na chwilkę zakłócę Wasz forumowy spokój :sorry2:
Chciałabym Was prosić o odwiedzinki na stronce drzewka mojej córeczki Mariczki :biggrin2: a także o wpisiki na stronce.... byłybyśmy niezmiernie wdzięczne ;-)
Pozdrawiam Grudniówka 2008 Karolina ;-)

Prosimy o odwiedzinki Hipp

Z góry dziękujemy :*

Czesc kochane, ja juz po:tak:. Poszlo szybko i sprawnie:tak: Maly jest slodziuti i grzeczniutki. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie:tak:

AGA- ogromne gratulacje!!!! niech Wam sie Alexander zdrowo chowa, bedzie Wasza pociecha i przyniesie Wam duuuuuuzo radosci:-):-):-)
mam nadzieje, ze Ty sie tez dobrze czujesz?

napisz cos wiecej, jaki porod? jak dlugo? wymiary synka? jak zareagowal starszy brat?

usciski:-D

Porod byl znosny i dosc szybki. Od odejscia wod trwal ok. 10 godzin, ostre bole zaczely sie dopiero po ok. 3 godzinach. Po trzech partych maly byl juz na swiecie. Nie doznalam zadnych obrazen:tak::-), wiec czuje sie swietnie i nie musze narzekac na bolace krocze. Eryk nie jest praktycznie wogole zazdrosny, bardzo pomaga przy malym i go wprost uwielbia:tak:.
Pscola a jak Ty sie czujesz? Zdecydowaliscie sie juz na jakies imie?:-);-)

dzieki za pytanie, ja sie czuje calkiem dobrze, choc spowolnialam nieco:-p
przytylam na razie 5kg, a wiec w normie, dzidzia kopie mocno, wszystko OK
za 2 tygodnie wybieramy sie na urlop, mam nadzieje, ze zniose go bez problemow, szczegolnie jazde - ja bedzie trzeba to bedziemy sie zatrzymywac czesto

imie....nowy pomysl: Aramis, na razie nam sie podoba (obojgu!), zobaczymy, czy dotrwamy w tym do konca, troche sie wahamy, czy nie za bardzo wyszukane...:rofl2:

Aga - poslij jakies zdjecia:-)

Hej Dziewczynki!!!
Nowa troche tu jestem i kompletnie zielona na tym forum. Ale mam nadzieje ze powolutku się odnajdę.
Też jestem z Niemiec a konkretnie z Hamburga i chętnie poznam wszystkie mamy. Ja mam synka, który w lipcu skończy 2 latka, ale ten czas szybko leci:szok:
No i jestem też w 20 tygodniu ciąży:tak:
Miałam już kiedyś poronienie, wiec ciągle jestem w strachu czy z moim mieszkańcem wszystko ok. Buziaczki z Hamburga!!!
Witam na forum:) Mamy dzieci w tym samym wieku
Czesc kochane, ja juz po:tak:. Poszlo szybko i sprawnie:tak: Maly jest slodziuti i grzeczniutki. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie:tak:
Gratulacje!!!!
Porod byl znosny i dosc szybki. Od odejscia wod trwal ok. 10 godzin, ostre bole zaczely sie dopiero po ok. 3 godzinach. Po trzech partych maly byl juz na swiecie. Nie doznalam zadnych obrazen:tak::-), wiec czuje sie swietnie i nie musze narzekac na bolace krocze. Eryk nie jest praktycznie wogole zazdrosny, bardzo pomaga przy malym i go wprost uwielbia:tak:.
Pscola a jak Ty sie czujesz? Zdecydowaliscie sie juz na jakie imie?:-);-)
o to super ze waszystko poszlo gladko.Fajnie ze Eryk nie jest zadzrosny bo ronie to bywa z dziecmi
dzieki za pytanie, ja sie czuje calkiem dobrze, choc spowolnialam nieco:-p
przytylam na razie 5kg, a wiec w normie, dzidzia kopie mocno, wszystko OK
za 2 tygodnie wybieramy sie na urlop, mam nadzieje, ze zniose go bez problemow, szczegolnie jazde - ja bedzie trzeba to bedziemy sie zatrzymywac czesto

imie....nowy pomysl: Aramis, na razie nam sie podoba (obojgu!), zobaczymy, czy dotrwamy w tym do konca, troche sie wahamy, czy nie za bardzo wyszukane...:rofl2:

Aga - poslij jakies zdjecia:-)

Kochana ty w ciazy jak modelka dawaj foty nacieszymy oko:tak:

dawno tu nie zgadladalam i widze ze jakos tez nic sie tu nie dzieje
U nas wszystko dobrze przygotowania do slubu juz prawie maja sie ku koncowi.Laura odpampersiona na maxa wiec ja dumna chodze:-)
Corka robi mi sie samodzielna a mi robi sie przykro ze nie chce dawac sie mi karmic heheh wszystko sama wczoraj nawet sama zalozyla buciki bylismy z M w szoku:szok:Udalo sie jej i mowi do nas papa:-D
Za tydzien jedziemy na komunie wiec znow posiedze z tydzien w Polsce:-)Jak ja to lubie:tak:

reklama
Czesc dziewczyny :-) Mam do Was pytanie, jak to wszystko od strony formalnej wyglada w Niemczech.A mianowicie: ojciec dziecka jest Polakiem, ktory na dniach podejmie prace w Niemczech u niemieckiego pracodawcy - kontrakt na 4lata (wszystkie podatki, skladki beda odciagane w Niemczech) Jak za niecale 2 msc urodze dziecko w POL to ojciec dziecka bedzie miec dodatek 158euro na dziecko do pensji?? A dodam , ze nie jestemy malzenstwem. I czy lepiej zebym rodzila w Niemczech czy nie ma znaczenia?? Czy jakies dodatki wtedy na dziecko jakies sa?? I jak jest z ubezpieczeniem jakbym sie tam przeniosla (pewnie bedac na wychowawczym, zatrudniona w POL)Czy NFZ czy dziecko mialao by ubezpieczenie niemieckie po ojcu ?? Przepraszam, ze tyle pytan, ale musze sie mocno zastanowic gdzie lepiej rodzic??

Do góry