reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Dziewczynki a ja z innej beczki.:-)
Na poczatek witam wszystkie mamusie z Niemiec...i bardzo proszę o pomoc i odpowiedź na moje pytanie. Dowiedziałąm się, że w NIemczech są dość tanie w porównaniu z Polską wózki firmy Teutonia - model Mistral. U nas spacerówka kosztuje 1900 zł i do tego miękka gondola ok 500 zł. Czyli razem 2400 nie licząc innych drobiazgów. Czy możecie mi podać strony internetowe sklepów niemieckich nie chcę wózeczka używanego bo nie znam języka i nie dopytam czy nie ma plam i uszkodzeń..Natomiast gdzieś czytałam że nawet czasem w sklepach sprzedają modele z ubiegłego roku itp...za wszelkie informacje i podpowiedzi będę wdzięczna. Pozdrawiam

reklama
Dzięki Patrycja za link ...właśnie ten wózeczek mi siępodoba. Mieszkam na czwartym pietrze więc bedę wnosiła tylko miękką gondolkę a reszte zoatawię na dole. Pięne są kolory tych wózeczków .
Pozdrawiam

Dzien dobry, my juz prawie na wylocie:tak: Powoli zaczynamy sie pakowac. Mam nadzieje, ze nie bedzie lalo, bo tragedia:wściekła/y: Wtedy byloby slisko na autostradzie i niebezpiecznie, musielibysmy pewnie tez znacznie wolniej jechac niz zazwyczaj:no: Oczywiscie nie zamierzamy szarzowac, ale tak ok 140km/h to bysmy chcieli utrzymac na autostradzie.
Ja wlasnie zastanawiam sie, czy by nei zredukowac mojego calego etatu na 3/4 etatu. Mysle, ze 6 godzin dziennie by mi wystarczylo, a i wiecej czasu dla rodziny. Zobaczymy, czy sie zdecyduje, no i najwazniejsze, czy szefostwo sie zgodzi:baffled:

Anka dzieki!! Mam nadzieje, ze bedzie spokojnie na drogach:tak: A ja caly czas sie pakuje i pakuje, i juz sama nie wiem, czy wszystko zabralam, to co chcialam, normalnie tragedia:baffled: Malego juz spakowalam, bo dla niego to najwiecaj rzeczy trzeba wziac:-D:-D:-D Dzis go mierzylam i mi wyszlo, ze mierzy 94cm a wazy 14,5kg. Bilans dwulatka mamy dopiero 1go kwietnia, ciekawe jak wypadnie:tak:

czesc Dziewczyny,

zycze wszystkim pieknych Swiat i bogatego "zajaczka", szczegolnie dla naszych malych pociech, a tym ktore wybieraja sie do kraju szerokiej drogi:-)

my zostajemy w domu, goscie przyjezdzaja do nas, wiec bedzie wesolo

w weekend wreszcie pomalowalismy nasz stolowy pokoj - roboty konca nie widac, bo to sprzatanie ......juz mi sie nie chce, ale musze....ale mi sie nie chce:baffled:

reklama
czesc mamusie!

mam do was pytanie jako doswiadczonych mam, powiedzcie mi jak robic ze spaniem malucha, na noc, teraz moj maly spi ze mna w lozku, i fakt jest mi super wygodnie,bo jak sie obudzi to wyciagam cyca i daje mu na lezaco, ale martwi mnie to ze moze sie przyzwyczaic do tego i nie chciec spac sam jak bedzie wiekszy, a jak bedzie wiekszy to wiadomo,ze we 3 bedzie nam nie wygodnie,a nie chce meza wysylac do innego pokoju.

prosze doradzcie mi czy mam go wkladac do jego lozeczka i jakos sama sie przemeczyc, czy dalej spac z nim.

a Marcel ma 2 tygodnie dopiero

pomocy

Do góry