reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Heej czy orientuje sie moze ktoras z was czy w niemczech dostane w aptece ESPUMISAN na bol brzuszka i OILATUM plyn do kapieli
Witaj Klavell:) Najlepszy preparat dostępny w Niemczech (niestety w Polsce go nie ma ) jest saab simplex, dostępny w każdej aptece. Producent Pfizer Pharma Karlsrue. Mój 4 miesięczny synek, gdy był młodszy, dostawal ten właśnie preparat, poza tym, wysyłałam go do Polski koleżankom i te były zachwycone. Skutków ubocznych - brak, jest tam napisane, by podawać do butelki 15 kropli ale ja dawałam 7, natomiast pod wieczór, gdy było ryzyko bólu brzuszka 15. Polecam, wypróbowałam i uważam, że wśród wszystkich innych praparatów ten jest na chwilę obecną NAJLEPSZY! Serdeczne pozdrowienia

reklama
Klavel-ja tez uzywalam SAB-ostatnio wyslylalam nawet do polski...My podawalismy tylko do wieczornego jedzenia po 15 kropli bo tylko w tych godzinach niunia plakala...
Z OILATUM nie spotkalam sie wiec jesli uzywasz radze zabrac zapas...:-)Ja dla mojej tez przywiozlam z Polski...

Margott - fajnie, ze napisalas, musimy sie kiedy umowic na spotkanie, w przyszlym tygodniu mam jakos duzo roznych terminow, ale moze w jeszcze nastepnym, co o tym myslisz? :-)

Hani - przykro mi, ze tak Ci odpowiedzieli w NFZ, ale moze powinnas probowac dalej, tzn, umowic sie na rozmowe z kims "waznym" w NFZ, jakis dyrektor i powiedziec, ze po prostu w ten sposob troche rozbijaja Wam rodzine, jesli "zabraniaja "ci wyjazdu:szok:, ja bym drazyla do skutku

Fajnie jest przeczytac kilka cieplych slow..polozna Polka w szpitalu,hm czego chciec wiecej jednak nie sadze ze w tak malej miescinie w ktorej mieszkam moglabym spotkac Polke:-(.chcialabym dostatecznie przygotowyc sie do porodu na tyle na ile bede w stanie,od siebie oczekuje conajmniej znajomosci slowek,chcialabym wspolpracowac z lekarzem czy polozna a nie z oczekiwaniem patrzec na meza,zreszta czy na miejscu byloby gdybym od niego oczekiwala znajomosci slowek smolka,siara, czy czop sluzowy?pewnie jego mina bylaby podobna do tej:szok:.

z wielkim zainteresowaniem przeczytalabym jak wy wspominacie swoj porod?czy pamietacie o co pytali was lekarze czy pielegniarki,jak reagowali na wasze skromne slownictwo?czy czulyscie sie przez to niezrozumiane?no i tak na koniec jakie slowka,wyrazenia powinnam zapamietac?za kazde zainteresowanie z waszej strony serdeczne dzieki!

ester jak napisalam wczoraj chetnie Ci pomoge ze slowkami.:tak: tylko nie wiem od czego zaczac. zapytam wpierw: jaka jest Twoja znajomosc niemieckiego czytasz i rozumiesz mniej wiecej tekst np? (wiadomo zalezy od tekstu...) ale jesli tak to polecam Ci czytanie opisow porodu po niemiecku np cos takiego:

urbia | Geburtsberichte - Lea

wtedy wynajdujesz slowko np SCHLEIMPROPF- czop sluzowy i wiesz jak go uzyc "ich habe Schleimpropf verloren"- stracilam czop sluzowy

jesli jest to za trudne powiedz a wtedy wynajde pare waznych zwrotow i Ci napisze ok?
powiedz co bys chciala!!!!

susumali jestes wielka!tekst skopiowalam i zapisalam jutro przesledze slowka sprobuje przetlumaczyc tych ktorych nie rozumiem ale ciesze sie ze mam juz jakichs punkt zaczepienia.skromne te emokitonki,potrzebuje dla Ciebie takiej z wielkim bukietem kwiatow albo czekoladek,jak wolisz..

eeee nie przesadzajmy ester !! to przeciez nic wielkiego z mojej strony ;-) :-)ten link jest z niemieckiego forum jakbys zaczela przegladac to wiele jest takich opisow porodu (ja czytalam je nalogowo hi hi) i zawsze czegos nowego sie nauczylam:-p i jak mowie w razie niejasnosci sluze chetnie!!!!:happy2:

reklama
Witaj Klavell:) Najlepszy preparat dostępny w Niemczech (niestety w Polsce go nie ma ) jest saab simplex, dostępny w każdej aptece. Producent Pfizer Pharma Karlsrue. Mój 4 miesięczny synek, gdy był młodszy, dostawal ten właśnie preparat, poza tym, wysyłałam go do Polski koleżankom i te były zachwycone. Skutków ubocznych - brak, jest tam napisane, by podawać do butelki 15 kropli ale ja dawałam 7, natomiast pod wieczór, gdy było ryzyko bólu brzuszka 15. Polecam, wypróbowałam i uważam, że wśród wszystkich innych praparatów ten jest na chwilę obecną NAJLEPSZY! Serdeczne pozdrowienia
U mnie nie ma kolek tylko problemy z purtaniem zawsze rano jak mala wstaje robi sie czerwona wierci si i meczy aby purtc jak juz purtnie to sie uspakaja i o chwili znow sie meczy ma tak tylko ranno jak wstaje w dzien jest radosna spokojna zaparcia to nie sa bo kupki robi normalnie podaje jej APTAMIL HA 1...czy te kropelki o ktorych piszesz nadaja sie na takie dolegliwosci i ile kosztuja jak wiesz to prosze napisz...
i jeszcze jedno pytanie czy dostane kosmetyki MUSTELI gdzies tu skoro nie ma Oilatum to jeszcze mustela mi pozostaje

Do góry