reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam dobrego dermatologa w Łodzi

reklama
Szukam dobrego pediatry-alergologa. Mieszkam obecnie w UK a obecnie do 22 marca jestem w Łodzi. Moja 6 miesięczna córka ma alergię na białko mleka krowiego a tu w Anglii nie przywiązują do tego wagi. Nie można z nikim porozmawiać o wysypce, czy problemach z brzuszkiem. Jak miała 3 miesiące miała straszną skórę dopiero w Polsce powiedzieli, że ma to związek ze skazą. Poza tym mała nie przybiera na wadze tyle ile powinna a o sprawdzeniu główki i bioderek przez lekarza mogę zapomnieć. Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Witajcie :)
Wielkimi krokami zbliża się termin narodzin mojej córeczki w związku z czym poszukuje dobrego pediatry, najlepiej w centrum lub Redkinia, Polesie, Teofilów. Najlepiej (ale niekoniecznie) aby pediatra pracował w publicznej przychodni (może być prywatna) tak, aby jeśli zachoruję i ja i dzidzia nie jeździć w kilka miejsc do różnych lekarzy, tylko w jednym miejscu mieć lekarza rodzinnego i pediatre. Dobrze byłoby gdyby ten pediatra mógł się udawać na wizyty domowe no i oczywiście rzecz bardzo ważna - dobre opinie innych mam. Będę baaardzo wdzięczna za każdą odpowiedź. W Łodzi mieszkam od niedawna i nie mam pojęcia gdzie i jak szukać, aby skutek był zadowalający. :)
Pozdrawiam wszystkie mamy

Szukam dobrego pediatry-alergologa. Mieszkam obecnie w UK a obecnie do 22 marca jestem w Łodzi. Moja 6 miesięczna córka ma alergię na białko mleka krowiego a tu w Anglii nie przywiązują do tego wagi. Nie można z nikim porozmawiać o wysypce, czy problemach z brzuszkiem. Jak miała 3 miesiące miała straszną skórę dopiero w Polsce powiedzieli, że ma to związek ze skazą. Poza tym mała nie przybiera na wadze tyle ile powinna a o sprawdzeniu główki i bioderek przez lekarza mogę zapomnieć. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
wybierz się najpierw do pediatry (niekoniecznie od razu alergologa) - wiele dzieci ma skazę. Może w Centrum Medicover? Tam byś miała od razu wszystko na miejscu.

my z żoną znaleźliśmy informacje o lekarzarz pediatrach na wyszukiwarce medyczna.info.pl
i bylismy z małą w Jarmedzie na Dąbrowskiego

Hej
Ja wlasnie chodze do przychodni na traktorowej i odeszla dr.Bieniek i bardzo mnie to zabolało ale rpzyszła dr.Modrzejewska i chodze do niej.
Na Grabieńcu niestety nikogo nie znam
My też chodzimy do Modrzejewskiej i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni.Ogólnie fajne lekarki są w tej przychodni.Bo akurat mieliśmy do czynienia z pozostałymi dwiema jak nasza była na urlopie,zarówno u Batorowicz,do której chcieliśmy się zapisać ,ale nie wzieła nas ,bo juz ma za dużo dzieci,jak i u tej drugiej,tylko nazwisko mi wyleciało z głowy.
A o Grabieńcu wśród znajomek słyszałam nie za bardzo dobre opinie.

szukam okulisty dla mojej 9-cio miesięcznej córeczki. jak miała 6 tygodni byłam z nią na Grabieńcu, ale dziękuję bardzo!!!!! pani dr taka dziwna :( niby miła, ale taka mało konkretna! jakby chciała się nas pozbyć. kazała przyjść jak mała skończy rok , ale wolałabym teraz iść do innego lekarza. może być prywatnie. możecie kogoś polecić?

witam serdecznie. jestem z Teofilowa i wybieram się do przychodni wyznaczyć położną i pediatrę (dopiero spodziewam się dzidziusia). tak sobie czytam i zastanawiam się nad położną, możecie mi którąś polecić? Podobno jakaś położna o imieniu Agnieszka i nazwisku na D jest dobra... czy ktoś zna tą panią? A może polecicie kogoś innego. Co do pediatry to wyczytałam że polecacie którąkolwiek z pań bo obydwie są dobre. .. Mówię o przychodni na Traktorowej. O Grabieńcu to już wogóle nic nie słyszałam.

pofatygowałam się dziś do przychodni na ul.Traktorowej i muszę przyznać....jestem w szoku. nie sądziłam że instytucje z takim "klimatem obsługi klienta" jeszcze istnieją. wcale nie dziwię się komentarzom na różnych forach typu "istny prl". Stwierdziłam że muszę poszukać przychodni dla mojej małej gdzieś indziej.

czy któraś z mam- forumowiczek prowadza dziecko do Medic centrum na Rydzowej- tam gdzie jest ryneczek? ta przychodnia ma uprawnienia zwykłego zoz-u i myślę nad zapisaniem tam dziecka i wyborem położnej od nich.

reklama
witam serdecznie. jestem z Teofilowa i wybieram się do przychodni wyznaczyć położną i pediatrę (dopiero spodziewam się dzidziusia). tak sobie czytam i zastanawiam się nad położną, możecie mi którąś polecić? Podobno jakaś położna o imieniu Agnieszka i nazwisku na D jest dobra... czy ktoś zna tą panią? A może polecicie kogoś innego. Co do pediatry to wyczytałam że polecacie którąkolwiek z pań bo obydwie są dobre. .. Mówię o przychodni na Traktorowej. O Grabieńcu to już wogóle nic nie słyszałam.
Do mnie ta pani przychodziła i można powiedzieć,że znam ją....
Pomogła i powiedziała mi tylko przy pępku i jak paznokcie obcinać,resztę co ona powinna mi podpowiedzieć co robić przy dziecku i ogólnie wyczytywałam w necie i dowiadywałam się od znajomych.
Ze dwa razy "wysyłała" mi dziecko prawie do szpitala,bo zażółcony był.I raz stwierdziła ,że " na jej oko wydaje się jej" ,że jest niedożywiony.
Oczywiście po "wymuszonej" niejako wizycie u pediatry okazało się że jest wszystko w porządku i trochę się pani pediatra uśmiała,po czym położna widzi,że on nie dożywiony,wagę ma oczach?
Miałam wrażenie,że ta pani przychodzi tylko ,żeby odp...swoją robotę i dostać za to kasę
Tak,że jeśli chodzi o mnie to ja ją odradzam
Chciałam tę drugą położną i zaznaczyłam to ,a przysłali mi tą o nazwisku na D właśnie.Zła byłam jak nie wiem potem

Ostatnia edycja:
Do góry