reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

My uzywamy AVENT, bo nigdzie nie znalazlam butelki Dr. Brawns.
Podobno jest w AVEN-cie taki wynalazek na plaskie brodawki. Kupie go sobie i zobaczymy czu beda stal.

reklama
Jeżeli chodzi o skaze białkową, to mój starszy miał i nawet jak go karmiłam tylko bebilon pepti to jeszcze długo mu wysypywało. ok kilu miesiecy.

ja obecnie uzywam butelek Nuka a smoczki raz nuki a raz canpola
przetestowalam wszystkie butle i smoki antykolkowe i wszystkie sa DO KITU!!!!! Weronika jednakowa kolke miala po kazdym jedzeniu chocbym jej w niewiadomo jakiej cudownej butelce nie podala mleka. Jedyna rzecz jaka moge z czystym sumieniem polecic na kolki to SAB SIMPLEX kropelki dla nas zycie ratujace a dla mojej corci chwile odetchnienia od bolu brzucha.
Butelek nie zmieniam bo sa dobre, wyparzem je tylko co jakis czas wrzatkiem,smoki wymieniam bo uzywamy lateksowych a te po dlugim uzyciu robia sie wielkie ;D i wylaza z butli

my uzywamy nuka nuka ii jest ok!!

wiecie co takie pytanko:: ile trwał u was pierwszy okres po ciąży?? bo ja właśnie go dostałam i jestem w kropce!!
mozna normalnie używać tamponów bo przy tej pogodzie to chyba nie da się inaczej

U mnie pierwszy @ jakoś dłużej trwał niż zwykle, ale dokładnie już nie pamiętam tak dawno to było :D Poza tym w upały też mi się nieco przeciaga. Używam tamponów, nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania z pieluchą hehehehheeh.

ja miałam pierwszą @ taką,że żaden tampon by tego nie wytrzymał, lało sie ze mnie przez tydzień jak z wodospadu, druga i kolejne były juz lżejsze a ostatnia to dwa dni mini krwawienia, super, zero bólu

A ja mimo, ze karmie od urodzenia malego butla jeszcze @ nie mialam. Gdy niciskam piersi to kropelki mleka sie pojawiaja, moze to ma jakis wplyw na to, ze @ jeszcze nie bylo??

To chyba zupełnie indywidualna sprawa, ja dostałam @ chociaż jeszcze karmiłam, inne babki nie mają go długo, a jeszcze inne nie karmią i nie mają....

matitka wypróbuj to :ustrojstwo" Aventu do płaskich brodawek :) Masz jeszcze pokarm i mogłabyś z powodzeniam odbudować laktację :) Co nie znaczy, że Cię namawiam .... :D

witajcie
tez jestem mama butelkowa, historia bardzo podobna do twojej minia1976, z tymze ja mialam cc i musialam lezec plackiem kilka godzin i iestety nikt mi nie pomogl przy karmieniu, a biust mam mikry wiec rozplaszczyl sie i nie bylo co chwytac :p, poza tym Hanie od razu po urodzeniu nakarmili butla bo podobno miala niski poziom cukru wiec jak obudzila sie na kolejne karmienie to juz buzie otwierala ledwo ledwo jak do smoka.
Nie lubie wspominac tamtych chwil bo proby karmienia piersia o malo nie doprowadzily mnie do mega depresji, nie moglam sobie poradzic z tym ze ja nie potrafie, ze moje dziecko nie chce ssac, przeciez to powinno byc naturalne, ale tak jak minia napisala to trudna sztuka...
Na szczescie nikt z bliskch mnie nie dusil na kolejne proby i po 6 tygodniach ( dla mnie i tak dlugo), przeszlam calkowicie na butelke, mialam jeszcze pokarm jakies 4 miesiace wiec sciagalam i dawalam na przemian ze sztucznym.

Teraz znow jestem w ciazy i tak sie zastanawima jak to bedzie tym razem, mam maly stresik ze znow przezyje lekkie zalamanie :(

jesli chodzi o butelki i smoczki to my na poczatku uzywalismy aventu ale Hania nie umiala z nich pic lalo sie jej po brodzie, potem przeszlismy na canpol babies i smoczki lateksowe i jest super, a z aventu teraz pije soczki i tez jest ok wiec nie wiem o co chodzi ???

reklama
Fajnie, że jest nas coraz więcej i możemy sobie opowiedzieć swoje historie. Nikt nam tu nie pitoli jakie to z nas wyrodne matki :D

atol ja też miałam cc i leżałam plackiem i biust też mam raczej kompaktowy :) Jak sobie przypomnę te pierwsze dni w domu, to mnie ciarki przechodzą. Domyślam się jakie Ci teraz myśli chodzą po głowie w związku z drugim maluchem .... Ja też chcę mieć drugą dzidzię i też już nieraz myślałam jak to będzie z tym nieszczęsnym karmieniem :( Ale wydaje mi się, że teraz nieco więcej wiem i chyba byłabym bardziej uparta. Jest tylko pewne "ale" :) Czy starsze dziecko da mi się skupić na karmieniu i walce o nie, czy szybko skapituluję, żeby mieć czas na "życie" :)

Do góry