reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

O rety to rzeczywiscie masz pecha do lekarzy!!!! Az nie wiem co Ci napisac. Oni potrafia czlowieka doprowadzic do szalu konowaly i nieuki jedne! My z panstwowki mamy lekarke nienajgorsza, ale i tak chodzimy prywatnie, znalazlam fajna homeopatke, ktora stara sie nam pomagac w problemach, nigdy nie lekcewarzy tego co mowie, a wizyta u niej trwa cala godzine lub poltorej, bo robi wszechstronny wywiad i stara sie zawsze znalezc przyczyne. Jestem bardzo z niej zadowolona
Mam nadzieje, ze w koncu znajdziesz rozwiazanie, oby jak najszybciej!!!!!

reklama
Witaj, zielona kupka ? Z tego co wiem to wlasnie jeden z objawow alergii. Szorstka skora, zielona kupka, sluz lub krew w kupce- tak mowi moja pediatra

My z mezem juz stracilismy jakakolwiek nadzieje i pieniadze tez ... wiec nie wiem czy ktos nam przypadnie do gustu - jestm juz tak sceptycznie nastawiona na to wszytsko ...
a co do homeopatii to ja jakos w to nie wierze a to z tego wzgledu ze jak bylam z polecenia u pani doktor ktora jest homeop. to sie dowiedzialm tak:
-na oko stwierdzila ze moja corka ma infekcje moczowa - i wypisala jej i tak i tak antybioty - bz wczesniejszego posiewu - a dziecko poprostu bylo mocno splakane od zabkowania i dlatego miala podpuchniete oczy ...
-nie moge dziecku podawac praktycznie nic - jej jadlospis dla EWY - mleko Bebilon Pepti ... kaszka kukurydziana ... zero sokow marchwiowych zilowych herbatek typu rumianke koper itp. - jablko gotowane - zero witamin - i do tego tylko i wylacznie woda dopicia - a i nawet witamine D3 wycofala bo uznala ze ona i tak sie nie wchlania odpowiednio ...

i co na to powiecie ??? niezle co ???

tylko skad 6 miesieczne dziecko (bo wtedy ewa tyle miala) ma czerpac witaminy i sile do zycia - z cego ma roosnac z kaszki kukurydzianej i jakblak gotowanego popijajac woda .... normalnie jakas demagogia ???

Nikos pisze:
Kolek nie ma, wypróżnia się raz na dzień (tylko kupka jest taka zielona, nie wiem czy to dobrze???)

Moja córeczka też pije Bebilon Pepti 2 i też po nim robi takie ciemne, zielone kupki raz lub dwa razy dziennie. Pytałam pediatry, ale powiedziała, że tak może być, bo mleko to zawiera żelazo, a poza tym organizm może tak reagować na zmianę mleka. Co do wysypki, to u nas nastąpiła poprawa, ale na efekty czekaliśmy tak około 2-3 tygodni.

Nie wiem co powiedziec na to, pewnie byla to kiepska lekarka.
My do naszej mamy zaufanie, bo pomogla juz w dwoch sprawach i bez konwencjonalnych lekow, wiec sie ciesze. Ale ona rozmawia z nami przez godzine i nigdy nie feruje wyrokow wczesniej, a po podaniu leku dzwonie do niej po 2-3 dniach i zdaje relacje jak maly na nie reaguje i jestesmy pod jej stala wtedy kontrola i naprawde sie ciesze.
Przykro mi, ze masz takie problemy, bo wiem jak to jest kiedy sie nie ma zaufanego lekarza i jak jest wtedy ciezko, bo czlowiek nie wie co ma robic, a jeszcze jest bombardowany sprzecznymi informacjami i wtedy nic tylko sobie w leb strzelic. Dlatego zycze Ci zebys jak najszybciej znalazla kogos kompetentnego i Twojej malej zdrowka

Swoja droga dodam jeszcze od siebie nie chcac nikogo obrazic, ale o lekarzach (z drobnymi wyjatkami ) mam OKROPNE zdanie !!!! :mad:

Tuśka 21 Idz do innego lekarza, moim zdaniem musisz mieć zaufanie do pediatry, taka niekompetencja żle wpływa na psyche mamuś i wynika z tego niepotrzebny stres. A tak dla porównania napiszę, że Matylda ma 9 mieś i bardzo lubi nutramigen, pije 3 x dziennie po 240 ml. Od 5 mies. dostawała na noc, a od 6mieś już tylko nutramigen. Przybiera teraz dobrze, choć początkowo w dolnej granicy. Nie wiem od czego to zależy.

ja naprawde juz sie gubie w tym wszytskim - nie wiem czy zaufam jakiejs lekarce - po pierwsze trace zaufanie na samym wstepie jak tylko zaczyna sie komentarz tego co ustalill poprzedni lekarz ... to juz mi dowodzi tego ze babka jest jakas nie halllo ....

jak juz ma takie wielkie "ALE" co do diety ktora ustalil lekarz wczesniejszy to niech juz zachowa to sama dla siebie a nie podwaza nieuprzejmie i chamsko kompetencje poprzednika .... ehhh
co zrobic ???

masz racje Magdbig - ze takie szukanie odpowiedniego lekarza wplywa na moja psychike - czuje sie taka bezradna a zarazem jestem twarda - nie wiem nie moge jakos juz zaufac i stracilam nadzieje ze ktos w koncu bedzie konkretny ...

chodze obcenie tylko na szczepienia i po recepty na mleko do rejonu a tak nigdzie - po ostatniej wizycie poprostu nie wierze w lekarzy i w ich madrosc .... i z tego powodu jest mi bardzo przykro

zreszta przez niekompetencje jednej lekarki z rejonu trafilam z ewa do szpitala - byla naprawde w ciezkim stanie - a ta mi tylko mleko sztuczne wypisala jak zaszlam i mowe ze dziecko mi chyba choruje ze chude - ze malo na wadze przybiera - "ma pani za slaby pokarm albo za malo "

reklama
anetas pisze:
i nigdy niczym Nutramigenu nie dosładzałam..Nawet mi to do głowy nie przyszło.

Dosladzanie Nutramigenu doradza sam producent. Samo mleko jest bez cukru, bo pomyslano je o osobach, ktore go nie toleruja.

magda

Do góry