reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Witam.
Mam pytanie, czy któraś z mam podaje swojemu dziecku Bebilon Pepti i czy jest dobrze przez nie tolerowane??
Mój Kuba ma atopowe zapalenie skóry i dostał właśnie takie mleczko.
Wcześniej dostawał Bebiko Sojowe ale lekarka do której udaliśmy się prywatnie zmieniła je na bebilon.
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam.

reklama
witaj ja uzywam bebilon pepti tylko że 2 a nie zwykły i jestem z niego zadowolona i mja Julka tez wg mnie to chyba najlepsze mleko pod względem smaku ze wszystkich dostepnych a i po nim mała żadnych kolek ani zaparc nie miała...
pozdrawiam

ja też daję bebilon pepti, ale nie mamy alergii i dobrze tolerujemy! śmierdzi, ale można się przyzwyczaić.

Witam.
My też stosujemy Bebilon Pepti ze względu na atopowe zapalenie skóry i nastąpiła znaczna poprawa. Wcześniej próbowałysmy Nutramigen, ale jest mniej przyjemny w smaku i bardziej śmierdzi i Amelka nie bardzo chciała je pić. A Bebilon Pepti zaakceptowała od razu.

wlasnie przechodzimy z bebilonu pepti 1 na 2, mloeczko synkowi smakuje chociaz ma tak silna alergie na bialko mleka krowiego ze dlugo musielismy czekac na poprawe jego samopoczucia, juz nie narzekamy czyli bebilon pepti daje rade;)

cześć,
też używamy Bebilon Pepti. Synek ma skazę białkową a przy tym mleku jest wszystko w porządku.
Są jednak dzieci, które nie tolerują tego mleka, więc lepiej na początek kup jedną puszkę.
Pozdrawiam
Giza

Mój Kuba także wcina Bebilon Pepti. Właśnie przeskoczyliśmy z 1 na 2. Niestety dopiero dwa dni po przejściu na mleczko następne doczytałam, że powinno się wprowadzać 2 stopniowo mieszając z 1 wg podanych na opakowaniu proporcji. Kiedy skończyła się ostatnia puszka początkowego Bebilonu Pepti po prostu zaczęłam podawać mu tyle samo mleka z "2". Nie zauważyłam jakiś problemów z tolerancją. Mleko smakuje dobrze (probowałam:)) Kuba miał robioną morfologię krwi i tam wyszło, że prawdopodbnie ma alergię na białko mleka krowiego (miał okropne kolki i wzdęcia, mimo że wtedy dostawał Bebiko Omneo 1). I lekarka zdecydowała, że ma dostawać Bebilon Pepti i od tego czasu koniec z kolkami.

Atruviell powiedz mi jak z morfologii mozna odczytac czy jest alergia na krowie mleko ? Mamy podejrzenie o nietolerancje, a morfologie robilismy z powodu niskiego zelaza.

reklama
CZESC
moja mala pije od 3 miesiaca zycia Nutramigien ... w tej chwili ma 7 miesiecy i nie chce pic juz samego mleka ... i ogolnie slabo przybiera na wadze (dodatkowo ma refluks żołądkowo - przełykowy 3st. - ale ladnie zjada - ok 140-160 ml. kaszy - je zupki - gerberki itp.) i zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest wina mleka???

moze sa mamy ktore podaja dziecku nutramigen - chcialm sie zapytac jaki jest ich przyrost masy mniej wiecej tak "+""-" ....

przyrost masy najbardziej mnie intereuje u dzieci ktore sa mnie wiecej w podobnym wieku jak moja corcia (5-8 miesiecy)

pozdrawiam Tuśka21

Do góry