reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Witam.
Mam pytanie, czy któraś z mam podaje swojemu dziecku Bebilon Pepti i czy jest dobrze przez nie tolerowane??
Mój Kuba ma atopowe zapalenie skóry i dostał właśnie takie mleczko.
Wcześniej dostawał Bebiko Sojowe ale lekarka do której udaliśmy się prywatnie zmieniła je na bebilon.
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam.

reklama
witaj ja uzywam bebilon pepti tylko że 2 a nie zwykły i jestem z niego zadowolona i mja Julka tez wg mnie to chyba najlepsze mleko pod względem smaku ze wszystkich dostepnych a i po nim mała żadnych kolek ani zaparc nie miała...
pozdrawiam

ja też daję bebilon pepti, ale nie mamy alergii i dobrze tolerujemy! śmierdzi, ale można się przyzwyczaić.

Witam.
My też stosujemy Bebilon Pepti ze względu na atopowe zapalenie skóry i nastąpiła znaczna poprawa. Wcześniej próbowałysmy Nutramigen, ale jest mniej przyjemny w smaku i bardziej śmierdzi i Amelka nie bardzo chciała je pić. A Bebilon Pepti zaakceptowała od razu.

wlasnie przechodzimy z bebilonu pepti 1 na 2, mloeczko synkowi smakuje chociaz ma tak silna alergie na bialko mleka krowiego ze dlugo musielismy czekac na poprawe jego samopoczucia, juz nie narzekamy czyli bebilon pepti daje rade;)

cześć,
też używamy Bebilon Pepti. Synek ma skazę białkową a przy tym mleku jest wszystko w porządku.
Są jednak dzieci, które nie tolerują tego mleka, więc lepiej na początek kup jedną puszkę.
Pozdrawiam
Giza

Mój Kuba także wcina Bebilon Pepti. Właśnie przeskoczyliśmy z 1 na 2. Niestety dopiero dwa dni po przejściu na mleczko następne doczytałam, że powinno się wprowadzać 2 stopniowo mieszając z 1 wg podanych na opakowaniu proporcji. Kiedy skończyła się ostatnia puszka początkowego Bebilonu Pepti po prostu zaczęłam podawać mu tyle samo mleka z "2". Nie zauważyłam jakiś problemów z tolerancją. Mleko smakuje dobrze (probowałam:)) Kuba miał robioną morfologię krwi i tam wyszło, że prawdopodbnie ma alergię na białko mleka krowiego (miał okropne kolki i wzdęcia, mimo że wtedy dostawał Bebiko Omneo 1). I lekarka zdecydowała, że ma dostawać Bebilon Pepti i od tego czasu koniec z kolkami.

Atruviell powiedz mi jak z morfologii mozna odczytac czy jest alergia na krowie mleko ? Mamy podejrzenie o nietolerancje, a morfologie robilismy z powodu niskiego zelaza.

reklama
CZESC
moja mala pije od 3 miesiaca zycia Nutramigien ... w tej chwili ma 7 miesiecy i nie chce pic juz samego mleka ... i ogolnie slabo przybiera na wadze (dodatkowo ma refluks żołądkowo - przełykowy 3st. - ale ladnie zjada - ok 140-160 ml. kaszy - je zupki - gerberki itp.) i zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest wina mleka???

moze sa mamy ktore podaja dziecku nutramigen - chcialm sie zapytac jaki jest ich przyrost masy mniej wiecej tak "+""-" ....

przyrost masy najbardziej mnie intereuje u dzieci ktore sa mnie wiecej w podobnym wieku jak moja corcia (5-8 miesiecy)

pozdrawiam Tuśka21

Do góry