reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Dziewczyny doradżcie. Mój mały pije mleko z butelki i 3 razy dziennie przykleja się do cyca wysysając co w nim zastanie. Zanim się obejrzę skończy 2 miesiące no i stąd moje pytanie kiedy wprowadzać tak karmionemu dziecku kaszkę, kleik, owocowe deserki, soczki ?? Położna przy pierwszej wizycie poradziła, że można spróbować już w 3 miesiącu, ale czy to nie za wcześnie ? Jakie macie doświadczenie z Waszymi maleństwami ?

ola c2
ja radze takze czekac na odpowiedni moment. 3 misiace to chyba za wczesnie chyba ze dziecko ma problemy ze zdrowiem ......

reklama
Ola moj jest od poczatku na sztucznym i pediatra kazala wprowadzic soczki i deserki juz od 3 miesiaca no tylko jedno składnikowe. Ale obserwuj maluszka i sama bedziesz wiedziała kiedy mozesz

Haksa moj maluch to wogole zastrajkował i wczoraj w dzien spał tylko 15 min:szok:

no właśnie, poczekam z tym wprowadzaniem innowacji do następnej wizyty u pediatry, która za 5 tygodni. W sumie przeszliśmy na tryb karmienia sztucznego z dokarmianiem piersią :) mały wysysa z moich piersi wszystko 3 razy dziennie i nic więcej nie chce się tam wyprodukować. W sumie to nawet mi na rękę, ponieważ od stycznia wracam do pracy i zamierzam karmić piersią tylko rano i wieczorem.
Zastanawiam się jak długo karmi się dziecko butlą "na żądanie", jak u was z tym było? Oliwier w ciągu dnia je równo co 2 godziny, ale za to porcje mniejsze niż podaja na opakowaniu, a karmię go NAN1

U mnie najpierw mały jadł co 3-4 godz a potem to ten czas sie wydłuzał, jak zaczełam wprowaszac inne posiłki to momentalnie butla sie zmniejszała teraz to tylko rano i wieczorem.:-)

heksa skoro mała chce jeść to niech je ile chce :-) Możesz jej dawać więcej jak trąbi wszystko. Ja osobiście kaszkę bym sobie darowała, tylko ją utuczysz :-p Ale to MOJE zdanie :-)

reklama
heksa
by sprawdzic podaj w takiej samej przerwie co dawalas . jesli nie wypije wszystkiego tzn. ze nie jest taka mocno głodna i przesun przerwe miedzy karmieniami np. o godzinke i stopniowo zobazcysz ile czasu potrzeba by wypiała porcje. pamietaj tylkoz e nie musi zjesc wiekszej porcji mimo iz czas sie wydłuzył . u nas tak było . obojetnie ile czasu by nie jadła to max. zjada 150 ml mleka czy to samego czy zageszczonego . nie wiem sama od czego to zalezy. ale tak to u nas jest.

Do góry