reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

U nas też pogoda jesienne, wprawdzie nie pada, ale jest niefajnie :-(
Kunda moja Martuska jest w podobnym wieku i na śniadanie dostaje butlę mleka zanim jeszcze na dobre wygrzebiemy sie z łóżka. Robię flachę, zabieram ją do naszego łóżka i po śniadaniu. Przedtem własnie było jak z Twoim małym. Jak już sięna dobre rozbrykała to nic jej nie smakowało na śniadanki ani kanapka ani kasza ani inne cuda :-) Była już zbyt zajęta zabawą :-) Może też tak spróbuj :-)
Miłego dzionka Wam i dzieciorkom :-)

reklama
a ja mam problem co na przekaski przd nocnym karmirniem .maja zjada o 15.00 obiad i zauważyłam ze ok. 17.00 robi sie strasznie juz głodna :daje deserki. serki ale co jeszcze mozna ?????????takie zeby nie było zbyt tresciwe a mimo to dziecko wytrzymało na tym do 20.00:szok: :szok:

Minia u nas butla jest o 6 rano a potem ok 8 kanapeczka :-)

Madzia ja daje po obiadku owoce chrupki tylko ze u nas kolacyjka o 18tej

minia
prawdopodobnie miała jak była mała a teraz chyba juz to za nami . daje wszytsko i nie ma nic zadnej wysypki
tylko juz brak mi pomysłów na przekaski. wczoraj zrobiłam makaron ze smietana i trusakwkami dla niej i cały wylądował w smietniku
troche mnie to @#$%%$$%$ no i badz tu człowieku mądry . dostała za ta kanape z pasztetem i pasowało:szok: no i jeszcze jeden problem sie u nas pojawił z tym karmieniem : kaszka na łyzke od wczoraj odpada -nie wezmie do buzi oprócz tego udaje ze ja mdli jak wezmie przypadkiem do buzi i pluje...... i krzyczy,,mama ne"- ufffffff taka mam terroryste w domku.no i juz nie wiem . zpiciem dalej kiepsko ale dalej podaje wode, deserki tez odeszły w zapomnienie od kad poznała smak swiezego owoca .
moze powiem wam jak wyglada nas zdzienny jadłospis a wy podpowieci mi co moze robie zle
7-8.00 pobudka -mleko 120-140
10--paróweczka , kanapeczka albo deserek
10-12.00_spacer
12.00-13.00-mleko 120-150 ml nie wiecej
13.00-15.00-błogi sen
15-16.00-zupka z mieskiem , gotowa ze słoika lub gotowana w domku
17.00- no tu to własnie róznie :danio, świeze owoce, czasem troche mleka ale nie duzo jej daje ok.90ml bo potem nie chce jesc na noc
po 20.00-kolacja
ok.21.00-zasypia

Dziewczyny doradżcie. Mój mały pije mleko z butelki i 3 razy dziennie przykleja się do cyca wysysając co w nim zastanie. Zanim się obejrzę skończy 2 miesiące no i stąd moje pytanie kiedy wprowadzać tak karmionemu dziecku kaszkę, kleik, owocowe deserki, soczki ?? Położna przy pierwszej wizycie poradziła, że można spróbować już w 3 miesiącu, ale czy to nie za wcześnie ? Jakie macie doświadczenie z Waszymi maleństwami ?

Moja Viki byla tylko na butli i zaczelam jej wprowadzac nowosci po ukonczeniu 4. m-ca. Dzieciom karmionym piersia wprowadza sie pozniej. Wydaje mi sie, ze jeszcze nie masz sie co spieszyc. A moze skonsultuj sie z pediatra

Dziewczyny jak to robicie ze wasze dzieci tak dłuo w ciągu dnia śpią?
moja ucina w dzien sobie 3 drzemki po 20-30min i tyle.
a chciała bym zebychociaz jedną miała taką z 1,5h to dała bym rade cos zrobic a tak to kiszka.

reklama
Hmmmm heksa musisz po prostu dobrze poznać swoje dziecko i wyczaić kiedy jest zmęczone, a kiedy zasypia "z nudów" po usilnym usypianiu :) Myślę, że z czasem to się unormuje. Za krótko się znacie :-) Obserwuj :-)

Do góry