reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

emilianka
ja bym sie jeszcze wstrzymała . ja tes sadze ze moze sobie dzidzia nie poradzic z kleikiem czy kaszka.
nutramigen jest wstretny. wiem bo i moja córka go piła, i tez kiepsko przybierała na wadze.ponad to jest strasznie zadkie i ulewała po tym na maxa. zapytaj moze o mozliwosc zmiany mleka na inne. np. bebilon pepti-ja zmieniłam i w sumie mała chetniej je piła i problemy z waga zniikły. pozdrawaimy.

reklama
pytałam od razu jak przepisywała nutramigen bo piła bebilon wiec chciałam tej samej firmy (nie wiem może lepiej by tolerowała) lekarka powiedziała ze nutramigen jest lepszy (w aptece tez tak powiedziała babka) a w smaku sa podobne ... nie wiem sama ..
wczoraj pochlipała troche kleiku rzadziutkiego a dzisiaj też chciałam jej dać ta jak nie zacznie się drzeć w niebogłosy...o matko!!! dałam w końcu butelkę i wypiła sam nutramigen...

Dziewczyny doradzie co wasze maluchy jedza na sniadanie bo moj to ostatnio tylko chleb z masłem daje wedlinke pluje daje jajeczko...dzis poł kuchni w jajku, z serkiem podobnie...a obiadki je normalnie dzis nawet schabowego wcinał:-)

nie wiem ale wydaje mi się że owoce najszybciej uczulają i jak na nutramigenie sprawdzamy czy zniknie skaza to lepiej nie dawać owoców bo jeśli to faktycznie skaza to może się pogłębic , trzeba chyba wyeliminowac składnik uczulajacy (jeśli to mleko oczywiście) ... bo nie da się chyba zdobić jakiegos badania krwi zeby sprawdzic czy to alergia na mleko?? trzeba eksperymentować ... nie wiem sama ...

emilianka
moim zdaniem jak dzidzia dobrze tolorruje samo mleko to jeszcze masz troch e czasu z nowosciami. z tego co zrozumiałam po kleiku płakał a to wstrzymaj sie .... emilianka jest bebilon-zwykły i bebiloln pepti-dla alergików .a bebilon pepti jest o niebo lepszy w smaku niz nutramigen. moja córcia piła prosobee i spoko zatolerowała soje. niestety trzeba troche ,,poszukac " zanim, dobierze sie odpowiednie mleko
kunda
maja tez ok.11 msc odrzuciła mleko . zjada a;e małe ilosci . na snidanie podaje np. : bułeczke z wedlinka , serek daniio, jajkko w róznych postaniach , paróweczki . a i kaszki na gesto róże smaki zeby co jakis czas było cos innego i nawet ostatnio poszedł w ruch pasztecik drobiowy:szok:

Madzia tyka ze moj smyk nie chce paruweczek wedlinek i jajeczek wszestko wypluwa, najlepsze to chlebus z masłem tylko ile mozna go jesc

reklama
Dzien dobry, u nas zimno jak nie wiem, pogoda nieciekawa.:no: Maly spi sobie smacznie w lozeczku wiec moge troche posiedziec przed kompem. Moj maly to jeszcze mleczko na sniadanko je:tak: ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry