reklama
elfiko
lipcowe mamy ´05
dziewczyny a moje dziecko od poczatku nie chciało jeśc słoiczkowych dań,teraz juz nawet deserki ze słoiczka sa beeminia1976 pisze:Jak tam dziewuszki, dosżły książki kucharskie?
jaga zaufanie do słoiczków zaufaniem, ale gotować dla takiego malucha to bezsens póki zjada małe ilości np. zupki. A mąż niech sobie jedzie, masz nas ;D
ja gotowałam obiadki na trzy dni przeważnie i mroziłam porcjami
co do tych słoiczków to pewnie i sprawdzane jakoś są ale jak to u nas bywa wszędzie sa oszczędności wiec i te testy napewno jakoś okrojone robią
minia z tym jedzeniem straganowym tez masz racje dlatego wracam w soote na wieś to będziemy mieć pewne źródło
po szczepieniu ok dobrze ze sie schlodzilo wiecie tylko co wymyslila pani dr ze moja mała jest gruba bo powinna ważyć 7200 a waży 7800 przy 68 cm długości, normlnie mnie zagotowalo tylko to nie moja dr bo ona jest na urlopie
poza tym idzie ząb i jest już bardzo blisko....... prawa dolna szóstka ;D
no i jeszcze pytaie przeszłam na bebilon pepti 2 i tam w instrukcji jest podane ze moja Mała przy sojej wadze i wieku powinna jesc 120 ml ale jak ja mam to zrobic skoro normalnie 1 jadła 180 ml ??? daje jej 180 bo po 120 jest afera az sciany sie trzesą..
i jeszcze jedno nic sie nie stanie jak dalalm jej od razu 2 bez zadnego mieszania z 1 ???
po szczepieniu ok dobrze ze sie schlodzilo wiecie tylko co wymyslila pani dr ze moja mała jest gruba bo powinna ważyć 7200 a waży 7800 przy 68 cm długości, normlnie mnie zagotowalo tylko to nie moja dr bo ona jest na urlopie
poza tym idzie ząb i jest już bardzo blisko....... prawa dolna szóstka ;D
no i jeszcze pytaie przeszłam na bebilon pepti 2 i tam w instrukcji jest podane ze moja Mała przy sojej wadze i wieku powinna jesc 120 ml ale jak ja mam to zrobic skoro normalnie 1 jadła 180 ml ??? daje jej 180 bo po 120 jest afera az sciany sie trzesą..
i jeszcze jedno nic sie nie stanie jak dalalm jej od razu 2 bez zadnego mieszania z 1 ???
elfiko
lipcowe mamy ´05
jaga-1985 jak już przeszłąs na to mleczko i nic sie nie działo typu dziwne kupki, dziwne zachowanie dziecka to wszystko ok i nic sie nie stało. To chodzilo tylko o to,ze zmieniły sie proporcje niektórych witaminek w mleku a dzieci róznie na to reaguja stad przechodzenie stopniowe jest zalecane ale nie konieczne.
Jeśli chodzi o to jedzenie maluszka to mam pytanie a nie próbowałas zagęszczać córeczce mleka jakimś kleikiem czy kaszką smakową? To podnosi wartośc kaloryczna posiłku i maluszek sie wiecej najada . Ale z kolei za czeste podawanie tych kaszek prowadzi do utuczenia malucha wiec musisz to jakos w menu wkomponowac rozsądnie.
Jesli jedna mała chce wiecej mleka to jejpoprostu daj bo widocznie wiecej potrzebuje, te tabelki to tylko statystyki a wiec czasem mozna mniej a czasem wiecej. Moje dziecko np. zawsze je mniej niż normy podaja i juz do tego przywyklam poprostu.
Jeśli chodzi o to jedzenie maluszka to mam pytanie a nie próbowałas zagęszczać córeczce mleka jakimś kleikiem czy kaszką smakową? To podnosi wartośc kaloryczna posiłku i maluszek sie wiecej najada . Ale z kolei za czeste podawanie tych kaszek prowadzi do utuczenia malucha wiec musisz to jakos w menu wkomponowac rozsądnie.
Jesli jedna mała chce wiecej mleka to jejpoprostu daj bo widocznie wiecej potrzebuje, te tabelki to tylko statystyki a wiec czasem mozna mniej a czasem wiecej. Moje dziecko np. zawsze je mniej niż normy podaja i juz do tego przywyklam poprostu.
reklama