reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

witam nowe mamusie :) :) :)

ja słoiczków nie dawałam bo mały ich nie chciał więc sama gotowałam - wtedy zawsze wiedziałam z czego jest i miałam pewność

a ja jutro mam szczepienie mam nadzieję że już narazie dadzą nam spokój ;)

reklama
minia1976 pisze:
Jak tam dziewuszki, dosżły książki kucharskie? :)
jaga zaufanie do słoiczków zaufaniem, ale gotować dla takiego malucha to bezsens póki zjada małe ilości np. zupki. A mąż niech sobie jedzie, masz nas ;D
dziewczyny a moje dziecko od poczatku nie chciało jeśc słoiczkowych dań,teraz juz nawet deserki ze słoiczka sa bee
ja gotowałam obiadki na trzy dni przeważnie i mroziłam porcjami
co do tych słoiczków to pewnie i sprawdzane jakoś są ale jak to u nas bywa wszędzie sa oszczędności wiec i te testy napewno jakoś okrojone robią

Joanna@ dla mnie nie ma różnicy czy doktorant, czy też elektryk ;D ;D ;D. Wszyscy potrafią naginać. Napisz mi jakiej firmy te niby ferelne dania w słoiczkach ...

minia z tym jedzeniem straganowym tez masz racje dlatego wracam w soote na wieś to będziemy mieć pewne źródło ;)

po szczepieniu ok dobrze ze sie schlodzilo :) wiecie tylko co wymyslila pani dr ze moja mała jest gruba bo powinna ważyć 7200 a waży 7800 przy 68 cm długości, normlnie mnie zagotowalo tylko to nie moja dr bo ona jest na urlopie :(
poza tym idzie ząb i jest już bardzo blisko....... prawa dolna szóstka ;D

no i jeszcze pytaie przeszłam na bebilon pepti 2 i tam w instrukcji jest podane ze moja Mała przy sojej wadze i wieku powinna jesc 120 ml ale jak ja mam to zrobic skoro normalnie 1 jadła 180 ml ??? daje jej 180 bo po 120 jest afera az sciany sie trzesą..
i jeszcze jedno nic sie nie stanie jak dalalm jej od razu 2 bez zadnego mieszania z 1 ???

jaga-1985 jak już przeszłąs na to mleczko i nic sie nie działo typu dziwne kupki, dziwne zachowanie dziecka to wszystko ok i nic sie nie stało. To chodzilo tylko o to,ze zmieniły sie proporcje niektórych witaminek w mleku a dzieci róznie na to reaguja stad przechodzenie stopniowe jest zalecane ale nie konieczne.
Jeśli chodzi o to jedzenie maluszka to mam pytanie a nie próbowałas zagęszczać córeczce mleka jakimś kleikiem czy kaszką smakową? To podnosi wartośc kaloryczna posiłku i maluszek sie wiecej najada . Ale z kolei za czeste podawanie tych kaszek prowadzi do utuczenia malucha wiec musisz to jakos w menu wkomponowac rozsądnie.
Jesli jedna mała chce wiecej mleka to jejpoprostu daj bo widocznie wiecej potrzebuje, te tabelki to tylko statystyki a wiec czasem mozna mniej a czasem wiecej. Moje dziecko np. zawsze je mniej niż normy podaja i juz do tego przywyklam poprostu.

reklama
jaga nos do góry i pisz jak Ci będzie źle, 2 miesiące szybko miną :) Pamiętasz jeszcze jak szybko przeleciało 9 ;D

Do góry