reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

jaszczurka - a jak często mu dajesz toą kaszę? Bo ja Maciusiowi rano i wieczorkiem. Ale dodaję tyle żeby można było pić z butli.

reklama
sa specjalne smoczki do kaszki,dziurke maja w ksztalcie krzyzyka. Czasami jak maly wymysla to i zupke mu w niej podaje. Kaszke daje malemu wieczorem ale jak byl mlodszy i nie jadl innych rzeczy to tez jadl rano i wieczorkiem.

co do kaszki to ja też daje wieczorem i nest w porządku, a daje butlą ze zwykłym smoczkiem tylko robie rzadsze tzn 180 ml i 3 łyzki kaszki.... od razu ten bebilon pepti lepiej smakuje ;)

dzwonił mężuś i jest okropnie zadowolony tylko tęskni i my też :(

my tez mamy z aventu- trojprzeplywowy; jest oki;
kaszke daje rano- do mleka na 180 daje 3 lyzki i jest polplynne :) tak jak jaga :)

Maciuś kaszkę je na śniadanko na 210 ml około 4-5 łyżek. Nie chciał nigdy piś kaszki ze smoczka specjalnego do kaszy takiego z krzyżykowym nacięciem, dawałam mu od początku na smoczku z dużą dziurą ;D

To i ja sie w koncu odzywam.

Ja mojemu Kacprowi w dzien daje do picia ciagle kaszke z bebilonem pepti i on po 3 godzinach znowu jest glodny. My rozrabiamy 150 ml i 3 lyzeczki te po mleczku kaszki. Da sie wypic a maly pije z AVENTU trojprzeplywowego, gdy na koncu jest kaszka przekrecam na trzy linie i idzie.

witam
prosze o pomoc ile razy dziennie mleka powinno jesc roczne dziecko
z tabeli wychodzi z e po 270ml 3x dziennie
moja majunia nie zjada . z ledwoscia udaje mi sie wmusic rano 120 ml po południu z 90 ml i na noc 200 ml kaszki na mleku podawanej na łyzke. oprócz tego dostaje jorurty , miesko , smietane itd. czy jednak nie za mało mleko modyf?pomocy

my tez stosujemy smoczki aventu trójprzepływowe. nie ma sensu kupowac avent4 poniewaz na III kreskach w trójprzepływie leci szybciej.

reklama
jakie mleko podajesz MADZIA bo na moim bebilonie pisze że roczniak powinien dostawać 2 do 3 razy po 210 ml
Moje dziecko je dwa a czasem trzy razy po 180 ml ale czasem i mniej a dostaje jeszcze danonki, serki homogenizowane i inne przetwory z nabiału wiec chyba ok,pytalam lekarza i powiedział,że dziecko je tyle ile potrzebuje i jesli rośnie i na wadze przybiera to znaczy,że dobrze.
Wg tego co pizesz to uważam,ze dobrze maluszek je

Do góry