reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Zgadza się, dziecko samo musi wybrać sobie mleko. U nas do tej pory podaję mleko firmy Nestle. Zaczynaliśmy od Humany ale przeszliśmy na NAN HA. Później zywykłe NAN a teraz Junior.
A efekt zielonych kupek może być taki, że do mleka dodawane jest żelazo i to może być przyczyną, że kupki są zielone. Dopóki nic się nie dzieje, nie ma kolek, bólów brzuch i innych perypetii nie ma co się przejmować.

reklama
A ja mam pytanie, dotyczące karmienia rocznego malucha.
Znajoma karmi jeszcze piersią a teraz chciałaby wprowadzić swojemu rocznemu maluchowi mleko, tylko nie bardzo wie jakie?
Takie zwykłe, krowie z folii czy kartonika to chyba odpada?
Jej dziecko chętnie je kaszki, serki i inne mleczne wyroby, ale innego mleka, oprócz cyca, nie pije.
Jakie mleko można by było wprowadzić, szczególnie na noc, bo jej maluch często się w nocy budzi i domaga się karmienia.
Poradźcie coś, bardzo proszę!

na mojej starszej corce podzialalo wiec tu moze tez... Emi budzila sie w nocy - ale raczej z przyzwyczajenia. Zamiast cyca zaczelam jej podawac herbatke. tez sie budzila. No to podalam jej zamiast herbatki: wode. Pierwszej nocy wypila cala dawke, drugiej tylko 40 ml. a trzecia noc przespala cala. Budzi sie rzadko, ale nigdy po to by cos wypic czy zjesc.

Właśnie dzisiaj byliśmy u lekarki. Powiedziała że to jest alergia na mleko krowie (dostala wysypki na buźce, ma kolki - cały czas stęka i często płacze,płaczkała przy piciu mleczka),zapisała nam Nutramigen, gdzie białko jest całkowicie shydrolizowane na aminokwasy. Podobno teraz ma być lepiej, zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie mamy i dziekuje za odpowiedź.

Ja moją Małą dokarmiam i daję jej mleko Nan 1.Jest przez nią dobrze tolerowany,a kupki są normalne

Ja karmię Julię Bebilonem, po Bebiko i Nan miała wysypkę na buźce i kolki, od czasu jak używamy Bebilonu, kłopoty się skończyły.

Ja tez mam do was pytanie, moja córa 4 sierpnia skończy 5 miesięcy i od 2 tygodni daje jej bebilon2 z kleikiem ryżowym ponieważ po samym bebilonie bardzo ulewa ale widze ze kleiku tez nie toleruje jak myslicie jakie mleko byloby najlepsze moze bebiko omneo 2 podobno jest na takie dolegliwosci????

Oliwcia,
ja karmię małą cały czas piersią i bardzo ulewa. Podobno może tak być do 6 mc życia.
Podaję jej jednak co wieczór ampułeczkę Lakcidu i kilka łyżeczek (tak ok. 5 łyżeczek)
Bebilon AR przeciwko ulewaniu. To jest mleko od 2 miesiąca. I pomaga.

Może jak karmisz tylko mlekiem to spróbuj to?

pozdrawiam

reklama
yellow pisze:
A ja mam pytanie, dotyczące karmienia rocznego malucha.
Znajoma karmi jeszcze piersią a teraz chciałaby wprowadzić swojemu rocznemu maluchowi mleko, tylko nie bardzo wie jakie?
Takie zwykłe, krowie z folii czy kartonika to chyba odpada?
Jej dziecko chętnie je kaszki, serki i inne mleczne wyroby, ale innego mleka, oprócz cyca, nie pije.
Jakie mleko można by było wprowadzić, szczególnie na noc, bo jej maluch często się w nocy budzi i domaga się karmienia.
Poradźcie coś, bardzo proszę!
ja swojego od 6 miesiaca juz niekarmię w nocy na ostatnie karmienie dostaje mleko z kaszka ryzową musi być tresciwe i wtedy maluszek przesypia cała noc a ma juz roczek a mleko to trzeba dopasować do dziecka ja swojemu aktualnie podaje bebilon 2

Do góry