reklama
Joanna_32
Aktywna w BB
Ewcia81! Najważniejsze, że nic małemu nie jest. Gdyby nie tolerował mleka to pewnie byłyby tego oznaki - biegunki, kolki itp, itd. Znam osobiście dziecko-juz 17letni w chwili obecnej - karmione mlekiem z butelki - ze srebrnym kapselkiem- pewnie wiele z Was , młodych mam takiego mleka nie pamięta...No cóż, było takie.. - czasami przymoszone pod drzwi.
W każdym razie wracając do głównego wątku, chłop wyrósł jak dąb i nie ma żadnych zdrowtnych problemów. Ja karmię piersią , bo póki co (2,5 miesiąca) mam pokarm i oby tak zostało. Pierwszą córkę karmiłam 1,5 roku a potem było mleko też z kartonów(bo innego nie chciała). Teraz ma 13 lat i też jej niczego nie brakuje - w sensie rozwojowym.
Ale myślę, że najważniejsze jest to czy dzieciątko to mleko toleruje czy nie. Pozdrawiam
W każdym razie wracając do głównego wątku, chłop wyrósł jak dąb i nie ma żadnych zdrowtnych problemów. Ja karmię piersią , bo póki co (2,5 miesiąca) mam pokarm i oby tak zostało. Pierwszą córkę karmiłam 1,5 roku a potem było mleko też z kartonów(bo innego nie chciała). Teraz ma 13 lat i też jej niczego nie brakuje - w sensie rozwojowym.
Ale myślę, że najważniejsze jest to czy dzieciątko to mleko toleruje czy nie. Pozdrawiam
Witam ! Niestety jestem jedna z tych mam, ktore ie moga karmic piersia. Poszukuję dobrej mieszanki. Próbowałysmy już z Madzią Humany HA i Humany z MCT, ale po tej ostatniej zaczeła rozbić zielone kupki . Teraz próbujemy z Nan HA, podobno to jest dobre mleko.
Czy znacie moze jakies dobre mieszanki??? Co wiecie o Nan?? Pomózcie.
Pozdrawiam
Czy znacie moze jakies dobre mieszanki??? Co wiecie o Nan?? Pomózcie.
Pozdrawiam
Witaj Agad !
Nie martw się , że nie karmisz piersią !!!!Czasami tak bywa.
Moim zdaniem dobrym mlekiem jest NAN HA - (w zależności ile ma Twoja Niunia 1 lub 2)
Wiele moich koleżanek karmiło nim swoje dzieci od samego początku i w tej chwili dzieciaczki są zdrowe jak rybki.
Moja Nikola w taj chwili (ma 9 miesięcy ) również pije NAN HA 2 z kleikiem ryżowym lub kaszką owocową.
Zielone kupy to nie problem . Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to pewnie taka jego uroda . Kupy zmienią się kiedy zaczniesz podawać małej inne jedzonko ,ale to dopiero po 4 miesiącu życia . Najlepiej poproś pediatrę o schemat żywienia niemowląt , które nie są karmione piersią.Jeśli nie to mi napisz to ci wyślę.
pozdrawiam MAGDA
Nie martw się , że nie karmisz piersią !!!!Czasami tak bywa.
Moim zdaniem dobrym mlekiem jest NAN HA - (w zależności ile ma Twoja Niunia 1 lub 2)
Wiele moich koleżanek karmiło nim swoje dzieci od samego początku i w tej chwili dzieciaczki są zdrowe jak rybki.
Moja Nikola w taj chwili (ma 9 miesięcy ) również pije NAN HA 2 z kleikiem ryżowym lub kaszką owocową.
Zielone kupy to nie problem . Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to pewnie taka jego uroda . Kupy zmienią się kiedy zaczniesz podawać małej inne jedzonko ,ale to dopiero po 4 miesiącu życia . Najlepiej poproś pediatrę o schemat żywienia niemowląt , które nie są karmione piersią.Jeśli nie to mi napisz to ci wyślę.
pozdrawiam MAGDA
marianeczka
persona non grata
dla mnie hitem okzal sie bebilon. pomogl przezwyciezyc kolki. wczesniej probowalismy humany, nan 1, bebiko. wszystko okazalo sie niewypalem.
tytus tez nie jest karmiony piersia. i jest super zdrowy i mocny. moj maz tez sie wychowal bez cycuszka i chlop jak dab wyrosl.
pzdr
m
tytus tez nie jest karmiony piersia. i jest super zdrowy i mocny. moj maz tez sie wychowal bez cycuszka i chlop jak dab wyrosl.
pzdr
m
reklama
Już niedługo i Oliwia bedzie musiała prześć na mieszankę,ponieważ musze wrócić do pracy Słyszałam ,że Bebiko Omneo i Bebilon, to najlepsze mieszanki (składnikami zbliżone do mleka matki)!! No ale sama tego jeszcze nie sprawdziłam. Wydaje mi się jednak, że to zależy od dziecka, bo to jemu musi podpasować.
Pozdrawiam
Pozdrawiam