reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

mik41 ja nigdy sama nie decydowalam ani o podaniu dziecku mleka ani o zmianie mleka! zawsze robil to pediatra wiec tak jak pisala asik i julia udaj sie do pediatry i razem na pewno cos odpowiedniego dobierzecie!

reklama
Moje dziecko z róznych powodów nie chciało cyca wolało butle bo przecież z niej szybciel leci. Przyszło mi tylko sie z tym pogodzic. W szpitalu podawali Maciowi Bebiko1 w buteleczkach ( jest ono dosc drogie ) ale poniewaz nic mu ponim nie było to jeszcze w szpitalu a potem pediatra powiedziała ze nie ma sensu zmieniac i szukac innego mleczka jak to mu zasmakowało. Teraz jestesmy już na bebiko2.
Trudno mówic które mleko jest lepsze a które gorsze, jedno dziecko bedzie woloło to a drugie inne.Czasami trafi sie za pierwszym razem a kiedy indziej trzeba poszukiwać. Spytaj sie pediatry jakie mleko by polecił w twojej sytuacji.

macie rację, dyskusja może niepotrzebnie zeszła na tory nie związane bezposrednio z tematem, ale tak się zdarza... moim zdaniem nie było nic złego w zapytaniu autorki wątku o powód, dla którego jest zmuszona dokarmiać, ani w tym, że dziewczyny dzielą się swoimi doświadczeniami - być może dla autorki to też cenne, a że nie wypowiedziała się jasno, że nie chce o tym czytać, to nie wiadomo. Ale jedna uwaga - Teddy - z tego co się zorientowałam to nikt tutaj nie namawiał dziewczyny do przejścia na butelkę!!!
To tyle, już się więcej nie odzywam ;)

Pisałam o karmieniu piersią i o tym jak mi ciężko było przestać bo chciałam podtrzymać ja na duchu nigdy w zyciu nie namawiałam jej do przejścia na butelkę. W przeciwieństwie do TEDDY ja wiem że zrobiłam wszystko.

To tyle na temat karmienia piersią a jesli chodzi o mleko to bebilon mi np nie smakuje a NAN jest słodnie Wiem też że NUTRAMIGEN najbardziej delikatny i antykolkowy (dostepony na receptę) jest podobno ochydny w smaku i dzieci nie chcą pić. Ale moja pediotra powiedziała że nie mam sensu jak nie ma wyraznym wskazań do tego a nie było. ;D ;D ;D

Witajcie !
Czy któraś z mam karmi swoje dziecko mleczkiem Bebilon 2?
Chciałabym zapytać o cenę orientacyjną puszki 900g.
I jeśli wiecie to czy jest jakaś wielka różnica między Bebilonem a Bebiko?
Dzięki

nie martw się ja też swojego synka karmie butelka.. wypróznia się raz na dobę..
a kupki sa troche mniej żadkie.

Po sztucznym mleczku dziecko nie musi codziennie robic kupy u nas były dni ze robił co drugi dzien, nastepnie nadrabił i były dwie - trzy kupy i to wyszystko jest norma

Moj synek tez karminy jest mlekiem modyfikowanym.Zdazaja sie dni ze nie robi kupki a sa i takie ze 5. Jakim mlekiem karmisz?.Wybieraj te z probiotykami, po niech dzieci nie maja zatwardzen a kupka przypomina ta jaka robi dziecko karmione piersia.

dziewczyny nie wiem czy to wazne, ale temat ma juz grubo ponad rok i raczej autorka juz sie z problemem uporala... :)

reklama
Do góry