reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SZTUCZNE MLEKO

mik41 ja nigdy sama nie decydowalam ani o podaniu dziecku mleka ani o zmianie mleka! zawsze robil to pediatra wiec tak jak pisala asik i julia udaj sie do pediatry i razem na pewno cos odpowiedniego dobierzecie!

reklama
Moje dziecko z róznych powodów nie chciało cyca wolało butle bo przecież z niej szybciel leci. Przyszło mi tylko sie z tym pogodzic. W szpitalu podawali Maciowi Bebiko1 w buteleczkach ( jest ono dosc drogie ) ale poniewaz nic mu ponim nie było to jeszcze w szpitalu a potem pediatra powiedziała ze nie ma sensu zmieniac i szukac innego mleczka jak to mu zasmakowało. Teraz jestesmy już na bebiko2.
Trudno mówic które mleko jest lepsze a które gorsze, jedno dziecko bedzie woloło to a drugie inne.Czasami trafi sie za pierwszym razem a kiedy indziej trzeba poszukiwać. Spytaj sie pediatry jakie mleko by polecił w twojej sytuacji.

macie rację, dyskusja może niepotrzebnie zeszła na tory nie związane bezposrednio z tematem, ale tak się zdarza... moim zdaniem nie było nic złego w zapytaniu autorki wątku o powód, dla którego jest zmuszona dokarmiać, ani w tym, że dziewczyny dzielą się swoimi doświadczeniami - być może dla autorki to też cenne, a że nie wypowiedziała się jasno, że nie chce o tym czytać, to nie wiadomo. Ale jedna uwaga - Teddy - z tego co się zorientowałam to nikt tutaj nie namawiał dziewczyny do przejścia na butelkę!!!
To tyle, już się więcej nie odzywam ;)

Pisałam o karmieniu piersią i o tym jak mi ciężko było przestać bo chciałam podtrzymać ja na duchu nigdy w zyciu nie namawiałam jej do przejścia na butelkę. W przeciwieństwie do TEDDY ja wiem że zrobiłam wszystko.

To tyle na temat karmienia piersią a jesli chodzi o mleko to bebilon mi np nie smakuje a NAN jest słodnie Wiem też że NUTRAMIGEN najbardziej delikatny i antykolkowy (dostepony na receptę) jest podobno ochydny w smaku i dzieci nie chcą pić. Ale moja pediotra powiedziała że nie mam sensu jak nie ma wyraznym wskazań do tego a nie było. ;D ;D ;D

Witajcie !
Czy któraś z mam karmi swoje dziecko mleczkiem Bebilon 2?
Chciałabym zapytać o cenę orientacyjną puszki 900g.
I jeśli wiecie to czy jest jakaś wielka różnica między Bebilonem a Bebiko?
Dzięki

nie martw się ja też swojego synka karmie butelka.. wypróznia się raz na dobę..
a kupki sa troche mniej żadkie.

Po sztucznym mleczku dziecko nie musi codziennie robic kupy u nas były dni ze robił co drugi dzien, nastepnie nadrabił i były dwie - trzy kupy i to wyszystko jest norma

Moj synek tez karminy jest mlekiem modyfikowanym.Zdazaja sie dni ze nie robi kupki a sa i takie ze 5. Jakim mlekiem karmisz?.Wybieraj te z probiotykami, po niech dzieci nie maja zatwardzen a kupka przypomina ta jaka robi dziecko karmione piersia.

dziewczyny nie wiem czy to wazne, ale temat ma juz grubo ponad rok i raczej autorka juz sie z problemem uporala... :)

reklama
Do góry