reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ja w sumie z Sara wychodze przy kazdej pogodzie. Jak pada deszcz albo snieg zakladam jej folie na wozek, sobie naglowe kaptur i chociaz troszke pospacerujemy. Nie wyobrazam sobie, zeby np. dziecko mialo cala zime siedziec w domu tylko dlatego, ze jest mroz :-)
zuza_ch
Sierpniowa mama'06 Zadomowiona(y)
Ja z Lenka tez wychodze na spacerki, malej jest cieplutko w wózeczku i zaraz zasypia, tylko ja troche marzne:---(
ale czego sie nie zrobi dla swojeje dzidzi?;-)
co do wody, to ja na poczatku dawalam Malej mleko na kranowce, ale wczesniej ja przegotowywalam jakies 5 min, tylko, ze mi sie znudzilo, za duzo bylo z tym roboty i przerzucilam sie na mineralna
ale czego sie nie zrobi dla swojeje dzidzi?;-)
co do wody, to ja na poczatku dawalam Malej mleko na kranowce, ale wczesniej ja przegotowywalam jakies 5 min, tylko, ze mi sie znudzilo, za duzo bylo z tym roboty i przerzucilam sie na mineralna
moja Wikusia od 4 miesiaca swojego zycia jest na butli. Ja niestety stracilam pokarm z powodu podwójnego zapalenia piersi. Moje piersi osiągnely rozmiar 75G/F, były potwornie napuchniet, wlacznie z brodawkami ( na których miałam okropne strupy) wiec mała meczyła sie, nie mogła porzadnie chwycic brodawki, wiec mało zjadała i była co chwile głodna.
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Sara oprocz mleka, wody i soczku, nic innego z butli nie wypije. Kaszki, zupki itd. je lyzeczka.
Dziewczyny mam pytanko. Czy stosujecie się do rad żywieniowych i ilości podawanych pokarmów np. w piatym miesiącu mleko modyfikowane 4 x ok. 180 ml., czy robicie jakies odstępstwa? Moje pytanie stąd, iż ostatnio spotkałam się z innymi mamami, które kategorycznie przestrzegają czasu i ilości bez względu na to czy dziecko jest najedzone czy nie. Ja mojej córeczce podaję 5 razy mleko (je w ok 5 - 6 rano ten dodatkowy posiłek) i zastanawiam się czy nie powinnam z niego w jakiś sposób zrezygnować np. podając jej herbatkę. Problem w tym, że ona jest taka głodna wtedy, że potrafi zjeść 220 ml mleka.:---(
ja nie przestrzegam tego co jest napisane na opakowaniu. Mala je kiedy chce i ile chce-karmie ja na zadanie. Zazwyczaj robie jej 180 ml i zje albo mniej albo zrobie jeszcze wiecej-w zaleznosci od tego jaki ma apetyt.
reklama