reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SZTUCZNE MLEKO

My też dzisiaj spędziliśmy milutki czas na mroźnym spacerku ponad godzinkę. Najważniejsze, żeby maluszkowi nie było zbyt zimni, a taka pogoda jest o wiele zdrowsza niż np. wietrzny, deszczowy dzień.

reklama
Ja w sumie z Sara wychodze przy kazdej pogodzie. Jak pada deszcz albo snieg zakladam jej folie na wozek, sobie naglowe kaptur i chociaz troszke pospacerujemy. Nie wyobrazam sobie, zeby np. dziecko mialo cala zime siedziec w domu tylko dlatego, ze jest mroz :-)

Ja z Lenka tez wychodze na spacerki, malej jest cieplutko w wózeczku i zaraz zasypia, tylko ja troche marzne:-:)-:)-(

ale czego sie nie zrobi dla swojeje dzidzi?;-)

co do wody, to ja na poczatku dawalam Malej mleko na kranowce, ale wczesniej ja przegotowywalam jakies 5 min, tylko, ze mi sie znudzilo, za duzo bylo z tym roboty i przerzucilam sie na mineralna

a co tu tak spokojnie ostatnio? :no:

dzieciaki przestały pic z butli?;-)

my dalej na flaszce ;-), przeszlysmy z nutry na bebilon sojowy i Mała jest zadowolona:-):-):-)

moja Wikusia od 4 miesiaca swojego zycia jest na butli. Ja niestety stracilam pokarm z powodu podwójnego zapalenia piersi. Moje piersi osiągnely rozmiar 75G/F, były potwornie napuchniet, wlacznie z brodawkami ( na których miałam okropne strupy) wiec mała meczyła sie, nie mogła porzadnie chwycic brodawki, wiec mało zjadała i była co chwile głodna.

My dalej na butli, chociaż staram się częściowo zamieniać butlę na kaszkę z miseczki, którą podaję łyżeczką.

Sara oprocz mleka, wody i soczku, nic innego z butli nie wypije. Kaszki, zupki itd. je lyzeczka.

Dziewczyny mam pytanko. Czy stosujecie się do rad żywieniowych i ilości podawanych pokarmów np. w piatym miesiącu mleko modyfikowane 4 x ok. 180 ml., czy robicie jakies odstępstwa? Moje pytanie stąd, iż ostatnio spotkałam się z innymi mamami, które kategorycznie przestrzegają czasu i ilości bez względu na to czy dziecko jest najedzone czy nie. Ja mojej córeczce podaję 5 razy mleko (je w ok 5 - 6 rano ten dodatkowy posiłek) i zastanawiam się czy nie powinnam z niego w jakiś sposób zrezygnować np. podając jej herbatkę. Problem w tym, że ona jest taka głodna wtedy, że potrafi zjeść 220 ml mleka.:-:)-:)-(

ja nie przestrzegam tego co jest napisane na opakowaniu. Mala je kiedy chce i ile chce-karmie ja na zadanie. Zazwyczaj robie jej 180 ml i zje albo mniej albo zrobie jeszcze wiecej-w zaleznosci od tego jaki ma apetyt.

reklama
ja tez nie przestrzegam tych reguł, mała je mniej wiecej co 3,4 godzimy ale je mało, bo 130ml, 140ml (a ma prawie 8 miesiecy)

Do góry