reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

powtarzam slowa poloznej. Mozna doprowadzi tym do "uszkodzenia" Dzidzi, a tego raczej nie chcemy...mozna tym procederem spowodowac zmiany w systemie nerwowym Dzidziusia...co moze naprawde zle sie odbic na jego zdrowiu....najgorsze jest to ze jeszcze wiele "starych" poloznych uczonych starymi metodami stosuja te metode...ostatnio bylo na jakims programie w tv o lekarzu, ktory nie dosc ze obracal Dzidzie to jeszcze wypychal ja naciskajac na brzuch matki cala reka...efekt tego taki ze Dziecko jest niepelnosprawne do konca zycia...zreszta matka natura wie co robi i wiekszosc dzieci obraca sie glowka do dolu a te ktore nie obroca sie (czyli pupka do dolu) tez rodzi sie bez zarzutu.

reklama
Dziekuje za wyjasnienie nawet niezdawalam sobie sprawy z tego
a jak bylam przed porodem i czytalam te wszystkie magiczne pisam to np w Claudi byla opisana ta metoda obracania ze oczywiscie jest niebezpieczna ale jak robi to wykfalifikowana polozna czy lekakrz to jest oki ???

oglądałam ten program w tv to jakiś palant zacofany był z tego lekarza a jeśli chodzi o obracanie to również dzieci się rodzą odwrotnie i jest ok a jak dziecko trochę się źle ułoży to położna wtedy proponuje takie ułożenienie ciała matki żeby sie dziecko samo ułożyło dobrze własnymi siłami a nie jakieś naciskanie, to po to całą ciążę trzeba uważać żeby jakiś dupek uciskał brzuch przy porodzie ??:mad: powinni go wykastrowac zasrańca jednego.

dziewczynki
pomozcie
chce rodzic na zelaznej i napisalam juz kilka maila do poloznych ze chcialabym prywatna opieke przy porodzie ( troche sie pospieszylam ;) )
kilka odpisalo a kilka nie
moze polecicie kogos albo podpowiecie kiedy najlepiej zaczac "starania" o polozna
rodze w grudniu tak wiec mozliwe ze w okolicach gwiazdki bedzie nawet a pewnie wtedy nie tak latwo bedzie

pozdrawiam mocno

ja mam termin na 10 lipca i zdecydowalam sie wlasnei na indywidulna opieke
poloznej na Zelaznej.
kolezanka polecila mi polozna, u ktorej rodzila ona sama i kilka jej kolezanek-
panią Renatę Zborowską. dzwonilam do niej jakies 2-3 miesiace temu,
zeby "zaklepac" termin. kosztuje to 1500 zl plus 800 zl za indywidualna sale do
porodu- mozna powiedziec, ze to wystepuje w "komplecie", za to masz pewnosc, ze
miejsce znajdzie sie dla Ciebie na 100%- wystarczy w odpowiednim czasie
zadzwonic do "swojej" poloznej i to juz jej zmartweinie, zebys sie dostala na
oddzial.
Mielismy juz spotkanie z ta panią w szpitalu (bardzo mila osoba w srednim
wieku), gdzie od razu zalozyla mi karte pacjentki i pokazala sale porodowa
(nota bene luksusowa).
ostatecznie przekonalo mnie do tej poloznej to, ze podczas ostatniego usg u dr
Makowskiego (doskoanly lekarz z Zelaznej) powiedzil mi, ze on swoje dziecko
rodzil z żoną równiez z pania Renata - to dla mnei najlepsza rekomendacja-
wiem, ze znajde sie w dobrych rekach:)
kontakt do niej znajdziesz na pewno na stronach szpitala. a jesli nie- pisz,
wysle.
pzdr.

Ja niestety za późno się obudziłam bo żadna nie miał już miejsc wolnych (miesiąc przed terminem , no może i późno;)) ale spotkałam się z jedną tak na takie konsultacje prywatnie i pogaduchy czego można się spodziewać w czasie porodu i takie tam... powiedziała mi że nie można zarezerwować miejsca przez położną bo jak trafi się w tym czasie rodząca z ulicy to mają obowiązek ją przyjąć i nieważne że masz położną wtedy umowa nie obowiązuje a płacisz jej po porodzie dopiero. Nie wiem na ile jest to prawda ;)
natomiast dowiedziałam się z innych źródeł, że wszystkie te położne są kompetentne i na jaka nie trafisz to masz dobrą opiekę , rozmawiałam z każdą z nich i wszystkie wydały się miłe i sympatyczne więc mam nadzieje że nie są tylko takie miłe za kasę i że sa naprawdę kompetentne,
Dużo na ten temat jest na forum www.gazeta.pl
powodzenia ja też chciałbym tam rodzić :)

reklama
Jak rodzisz w sali osobnej za 800 zł to i tak masz swoją położną która prowadzi Twój poród. Ja miałm Edyte Dworzak. Super babka.
Przyszła przywitała się i powiedziała ze będzie prowadziła mój poród. Na każde moje i męża skineinie była. Nie płaciliśmy jej.
PZDR

Do góry