reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

agao pisze:
hey czy ktoś coś może dopisać o bielańskim szpitalu????
słyszał ktoś coś o dr Świerczewskim?

Dr Dariusz Świerczewski ze szpitala bielańskiego prowadzi prywatnie moją ciąże, dlatego ja zdecyduje się na poród w tym szpitalu. Poleciła mi go koleżanka mojej siostry, była z niego bardzo zadowolona.
I w sumie to tyle mogę powiedźieć bo ja narazie we wczesnym stadium jestem, brzucha jeszcze nie widac :D i sama chętnie bym się więcej dowiedziała.

reklama
ok moją piersszą ciąze miała zaszczyt prowadzić DrWolańska w pracy dzwignełam i dostałam plamienia i coś na kształt czopu mi wypadło poszłam do niej i zapytała czy niemuszę się udać do szpitała zbadała mnie i powiedziała ze wszytko oki tylko mam się nienadwyręzać i lezeć i odpoczywac zapisała jakies leki witaminy i wszystko plamienie nieustawało i po kilku dniach dostałam krwotoku poszłam do niej i pytam czy to dalej normalne bo według mnie to nie i aby mnie skierowała do warszawy ona niewiedziała co powiedzieć a do wawy niechciała dać skierowania powiedziła ze tylko do pruszkowa albo mi nieda wcale i nigdzie mnie nieprzyjma coś tam na tym skierowaniu namazała i pojechałam do szpitala dale to jak chcesz to mozesz sobie przeczytać w innym watku ale było nieciekawie okazało się ze dostawałam nietakie leki jak trzeba i straciłam dziecko w 4 miesiacu teraz by miało juz 10 lat .jeszcze mi kolezaka opowiadała ze bardzo duzo dziewczyn straciło dzieci przez tą panią jedna nawet miała załozona spiralę i jak poszła do niej i powiedziała ze test wyszedł dodatki czy moze być ciaza a co ze spiralą podobno zbyła ja dawała jej leki takie co niepowinna dziewczyna mało się nieprzekręciła i po kilku takich ......sprawaach niemozna powiedzieć ze ta pani jest dobrym ginekologiem tylko niewiem czy to akurat ta czy tylko zbiek okoliczności i jej tozsamość wiec mozesz wybierać .......

KOSMI mam na imię Agnieszka mam 19 tydzień ciąży termin około 8 marca i chodzę do tego lekarz tj do DR Świerczewskiego ale pytam o niego bo jestem ciekawa czy jest wg innych oki wg mnie tak

Ja chciałam polecić i podziękować połoznej Annie Soszyńskiej ze szpitala w warszawie na madalińskiego. Odpowiednia osoba na odpowiednim
miejscu. Zna swój fach, cierliwa i życzliwa a co najważniejsze wyrozmiała i
konkretna. Chciałoby się powiedzieć więcej takiej obsługi w szpitalach.
A boleć kochane mamy będzie zawsze, taki nasz żywot i o tym trzeba pamiętać i
uczulić wrażliwych tatusiów, którzy robią czasem złą robotę na "porodówce" /mój
był bardzo grzeczny/. Wspaniala polożna - mój porod trwal 9 godzin, nie mialam
juz
sily, a pani Ania bardzo wesola, podtrzymujaca mnie na duchu i przede wszystkim
profesjonalistka; gdy bede rodzic drugie dziecko, napewno sie postaram aby to
wlasnie pani Ania byla przy nas.
Pozdrawiam
Katia i Mateusz 2m-ce

Dziewczyny, czy macie jakies doswiadczenia ze szpitali po poludniowo-praskiej stronie Wisly. Ja mieszkam w Rembertowie i poczatowo myslalam o Woloskiej ale to tak daleko. Czy ktos ma doswiadczenia ze szpitalem w Miedzylesiu lub Aninie? Bardzo prosze o rady... Przeciez istnieje jeszcze inne szpitale oprocz tak szeroko opisywanej Zelaznej...

w bielańskim szpit. pracuje chyba jeszcze Tadeusz Kosiec specjalizuje się w niepłodności i komplikacjach przyjmuje na Majdańskiej dosyć dobry specjalista zna się na zeczy nim trafiłam do Novum przez prawie dwa lata on mnie leczył mogę go polecić --wyprowadził mnie na prostą

Poszukujemy pilnie kogos, kto rodzil na Solcu z polozna Katarzyna Najmark. Do porodu zostalo nam juz niewiele, szpital wydaje sie w porzadku, ale jakos nie jestesmy do konca przekonani, czy to dobry pomysl. Jesli macie jakies doswiadczenia z ta wlasnie polozna, dajcie prosze znac. Dziekujemy.

Ja rodilam swoje pierwsze dzieckona Brodnie i ze swojego doświadczenia odradzam. Było to coprawda prawi 6 lat temu, ale z tego co wiem to nic sie tam nie zmieniło. Ten sam personel, tak samo obskurnie. Jak jest wszystko dobrze, to wszędzie będzie dobrze. U mnie było kiepsko, bo miałam tragiczną anemię praktycznie do transfuzji. MIałam zakazane wstawanie i przede wszystkim zajmowanie sie dzieckiem, bo lekarz opiekujący obawiał się, że mogę go upuścić. NIKT zupełnie się tym nie przejął!!!! Jak nie pójdziesz na obiad na drugi koniec piętra - duże odległości - to leż sobie glodna. NIkt nie zwaracal uwagi na moje sygnaly, że chyba robi mi się w kroczu stan zapalny - po trezch dniach byli bardzo zdziwieni, że coś nie tak!! ??? Dla rozjaśnienia sytuacji dodamm,że nie byłam pacjentką z ulicy - moja teściowa pracowłam tam 20 lat i do tej pory zna wszystkich!!! i wszyscy wedzieli że to jej wnuczek. To co pediatrzy zalecali mamom to się włos mi jezyl na glowie. Ja nie słuchałam i dobrz na tym wyszlam, ale oczywiście nie podobało im sie to. Tak więc odradzam!!!!

Witam,
Szukam dobrego lekarza prowadzącego w szpitalu na Wołoskiej (najlepiej żeby to była kobieta). Blagam pomóżcie!!!
Pozdrawiam
Milka

reklama
Anusiakanusia Ja jestem z Międzylesia i do kolejowego mam ok 15 minut na piechotę (oczywiście w normalnym stanie :p ;D) Przeczytałam uważnie cały wątek w poszukiwaniu opinii o kolejowym. A w Aninie gdzie jest szpital?? (wstyd się przyznać, ale wiem tylko o przychodni na Strusia i kardiologicznym, nie wiem gdzie w aninie porodówki szukać). Jeszcze nie byłam w kolejowym obejrzeć porodówki, ale wiem, że dużo tam ostatnio odremontowali i ogólnie nie jest brzydko. Byłam na kilku innych oddziałach: łazienki czyste, korytarze myją cały czas ;D i ogólnie porządek. W salach ładnie, w niektórych telewizory na dwuzłotówki :p

Do góry