JU ja swoją pierwszą córeczkę rodziłam na Solcu i drugą tez miałam tam rodzić, ale życia sprawiło, że stało się inaczej. Niemniej jednak w tym szpitalu byłam niejeden raz podczas róznych problemów w trakcie ciąży i jestem pełna dobrych wrażeń (oczywiście są małe wyjątki)
Moją ciążę (prywatnie z Lux Medu) prowadził Dr Pałaszewski, ginekolog-położnik, który pracuje również w szpitalu na Solcu. Jeżeli przyjmuje w przychodni przyszpitalnej, to polecam Jego. Mogę też polecić jeszcze jednego super lekarza z tego szpitala, a właściwie dwóch - Dr Ledowicz i Dr Rak. Ten ostatni jest Z-cą Ordynatora.
Oczywiście to są moje subiektywne odczucia. Jak na podobnych wątkach, ktoś inny mógłby mieć odmienne zdanie nt Tychże Lekarzy. W każdym bądź razie Oni trzej (inni z tego szpitala oczywiście też) są bardzo dobrymi fachowcami. Dr Pałaszewski, Ten co prowadził moją ciążę, pomógł mi w ogóle zajść w pierwszą ciążę. Wcześniej leczyłam się kilka ładnych lat. A u Niego trwało to ok. roku. Zaznaczam, że nie jest specjalistą od niepłodności (to tak żeby nie było w przyszłości ewentualnych niedomówień). Natomiast swoją serdecznością i otwartością ujął mnie Dr Ledowicz.
Popytaj jeszcze, a może ktoś jeszcze się wypowie na temat Lekarzy z Solca. Ja mogę tak Ci pomóc.
A skoro już jestem przy tym wątku, to z w-skich szpitali polecam właśnie Solec. Faktycznie sale porodowe są odnowione i najważniejsze, że odremontowali łazienki. Ja niestety rodziłam jeszcze przed remontem
Co do Położnych z tego szpitala, to mogę wymienić kilka, które są rewelacyjne (pewnie sa i inne, ale ja akurat trafiłam na Ich dyżur) A jest to Polożna Iwona - Ona odbierała moją Olę, ale teraz sama jest w ciąży i przebywa na zwolnieniu, Położna Gosia - taka niska, szczupła, Położna Kasia (najwyższa chyba na Solcu z Położnych, mam nadzieję, że w Jej przypadku trafiłam z imieniem) oraz Krystyna Komosa. Tylko Jej nazwisko zapamiętałam, bo do Niej chodziłam do szkoły rodzenia.
Przepraszam, ale nie pamiętam innych nazwisk pań położnych.
Rozpisałam sie, ale akurat co do Solca, to mogę wiele napisać, bo w ciagu 2 lat byłam tam aż 6 razy.
Pozdrawiam