reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Witam ponownie i proszę o informacje.
- mam termin na polowe kwietnia, kiedy wiec powinnam jechac do kliniki po raz pierwszy?
-do kogo najlepiej?
-ile placi sie za poród ? a ile jeśli mąż chce być przy porodzie?

dziękuje dziewczyny za wszelakie rady i informacje.
to moja pierwsza ciąża i jestem kapkę przerażona tym wszystkim mimo to Bardzo Szczęśliwa !!!:-)

reklama
Postaram się w tym tygodniu wybrać do Eskulapa i wypytac o wszystko, wtedy chętnie podzielę się swoją wiedzą.
Nie odpowiem tylko na pytanie który lekarz jest najlepszy, bo tu powinny wypowiedzieć się dziewczyny, które już rodziły.
Z tego co widzę to nie ma zbyt dużego zainteresowania tematem, szkoda.

ponoć tak właśnie czekają na Karowej. Za wszelką cene rodzić naturalnie i nie ma uproś.
Ja też sądze, że zdroworozsądkowe podejście w Bielańskim jest ok.

Ja rodziłam w Damianie i jestem zachwycona. Całą ciąże prowadziłam tam w klinice u świetnego lekarza, a położną przy porodzie miałam cudowną :)

Loree, dla mnie ok jest dr Biernacki.
1. Pierwsza wizta - miesiąc przed porodem.
2. O cesarkę prosiłam w dniu porodu - wzbraniał się trochę, ale dzidzi na chwilę spadło tętno więc nie czekał, aż coś się stanie. Dają zastrzyki przeciwbólowe - nie bolało tak bardzo więc kilka razy nie przyjęłam :)
3. Szew po cc niewidoczny - majstersztyk :)
4. 5 godzin po cc stawiają na nogi - prysznic.
5. Na drugą dobę po cc wypisana do domu (w domu szalałam z robotą już po tygodniu).
6. Dzidzia dostała żółtaczkę w Eskulapie, więc była na lampach, potem kontrola.
7. Dowiedz się czym szczepią po urodzeniu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zygzak dzięki za informacje!
Przeraża mnie wizja wyjścia następnego dnia po cc. Oczywiście z jednej strony bardzo się cieszę, bo mam w domu trzyletnią córkę z którą nie chcę się na długo rozstawać, ale z drugiej strony boję się tak szybko wyjść ze szpitala.
Wiem,że fizycznie dam radę, bo już miałam jedną cesarkę. Psychicznie też lepiej jak będę w domu. Tylko o zdrowie synka mi chodzi.
W piątek jadę pogadać, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy będę tam rodzić .
Można się umówić z lekarzem tylko żeby pogadać czy to musi już być normalna wizyta + koszty związane z porodem?

Cześć
Ja rodziłam w Eskulapie w lipcu zeszłego roku i jestem mega zadowolona :-D Na wizycie konsultacyjnej byłam u Biernackiego i to on przyjmował mnie na oddział niestety wieczorem skończył dyżur i zostałam pod pieką Manderli i muszę szczerze powiedzieć , że obaj są rewelacyjnymi lekarzami, fachowcami i obaj zajmuja się pacjętkami jakby każda była ich rodzoną córką ;-)

Dzięki za wszystkie informacje.
O siebie się nie boję, tylko o maluszka.
W którym tygodniu robią CC na życzenie? Tak mniej więcej oczywiście.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry