reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ja rodziłam w Damianie i jestem zachwycona. Całą ciąże prowadziłam tam w klinice u świetnego lekarza, a położną przy porodzie miałam cudowną :)
No raczej mnie to nie dziwi, bo tam płacisz, a swoją drogą ciekawe ile za poród w Damianie, bo w Medicoverze 10-12tyś, no jak dla mnie cena zawrotna

reklama
ja rodziłam w sierpniu w orłowskim i powiem tak jeśli chodzi o opiekę na patologii ciąży to jest wręcz rewelacja. poród - hmm gdyby nie moja położna to uparliby się na poród naturalny mimo iż synek był za duży!! opieka po porodowa i na noworodkach woła o pomstę!! gdyby nie mój mąż nie zmieniliby mi pościeli - leżałam ponad tydzień gdyż najpierw mały miał żółtaczkę a później okazało się, że tak zadbali o higienę, że małemu pępek nie chciał się zagoić. pominę również fakt, że wpisali mi 38 tydz. porodu mimo iż był to 36!!! opieka laktacyjna (za wyjątkiem jednej pielęgniarki) żadna!!! na moją prośbę o pomoc (byłam po cc) usłyszałam, że trzeba sobie radzić i zero pomocy!!!

No raczej mnie to nie dziwi, bo tam płacisz, a swoją drogą ciekawe ile za poród w Damianie, bo w Medicoverze 10-12tyś, no jak dla mnie cena zawrotna

Chciałaby , żeby tak jak zajmują się w Damianie byłoby w innych szpitalach , bo to tak naprawdę znaczy "rodzić po ludzku". Miła atmosfera , cały czas pielęgniarki i lekarze są pomocni. Nie zbywają , przychodzą pytać czy wszystko ok. Nawet moim mężem się zajęli podczas zabiegu - był bardzo przejęty. Wspierają w każdej chwili. Nawet , kiedy już przyjechałyśmy do domu w każdej chwili mogłam zadzwonić do naszych lekarzy.
Dokładnie zapłacilismy 11995 zł w tym był zabieg, leki, badania.
Moja przyjaciółka rodziła na Karowej. I do ostatniego momentu ją trzymali aż zanikło tętno chłopcom. Dopiero wtedy podjęli decyzję o cesarce. Zresztą długo by było opowiadać co było dalej .
Ja jestem zadowolona że wybrałam Damiana. I jeśli kiedykolwiek będę rodzić to tylko tam.

to oczywiste, że jeżeli sie płaci (i jeszcze tyle) to opieka musi byc świetna. Prywatne szpitale nie mogą sobie na to pozwolic.
Nie każdego jednak stac aby zapłacić 12 tysięcy za porod. :no:

ja rozumiem, ale to jednak jest przykre , że u nas by opieka była godna trzeba zapłacić. byłam w komfortowej sytuacji i mogłam sobie na to pozwolić. wiem ,że nie wszyscy tak mogą.
ale przecież w zwykłym szpitalu też trzeba zapłacić, - szkoła rodzenia, znieczulenie, osobna sala , położna.

ja rozumiem, ale to jednak jest przykre , że u nas by opieka była godna trzeba zapłacić. byłam w komfortowej sytuacji i mogłam sobie na to pozwolić. wiem ,że nie wszyscy tak mogą.
ale przecież w zwykłym szpitalu też trzeba zapłacić, - szkoła rodzenia, znieczulenie, osobna sala , położna.

no coś Ty, za polozna moze i tak, zeby byla 'lepsza' ale za reszte to zalezy od szpitala. dlatego tak wazne jest, ktory sie wybierze. a szkola rodzenia to juz wszedzie jest za darmo (przynajmniej dla mnie jakos studentki)

Framama, bardzo dobrze że mogłaś sobie pozwolić na prywatną klinikę.
Nas panstwowa służba pożal się Boże zdrowia zniechęciła do drugiego dziecka.

reklama
Framama, bardzo dobrze że mogłaś sobie pozwolić na prywatną klinikę.

Wiem i jestem z tego powodu zadowolona. Dzeki temu poród nie jest dla mnie strasznym wspomnieniem. Wręcz przeciwnie.

Nas panstwowa służba pożal się Boże zdrowia zniechęciła do drugiego dziecka.
Rozumiem Cię. Moim przyjaciół też zniechęciła.

Do góry