reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Witam,
termin porodu mam na koniec stycznia 2010, i teraz sie zastanawiam, bo chcialabym wynajac sale do porodu i czy taka moziwosc istnieje na madalinskiego, ile to kosztuje i czy trzeba wczesniej sie jakos zapisac? i czy znieczulenie jest tam bezplatne? nie moge sie dostac na ich strone dlatego prosze was kochane mamy o informacje.

reklama
Dziewczyny,czy macie może w miarę świeże informacje na temat Inflanckiej.Najbardziej interesuje mnie to czy nie tną krocza rutynowo i czy rodzi się kameralnie.Ile osób towarzyszy przy porodzie?Będę wdzieczna za odpowiedzi:tak:

Tna rutynowo i na porodowce nawet sie nikt nie informuje,ze zaraz zostaniesz nacieta. Tylko ciach i juz naciecie, nawet jak moglo by sie obejsc bez niego .
Ja sie strasznie balam,ze pozniej bede maila jakis dyskonfort z powodu naciecia krocza. 2msc po porodzie bylo jeszcze strasznie, ale pozniej juz super!!!!!!!!
Podpisuje, sie pod poprzedniczkami,ze czasem lepiej byc nacieta niz popekac. I chyba tez wszystko zalezy jak lekarz zalozy szwy, a raczej jak sie przylozy do szycia.
Nie mniej ja tak jak juz kiedys pisalam wole omijac ten szpital z daleka - glownie ze wzgledu na beznadziejna opieke noworodkowa i niestety niekompetenta. Porod wszystko zalezy na jakiego lekarza, polozna trafisz, czy masz cos oplacone , czy nie itp.
Warunki sanitarne - tragiczne - na caly oddzial noworodkowy dwie male lazienki (w jednej 2prysznice + 2 toalety). Jest to duzo za malo na tak duzo kobiet tam rodzacych.No i niestety czystoscia nie swieca.Ja rodzilam na tej ogolnej sali i ciesze sie ,ze nie wykupilam pokoju do porodu rodzinnego. Na tych ogolnych porodach lozka sa przedzielone scianami. Za to polozne widza wszystkie rodzace i dosc czesto przychodza. Z tego co wiem polozne na tej ogolnej porodowce biora 500zl jak akurat maja dyzur, a 1000zl jak sa po dyzuze.

Jeszcze nie samotna, w 2008 na Madalińskiego sala kosztowała 400zł nie wiem jak wygląda kwestia zapisu (nie da się zapisać na konkretny dzień bo nie wiadomo kiedy wypadnie poród, ale pewnie trzeba by to jakoś zgłosić w szpitalu). Nie wiem do końca, jak wygląda sprawa tych sal - bo są 4 jednoosobowe, a mam wrażenie, że innych nie ma, więc czyżby się z urzędu płaciło za salę porodową? :shocked2: Ja miałam opłaconą położną, ona wszystko załatwiała. Znieczulenie na życzenie kosztuje 700zł, mnie nie było dane z niego skorzystać ;-) Powodzenia.

ja sie bede zastanawiac między Bródnowskim a Bielańskim, ale najbardziej chodzi mi o to, by po 1. było wszystko zgodnie z prawem czyli za darmo, a po 2. zebym miała wpływ na to, jak rodzę, tzn. w jakiej pozycji, ze znieczuleniem czy bez, jakie srodki mi podaja, czy beda mnie ciąć itp. no i żeby byli tam fachowcy, ale z tego co wiem, w obu tych szpitalach są.

mam nadzieje, że w Bielańskim są fachowcy, ponieważ wszystko wskazuje na to, że bede miała tam cc.
Będę wdzięczna za opinie.
Kolezanka, która rodziła tam 3 lata temu mówiła, że opieka nad dzieckiem kiepska w sensie podejści apersonelu położniczego i tu niestety podobnie jak w praskim, w którym miałam pierwsze cc. Opieka nad kobieta super, a podejście do dziecka kiepsko.

mam nadzieje, że w Bielańskim są fachowcy, ponieważ wszystko wskazuje na to, że bede miała tam cc.
Będę wdzięczna za opinie.
Kolezanka, która rodziła tam 3 lata temu mówiła, że opieka nad dzieckiem kiepska w sensie podejści apersonelu położniczego i tu niestety podobnie jak w praskim, w którym miałam pierwsze cc. Opieka nad kobieta super, a podejście do dziecka kiepsko.

Z tego co wiem, bo lezalam z corcia prawie 2tyg w Bielanskim,ale na pediatrii (oddzial + personel super!!! ) to w Bielanskim sa bardzo chetni do robienia CC. Opinia osob tam pracujacych jest taka,ze az za chetnie. Z tego co zrozumialam, to jak widza jakies wskazanie do CC, czy jest problem podczas porodu to nie cackaja sie i nie kaza rodzic na sile SN. Czyli madre myslenie :-) Opieka po porodzie ponoc srednia, ale kolezanka mi mowila,ze pielegniarki nastawione sa na kase. Jak zaplacisz to beda przy Tobie skakac.

Z tego co wiem, bo lezalam z corcia prawie 2tyg w Bielanskim,ale na pediatrii (oddzial + personel super!!! ) to w Bielanskim sa bardzo chetni do robienia CC. Opinia osob tam pracujacych jest taka,ze az za chetnie. Z tego co zrozumialam, to jak widza jakies wskazanie do CC, czy jest problem podczas porodu to nie cackaja sie i nie kaza rodzic na sile SN. Czyli madre myslenie :-) Opieka po porodzie ponoc srednia, ale kolezanka mi mowila,ze pielegniarki nastawione sa na kase. Jak zaplacisz to beda przy Tobie skakac.

juz sie nastawiłam, że pierwsza noc wezme sobie położna. dzieki za info!

Witajcie. A czy któraś coś wie na temat szpitala na pl. Starynkiewicza?? Jakies opinie?? Bo sie zastanawiam pomiedzy Bródnowskim a Starynkiewicza. Byłabym wdzieczna.

reklama
:-) Witam wszystkich.....urodziłam w Eskulapie śliczną dziewczynkę kilka dni temu. Mogę z czystym sumieniem polecić każdej z Was tą klinikę.

Do góry