reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ne temat cc w św. Zofii tego nie wiedziałem wielkie dzięki
Co do Inflanckiej to słyszałem wiele negatywnych opini
Termin mamy na 2 listopada i mam nadziej że bielański nie będzie tak oblegany.
Coraz bardziej jestem przekonany do tego właśnie szpitala

reklama
O kazdym szpitalu slyszy sie duzo pozytywow i negatywow. Moja znajoma, ktora urodzila ok tygodnia temu zostala odeslana z bielanskiego, i trafila na inflancka, bo tam nie odsylaja. Ja widzialam tamtejsze bloki porodowe, poznalam 3 polozne oraz 2 pielegniarki noworodkowe i wydaje mi sie ze bede zadowolona rodzac tam. W razie jakichkolwiek watpliwosci dostalam od nich numery telefonow i moge zadzwonic jesli bede chciala sie czegos dowiedziec lub mnie cos zaniepokoi.
Poza tym plusem jest darmowe znieczulenie zewnatrzoponowe, ktore w innych szpitalach np sw. Zofii kosztuje 500zl, a sale pojedyncze porodowe jak i poporodowe sa tansze.

Ja z USG mam termin na 15ego pazdziernika, ale z OM moj termin minal 4 dni temu. Jesli do 7ego coreczka nie zechce sie wydostac mam sie zglosic na patologie. Wybralam inflancka, bo tam chodzilam do szkoly rodzenia i poznalam personel - wydaje sie byc okej, mam nadzieje ze sie nie zawiode :) a takze ze uda mi sie "zdobyc" jednoosobowe sale.

ja miałam CC na inflanckiej i nie narzekam , planowane bo maluszek był głową do góry bez żadnego problemu zostałam przyjeta w dniu terminu a nastepnego dnia miałam już CC.. szpital nie jest super nowoczesny i bardzo zatłoczony , ale nikomu nie odmówi pomocy a to duży plus , miłe położne i personel .. warto wziąść sale jedynkę po porodzie bo normalne sale bardzo ciasne , ZZo jest za darmo , sala do rodzinnego 600zł.

Co do bielańskiego szpital podobno jest super ale często z niego odsyłaja , mojej przyjaciółki siostre w lipcu tego roku najpierw przyjęto po czym po trzech godzinach została oswieziona do nowego dworu mazowieckiego. nie miała nic do gadania . przyjechała po nia karetka i tyle . i tyle miała porosu w bielańskim a tez miała tam lekarke

calineczka - jak tylko tam trafisz to wpisz sie na liste do jedynki ,, bo zawsze jakies kolejki są .. na patologo takich sal nie ma , dopiero na noworodkowym , a ze szpitala myślę że będziesz zadowolona , nie jest jakis super nowoczesny ale nie jest źle.

MSWiA, oddział oddany w Listopadzie 2007, wszystko czysto, ładnie schludnie, super nowy sprzet, żadnych braków w lekach i środkach higienicznych, do porodu daja swoje koszule, dziecku daja swoje pieluszki tetrowe i rożki. Żadne badziewiaste czy ochydne, piekne i czyste. Maja pełno gadzetów od sponsorodawców. Daja duzo extra paczek dla mam. Oddział noworodkowy liczy 2 lekarzy na dyżurze i 5 pielegniarek. Na oddziale jest zawsze kilku lekarzy ginekologów co sprawia, ze jak nawet jest 8 rodzących to kazda ma opieke i sie wszyscy wyrabija. Polecam, nie załuje, szczegolnie, ze po porodzie maluszkom robia super kompleksowe badania, ktore jak rozmawiam z innymi mamami nie robią w innych szpitalach tylko jeszcze na Karowej.
Opieka po porodowa naprawde super, są panie od laktacji i przychodzą kilkarazy dziennie i pomagaja początkujacym mamusiom dziecko odpowiednio przystawic do cycusia. Pielegniarki dzidziusiowe codziennie przychodzą na pielegnecja maluszków i codziennie oglada je lekarz, w razie potrzeby kilka razy dziennie.​

Miło słyszeć, bo wybieram się tam za parę miesięcy :-)
Pierwsze dziecko też tam przyszło na świat i byłam zadowolona, choć tylu gratisów wtedy nie było:no:.

reklama
Na Inflandzkiej rodziłam w czerwcu - jeden z plusów to fakt , że nie odsyłają z tego szpitala żadnej kobiety - co ma i swoje minusy bo w czerwcu był kocioł- jedna schodziła z łóżka porodowego a druga wchodziła jak w królikarni jakiejś - za to opieka ginekologiczna ok - po porodzie obchód był 2 razy dziennie i pediatra też badała dzieci i oglądała codziennie.
Jak poród idzie gładko i szybko to ogólnie wspomnienia są miłe moim zdaniem , niezależnie od miejsca w którym się rodzi

Do góry