reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

reklama
Ja raczej wybiorę szpital w Mikołowie. Jest ktoś kto ostatnio tam rodził? Jakie wrażenia?

A masz lekarza prowadzącego z tego szpitala? Ja ani nie polecam, ani nie odradzam, leżałam tam w poprzedniej ciązy na patologii i po tym zmieniłam szpital i lekarza. Poprzednio rodziłam na Łubinowej w Katowicach i teraz też tak zrobie

A masz lekarza prowadzącego z tego szpitala? Ja ani nie polecam, ani nie odradzam, leżałam tam w poprzedniej ciązy na patologii i po tym zmieniłam szpital i lekarza. Poprzednio rodziłam na Łubinowej w Katowicach i teraz też tak zrobie

Tak, prowadzi mnie dr. Student, nie wiem czy będziesz kojarzyła? Wiadomo, że ile kobiet tyle opinii, ale warto je wszystkie przyjąć do wiadomości. A jak jest na Łubinowej?

Tak, prowadzi mnie dr. Student, nie wiem czy będziesz kojarzyła? Wiadomo, że ile kobiet tyle opinii, ale warto je wszystkie przyjąć do wiadomości. A jak jest na Łubinowej?

Nie kojarze, poprzednią ciąże do 20 tyg prowadziłąm u dr Czekańskiej-Karel z Mikołowa, ale później przeniosłam się na Łubinową do dr Wieczorka, teraz całą ciąże tam prowadzę. Poprzedni poród i opiekę wspominam dobrze, mam nadzieję ,że teraz też tak będzie. Tobie też życzę wszystkiego dobrego bo to już niedługo.

illusion87 mnie także prowadzi doktor Student jesteś z Orzesza/Mikołowa czy gdzieś z dalszych rejonów ??
Także planuje rodzić w Mikołowie to daj znać jak Ty już tam urodzisz bo jestem ciekawa opinii odnośnie tego szpitala.

illusion87 mnie także prowadzi doktor Student jesteś z Orzesza/Mikołowa czy gdzieś z dalszych rejonów ??
Także planuje rodzić w Mikołowie to daj znać jak Ty już tam urodzisz bo jestem ciekawa opinii odnośnie tego szpitala.

Jestem z Katowic, ale urodziłam się w Mikołowie:). Dużo dobrych słów słyszałam o dr. Studencie i dlatego zdecydowałam się do niego chodzić, czego z resztą nie żałuję:). Jasne, dam znać jak już będę PO :)

illusion87 ja do dr. Studenta chodziłam już na długo przed ciążą i chwaliłam go sobie bardzo jako lekarza, więc jak zaczęłam podejrzewać ciążę to nie było mowy o innym prowadzącym niż on :)
Życzę Ci spokojnego i bez komplikacji porodu bo widzę, że już lada momencik i będziesz miała swoje Maleństwo na rękach :)

Ja szpitala na Łubinowej nie polecam. Chyba, ze jesteście pewne na 100%, ze poród odbierze lekarz prowadzący ciążę. U mnie odebrał inny i tak mnie wyłyżeczkował, że dwa razy wracałam na kolejne wyłyżeczkowania z ostrym zapaleniem macicy. Zreszta po tej przygodzie mam problem z donoszeniem kolejnej ciąży (zrosty w macicy).
Poza tym incydentem to ogólnie jest to przyjemny szpital, pokoje dwuosobowe z telewizorem. W nocy opieka studentek nad maluchami. Ale wypisali mnie z dzieckiem w 3 dobie mimo, że było widocznie żółte z podwyższoną bilirubiną. Ale ani słowa na ten temat nie powiedzilei tylko dostałam ochrzan od ich neonatologa, ze przez to dziecko spadło na wadze i musze dokarmiac sztucznie.

reklama
Hejka... tez slyszalam malo pozytywnych opinii o Lubinowej... rodziła tam moja kumpela - miala jakies komplikacje podczas porodu i wyladowala na Ligocie, Na Raciborskiej moja kuzynka otrzymała w prezencie gronkowca...:/

Ja w tej ciazy lezalam juz 3 razy w szpitalu i za kazdym razem w bogucicach - mialam zakladany szew na szyjce macicy, potem dostalam sterydy na rozwoj pluc dziecka i dwa tyg. temu lezalam na obserwacji szyjki znowu... - szpital nówka pewex - do tego super położne, poszlam sobie pozwiedzac porodówke - też super :), kilka moich kolezanek tam rodzilo i bardzo polecaja :)

Do góry