reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

reklama
mikaa23 dzięki za info. ja spodziewam się bliźniąt i mam mieć cesarke więc nie wyobrażam sobie jak zostane sam z dwójką na sali nie mogąc nawet wstać po zabiegu a to też moje pierwsze dzieciaczki.

mikaa23 a ogólnie jeżeli chodzi o opiekę medyczną nad Tobą, obchody lekarzy, pomoc pielęgniarek było ok czy nie wspominasz tego jakoś trauma tycznie? bo większość opinii ,które słyszałm o tym szpitalu nie było najlepsze. po ilu dniach od cesarki zostałaś wypisana do domu?

wiwi2011 jeśli masz lekarza prowadzącego ciążę w tym szpitalu to nie zginiesz ;-) w sumie inni lekarze mało się tobą interesują i ciężko cokolwiek wyciągnąć od nich na swój temat, jedynie ze swoim możesz konkretnie gadać. Ja leżałam kilka dni na patologii ciąży i ten okres wspominam dobrze. Obchody lekarzy tak jak piszę jak nie Twój lekarz to spyta jak się czujesz i takie rozmowy o niczym, pielęgniarki w większości bardzo fajne. Ja akurat trafiłam na fajną zmianę po porodzie, w nocy miałam super opiekę: kroplówki przeciwbólowe na czas, zmieniała mi wkłady, podawała nawet wodę do picia ;-) a rano pomogła przy pierwszym wstawaniu i nawet pomogła mi się umyć pod prysznicem i to z uśmiechem na twarzy :tak: znowu koleżanka, która rodziła po mnie nie mogła się doprosić pomocy przy pionizacji bo ja zbywała ciągle pielęgniarka, że przyjdą jacyś rehabilitanci (którzy oczywiście nie przyszli i zrobiła to pielęgniarka z kolejnej zmiany).
Jedyne zastrzeżenia mam do pielęgniarek od noworodków nie miałam z ich strony prawie żadnej pomocy, moja córeczka urodziła się dosyć duża i nie umiałam jej wykarmić piersią, strasznie płakała. Jedna kazała ją dokarmiać ale tylko troszkę, inna mówiła że absolutnie nie, inna znowu, żeby karmić tylko 15 minut piersią itd. i bądź tu mądra kiedy to Twoje pierwsze dziecko :-(

Także sumując okres w szpitalu do porodu i poród ok a po porodzie masakra ;-) także byłam najszczęśliwsza jak po 5 dobach mnie wypisali.
Troszkę będziesz miała roboty z bliźniakami na pierwszą noc na pewno Ci je wezmą, z druga już może być gorzej zależy od zmiany wszystko. Ze mną leżała dziewczyna, która urodziła bliźniaki i w drugą noc nie umiała się doprosić, żeby jej wzięły dzieciaczki dopiero gdzieś koło 1 w nocy jak już bardzo płakały pielęgniarka je zabrała. Najgorzej nocą bo jeżeli masz kogoś do pomocy: męża, mamę ... to może z Tobą być praktycznie cały dzień, wiadomo że jakaś pielęgniarka może marudzić ale nie tak żeby tę osobę wyrzucić :-p nocą bardzo pomocne są też koleżanki z sali, które już chodzą bo praktycznie każda jak z dzieckiem jest wszystko w porządku ma je przy sobie i o spaniu nie ma za bardzo mowy :-p
Ale się rozpisałam :sorry: jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pytaj :tak:
W którym jesteś miesiącu ? ;-)

hej. dzięki za odpowiedzi. trochę mnie uspokoiłaś może nie będzie tak źle jak się spodziewam. ja jestem teraz już w 35 tygodniu więc prawie na wylocie:) mam mieć robioną cesarkę ale muszę wytrzymać jeszcze co najmniej 2 tygodnie bo mój lekarz jest na urlopie a bez niego kiepsko to widzę.

czy ktoraś dziewczyna wie kto teraz jest w kolejowym z lekarzy? i gdzie mozna go złapać prywatnie... bo w kolejowym w przychodni same babeczki ktorych nie toleruje...

Michalski ordynator, na pewno przyjmuje gdzieś w Kato prywatnie, sprawdź może na znanylekarz.pl, M.Wętka - bardzo fajny lekarz nie wiem gdzie przyjmuje, Wojanowski (chyba tak się nazywa ale nie jestem pewna) i oczywiście E. Barczyk -Borkowska, ale ona przyjmuje w przychodni więc na pewno znasz.

Borkowska prowadziła moją całą ciążę, ona tez mnie cieła. Podczas pobytu w szpitalu zawsze do mnie zaglądała i pytała jak się czuję i czy coś mnie boli itp. Tak na prawdę dzięki niej i jej decyzji że od razu będzie cc uniknęliśmy problemów podczas porodu sn które mogłyby się skończyć tragicznie dla dziecka.

Co do samego Kolejowego powiem szczerze że średnio jestem zadowolona. Opieka dla mnie przed porodem super. Opieka noworodkowa tragedia.

Michalski ordynator, na pewno przyjmuje gdzieś w Kato prywatnie, sprawdź może na znanylekarz.pl, M.Wętka - bardzo fajny lekarz nie wiem gdzie przyjmuje, Wojanowski (chyba tak się nazywa ale nie jestem pewna) i oczywiście E. Barczyk -Borkowska, ale ona przyjmuje w przychodni więc na pewno znasz.

Borkowska prowadziła moją całą ciążę, ona tez mnie cieła. Podczas pobytu w szpitalu zawsze do mnie zaglądała i pytała jak się czuję i czy coś mnie boli itp. Tak na prawdę dzięki niej i jej decyzji że od razu będzie cc uniknęliśmy problemów podczas porodu sn które mogłyby się skończyć tragicznie dla dziecka.

Co do samego Kolejowego powiem szczerze że średnio jestem zadowolona. Opieka dla mnie przed porodem super. Opieka noworodkowa tragedia.

A z pediatrów jest jeszcze dr Dońcowa? orientujesz sie?
a co do Borkowskiej: to mnie zdaziła gdy teraz przyszłam do szpitala - z bólem podbrzusza - i skomentowała nie milo mój wiek... a dr Wetke kojaze jeszcze z poprzedniej ciązy fajnie że jest:) tak, Wojanowski, ale niestety ten lekarz jest dla mnie porażka... ;/

dr Dońcowa - niestety nie kojarzę a co do Wojanowskiego to racja tragedia. Pół nocy przed cc się modliłam żeby mnie nie ciął bo się nasłuchałam jak się wygląda po cc u niego.
Borkowska - fakt specyficzna kobieta, ale ja na szczęście jestem z niej zadowolona.

reklama
Do góry