reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

reklama
Przemko zawsze warto zajrzeć na te stronę, ale prawda jest taka, że co pacjentka to opinia. Każda kobieta ma indywidualne potrzeby i wymagania co do opieki medycznej. trudno się więc za bardzo sugerowac. Ja osobiście jestem pacjentką doktora Wieczorka i osobiście nie mogę się zgodzić z opiniami z forum znany lekarz. Ale to moja subiektywna opinia.

Cóż AbEjA dzięki temu że mamy odmienne zdania na pewne tematy tworzą się np. tego typu Fora :) ja mam nieco odmienne zdanie na ten temat...dlaczego ? po pierwsze dla tego, że znajdziesz lekarzy na tym forum, którzy nie mają ani jednej negatywnej oceny...to chyba o czymś świadczy (tym bardziej, iż posiadają ich dość dużą ilość). Po drugie czy zdecydowałabyś się na lekarza np. pediatrę który nawet w/g oceny takiego forumowicza jak ja nie potrafi rozpoznać objawów grypy u dziecka ???? wątpie... cóż jak dla mnie przynajmniej p. dr. ślęczka nie jest w stanie zdiagnozować poprawnie podstawowych zagrożeń kobiety w ciąży... czy jest to moje subiektywne odczucie... NIE to fakt. Widzisz pisze tutaj tylko dla tego, że chciałbym zaoszczędzić nerwów a co najważniejsze ryzyka potencjalnych matek. Teraz kiedy jest już po wszystkim i zacząłem szukać informacji na temat p. dr. okazało się że takie doświadczenia ma cała masa jego pacjentek... czy to zbieg okoliczności...oceńce sami :)

Przemko drogi, masz racje, oczywiście własnie po to są takie fora jak te. Ale z lekarzami jest jak z porodami, niby to samo wydarzenie, a każda kobieta doświadcza go w inny sposób, nawet w tej samej placówce medycznej, ba czesto nawet na dyżurze tej samej zmiany personelu. Nie znam osobiście dra Ślęczki, ale dopóki sama nie poszłabym na jego wizyte nie wyrażałabym opinii. Dr Wieczorek też ma opinie skrajnie różne, a jednak jako lekarz mi odpowiada. Co do pediatrów - tu akurat mam doświadczenie, że tak powiem przekrój przez całą Polskę. Mam też przyjaciółkę, która ma z nimi zawdowy kontakt. I czesto nawet ci posiadający super opinię w internecie powinni mieć na drzwiach nalepkę "Tu nie lecz swojego dziecka"... W tych tematach niestety wszystko jest SUBIEKTYWNE.
Ostatnio kilkukrotnie moja córka była pacjentką obu IP w Klinice na Ligocie. Elaborat można by napisać o braku kompetencji i taktu niektórych pracowników...tyle, że tak odczuwam ja, inna mama może być zupełnie odmiennego zdania i ja przyjmuję to do wiadomości :)

wszystko o opiece nad maleństwem zgadza się z wpisem Marushka83.
po 48h pobierana jest krew maleństwa do badania (fenyloketonuria), pediatra bada maluszka i doktor mamę- jeśli wszystko jest ok, dostaje się wypis ze szpitala.
życzę powodzenia :))

Przemko78 wiem ze na CSK ale widzę ze nie umiesz określić która klinika....to może określ z jakimi lekarzami żona miała do czynienia....jakies nazwiska....

Mam ważne dla mnie pytanie co do szpitala w Ligocie . Szykuje mi się dłuższy pobyt z córeczką w tym szpitalu i słyszałam że za to by być z córką musze zapłacić. Nie oriętuje się ktoś z Was ile trzeba zapłacić za dobe? i czy za te pieniążki dostane krzesło czy łóżko? Moja siostra w jednym szpitalu dostała krzesło a zapłacila 30 zł za dobe.
Jeśli ktoś z Was był też w tym szpitalu to jaką macie o nim opinnie?W poradni jest dobrze Miłe pielęgniarki, dobry lekarz itp, ale nie wiem jak już jest na oddziale.

Moje drogie,
Wróciłam kilka dni temu z Łubinowej i nie dam sobie nic złego na ten szpital powiedzieć. Personel jest cudowny, warunki świetne i może gdybym wcześniej o tym szpitalu wiedziała nie odwlekałabym tak drugiej ciąży.
Wierzcie mi, że tam się naprawdę rodzi po ludzku i mimo, iż pacjentek jest wiele to każda jest traktowana jakby była najważniejsza. Komfort psychiczny jaki gwarantują w tym szpitalu kobietom rodzącym i w połogu jest nie do opisania. Gdybym mogła ozłociłabym cały personel z jakim miałam do czynienia. Szczególnie, że nie obyło się bez perypetii i mój mąż napędził wszystkim niemałego stracha odlatując podczas porodu. Więc zajęto się nie tylko mną i naszą córeczką, ale kompleksowo rodzinką.
JAK RODZIĆ TO TYLKO NA ŁUBINOWEJ.

reklama
Do góry