reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

karola dzięki za informację :-) Ale z tego wynika,.że jak chcę tam rodzić,to dobrze byłoby tam chodzić na KTG... Tak na wszelki wypadek.:-p
wojtysiowa bardzo możliwe,że się tam widziałyśmy ;-) No właśnie co do tego nacinania nie wiem...Koleżanka rodziła w czerwcu i ją nacięli, wprawdzie polożna poinformowała,że dla jej dobra lepiej,że natną,bo jest ryzyko duże pęknięcia itp, ale jak jest w rzeczywistości z tym ich podejściem,to nie wiem. Daj znać jak koleżanka urodzi.;-) Może wtedy się już na bank zdecyduję.

reklama
karotka to pewnie sie gdzies w narutowiczu widzialysmy na korytarzu:) bo ja tam bardzo czesto jestem. Teraz kolezanka bedzie tam rodzic to opisze co i jak. A z nacinaniem krocza to slyszalam opinie ze oni wola tego nie robic ale przy porodzie trzeba powiedziec:)

Wczoraj bylismy w szkole rodzenia z Narutowicza i mielismy wykład z bardzo fajnym lekarzem, zresztą zastępcą ordynatora.
z tego co opowiadał to nacięcia stosują tak jak i znieczulenia wszystko zalezy od sytuacji, jesli jest konieczne to robią, a jesli nie to po co okaleczac pacjentke
Wydaje mi sie ze mają bardzo zdrowe i rozsądne podejscie, ani nie przeginają w jedną strone ani w drugą, choc pewnie zalezy tez na kogo się trafi.
Jak bedzie w naszym przypadku opisze we wrzesniu :)

Witam.
Próbuję znaleźć informacje na temat tego, czy na Ujastku jest mozliwość zrobienia cesarki na życzenie? Jeśli tak to za ile? Wiecie coś na ten temat? W necie znalazłam sporo opisów cc z tego szpitala, ale nie wiem czy na zyczenie. Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje. Jestem już po jednej cc i zdania nie zmienię- to tak na wypadek, gdyby ktoś chciał mnie przekonywac że lepiej rodzić sn. Nie chce kolejnej dyskusji i plusach i minusach obu porodów. Zależy mi na uzyskaniu informacji ile może cc kosztowac. Jak ktoś chce to może pisać na priv.

miała porównanie warunków jakie panują w Zeromskim i Rydygierze
No rozumiem, ale podawała jakieś konkretne powody? Jestem zainteresowana szpitalem Rydygiera, bo mam stamtąd lekarza, a poza tym ma dobre opinie w necie i stąd moja dociekliwość ;-). Jakie warunki miała na myśli, bo chyba nie sanitarne?

ja rodziłam w Rydygierze i generalnie polecam, owszem miałam położna z tego szpitala, wiec na opieke nie moge narzekac, warunki tez ok mielismy to szczescie ze była wolna sala do porodow rodzinnych, wiec sam porod ok, a jesli chodzi o warunki po to tu juz jest roznie wszystko zalezy ktora ekipa ma dyzur, ale generalnie szpital jest w porzadku

No rozumiem, ale podawała jakieś konkretne powody? Jestem zainteresowana szpitalem Rydygiera, bo mam stamtąd lekarza, a poza tym ma dobre opinie w necie i stąd moja dociekliwość ;-). Jakie warunki miała na myśli, bo chyba nie sanitarne?
nie pamiętam, to było 4 lata temu.... ale miała porównanie Żeromskiego i Rydygiera i polecała Żeromski, ale pewnie w Rydygierze tez nie jest źle

No i dziewczynki jestem przekonana do Narutowicza- kolezanka tam rodzila teraz i mowila ze super:) ochrona krocza /chyba ze trzeba naciac koniecznie/ super personel rodzinny do wody i znieczulenie wg zyczen jesli nie ma przeciwaskazan za darmo, wspomaganie karmienia i laktacji bez sztucznego dokarmiania. Jedna pielegniarka byla tylko niemila ale to wszedzie na taka mozna trafic:)

reklama
Ja też się chyba przekonałam do Narutowicza; głównie dlatego,że mam najbliżej, mój lekarz jest stamtąd,a poza tym już nie chce mi się porównywać tych wszystkich warunków i Bóg wie czego. Szpital to szpital, a wiem,że o wiele gorzej na porodówkach jest w małych miejscowościach (oczywiście nie we wszystkich).
wojtysiowa a skąd masz informacje o ZZO? Bo z tego co ja wiem,to właśnie go tam nie podają. Koleżanka rodziła w czerwcu i jej położna powiedziała,że oni nie praktykują podawania znieczulenia do porodu. No chyba że coś się w 2 miesiące zmieniło.. Albo może zależy na czyją zmianę trafisz.:sorry2: No nie wiem...W każdym razie ja jestem zdecydowana, co ma być to będzie.;-)

Do góry