reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

reklama
Jeśli chodzi o szpital to sorki :zawstydzona/y: ale już nie chce mi się pisać kolejny raz tego samego - wystarczy, że przeszukasz ten wątek pod kątem postów mojego autorstwa i przeczytasz.
Dwa razy wybrałam ten szpital, więc to o czymś świadczy :tak:

Jeśli chodzi o porody: pierwszy ciężki, wymęczyłam się trochę na własną prośbę się położyłam...
Drugi ekspres - polecam chodzenie przy skurczach, pozwala pogłębić rozwarcie i zmniejsza ból, poza tym prysznic też pomaga i uśmierzyć ból i przyspieszyć, ja teraz nie zdążyłam do szpitala i urodziłam w domu :-) w sypialni, 12 minut po wyjściu spod prysznica :tak:

Ja właśnie jeszcze zastanawiałam się nad porodem w wodzie.. Wcześniej napisałaś że jest za darmo i aż mnie to dziwi :-)
No dziękuję za odpowiedź, chyba też tam będę w listopadzie rodzić, bo moja ginekolog właśnie jest stamtąd i chcę żeby była przy porodzie :))

Anijka ja też polecma Żeromskiego, rodzilam tam dwa razy i za pierwszym razem nawet miałam okazję zobaczyc salę z wanną (pozniej się przeniosłam na inną) i byłam w szoku, że to tak wygląda! ale to było naprawde pozytywne zaskoczenie:-)
W ogole porodowka w Żeromskim jest swietna, a nie jak w niektórych szpitalach : wygląda jak rzeźnia i kraty w oknach:no:
i położne też super!

Ja też się chyba przekonałam do Narutowicza; głównie dlatego,że mam najbliżej, mój lekarz jest stamtąd,a poza tym już nie chce mi się porównywać tych wszystkich warunków i Bóg wie czego. Szpital to szpital, a wiem,że o wiele gorzej na porodówkach jest w małych miejscowościach (oczywiście nie we wszystkich).
wojtysiowa a skąd masz informacje o ZZO? Bo z tego co ja wiem,to właśnie go tam nie podają. Koleżanka rodziła w czerwcu i jej położna powiedziała,że oni nie praktykują podawania znieczulenia do porodu. No chyba że coś się w 2 miesiące zmieniło.. Albo może zależy na czyją zmianę trafisz.:sorry2: No nie wiem...W każdym razie ja jestem zdecydowana, co ma być to będzie.;-)

Karotka00,
ja też jestem zdecydowana na Narutowicza, głównie ze względu na lekarza prowadzącego. Tylko jedna moja znajoma tam rodziła, i to kilka lat temu, ale była bardzo zadowolona z opieki na porodówce i nad dzieckiem. Na stronie akcji rodzić po ludzku szpital też ma dobre opinie. I wszyscy mnie uczulają, żeby rodzić tam, gdzie jest oddział dla noworodków na miejscu i w razie czego nie będą musieli dziecka przewozić ...
Chodziłaś do szkoły rodzenia w Narutowiczu??? bo zastanawiam się, czy warto ...
Skrobnij jakąś krótką opinię, jak będziesz po :-)
Powodzenia :-)

reklama
Nie chodziłam do szkoły rodzenia żadnej,a z tego co wiem,to przy Narutowiczu jest płatna,ale nie wiem ile.
Mam jeszcze kilka dni do terminu,ale jeszcze bardziej się przekonałam do tego szpitala,bo właśnie dzisiaj mnie stamtąd wypisali z patologii ciąży i jestem naprawdę zadowolona. Większość położnych super,bardzo miłe i pomocne; lekarze też w porządku,chociaż czasem lepiej się o coś wypytać albo upewnić,bo często nie mają zwyczaju informowania o stanie pacjentki,ale ogólnie ok. Jedyne,co mi przeszkadzało,to to paskudne jedzenie; na patologii dają to samo co na położniczym, no ale z drugiej strony to nie Sheraton,więc nie narzekam.:-)
Na porodówce miałam okazję być tylko raz pod KTG,bo tam mają lepsze niż na patologii i położne też rewelacyjne,także to trochę zmniejsza mój strach przed porodem.
Oczywiście dam znać po wszystkim.:-)

Do góry