reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Co do dr Ufnalewskiego to chodziłam do niego przez pierwszą połowę ciąży, ale zawiodłam się na nim i zmieniłam lekarza. Gdzieś już pisałam o tym na BB.

reklama
mi w ogóle małej nie dali na brzuch - przez ci mam wielki żal bo mi sie wydaje że coś bezpowrotnego straciłam :-(. dali mi ja jak urodziłam łozysko i jak mnie szyli to mi ją położyli już opatuloną na piersi ...

Anieczka-a możesz mi podać szczegóły dlaczego zawiodłaś się na tym lekarzu?
Ja też rodziłam w Ujastku i byłam bardzo zadowolona o czym już tu pisałam.

A jeżeli szukasz dobrego lekarza to ja polecam dr Skotnickiego, przyjmuje na os. Szklane Domy. Ma wspaniałe podejście do pacjentek a przede wszystkim jest świetnym fachowcem.

Anieczka-dziękuję Ci bardzo za informacje. Mojej siostrze też właśnie powiedział,że ma ciążę zagrożoną, skierował na badanie Hcg i przepisał Luteinę. Ale we wtorek idzie do innego lekarza, do którego już chodziła, tylko był teraz na urlopie to wszystkiego się dokladnie dowiemy.

Witam wszystkie przyszłe Mamusie;)
ja bede rodzila na 100% w Żeromskim, ufam temu szpitalowi bo maja dobry personel, mam zamiar wybrać się tam do szkoły rodzenia (jest za darmo) i w tym szpitalu za nic płacić nie trzeba, poród w wodzie i rodzinny za dramo a na taki sie zdecydowalismy(rodzinny)
pozdrawiam i samych miłych wspomnień ze sszpitala życzę;)

A ja byłam w Żeromskim na ginekologii i wiem że tam na pewno nie chcę rodzić bo są tam lekarze niemili i ewidentnie czekają na małe co nieco do rączki.

Niestety ja na razie szczęśliwą mamą nie będę-poroniłam. :no: Jednak co do szpitala w Krakowie, to muszę napisać kilka złych slów na temat Ujastka. Pojechałam dość wcześnie rano na Ujastek i niestety nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Po pierwsze- czekałam na lekarza godzinę, co uważam, że w sytuacji, gdy kobieta krwawi, trochę za długo. Po drugie pielęgniarka, ktora mnie przyjmowała miała pretensje, że bez badań i skierowania (ciekawe, gdzie w nocy mozna wziąć skierowanie od lekarza, oraz mysleć logicznie, gdy traci się dziecko). Do tego musiałam łaskawie czekać, na moją kolej, musieli mnie gdzieś cytuje "upchać" pomiędzy zabiegi.
Subiektywnie- oprócz komfortowych warunków (pokoje z łazienkami, możliwość bycia z kimś bliskim) nic ponad to. Miałam wrażenie, że jestem piątym kołem u wozu, bo musieli sie mną zająć w ramach NFZ. A tam jak dla mnie- jedna wielka masówka- kobiety idące na cc (oczywiście za kasę- od razu inne traktowanie, nawet na uśmiech i miłe słowo się potrafili wysilić). Wiadomo, że opinia jest bardzo subiektywna, może wynika jeszcze z mojego smutku i rozgoryczenia, ale na tamten koszmarny dzień widziałam to tak, a nie inaczej.

reklama
Szukam dobrego lekarza specjaliste ginekologa proszę o telefon lub klinike w której przyjmuje. Jestem po dwóch poronieniach [12.04.2007 i 23.08.2007] Mam jeszcze synka który skończył 5 latek. Chciałabym byc pod opieką lekarza który pomogł by mi wysprostowac moje zdrowie i porobic potrzebne badania. Jestem z krakowa ale chętnie podjade gdzie tylko będzie trzeba. Pozdrawiam

Do góry