reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i prywatne kliniki POZNAN

Mam pytanie do tych mamuś, które rodziły ze znieczuleniem:
gdzie w Poznaniu i jakie koszty?
u nas w Jarocinie gdy jedna z rodzących poprosiła o znieczulenie i zaoferowała że zapłaci za nie, tylko ją wyśmiano i powiedzieli że "poród musi boleć":wściekła/y:

reklama
Witam. Czy któraś może mi powiedzieć co mam wsiąść ze sobą do szpitala na polna (tam zamierzam rodzić, a z tego co wiem to w każdym szpitalu jest inaczej)--termin porodu mam na połowę listopada

Miesiąc temu rodziła tam moja siostra. Szpitala nie poleca z różnych względów. Z mojego punktu widzenia, po jej opowieści, to najmniej ludzki szpital w Poznaniu. Najokropniejsza była rozłąka z dzieckiem. Po trzech dniach okazało się że z maleńką nie jest super i musi dostawać antybiotyk. Zabrali ją na noworodkowy, co zrozumiałe, a mamę... wypisano! Praktycznie tuż po porodzie siedziała przez tydzień na krzesełku przy łóżeczku, zamiast odpoczywać na sali poporodowej i biegać do niej w szlafroku i kapciach, jak w innych szpitalach. Nigdzie indziej nie spotkałam takiej praktyki.

A do szpitala musiała zabrać jedynie podstawowe rzeczy dla siebie (jak wszędzie) i nawilżane chusteczki do pielęgnacji dziecka, bo często brakuje. Koszula na porodówce i bloku poporodowym przepisowo - szpitalna. Rożki, ciuszki, pieluszki i przybory higieniczne dla dziecka szpital zapewnia. Dopiero na wyjście wszystko jest potrzebne z domu.

To tyle.

Anula 1975 - dzięki za odpowiedź, ja jednak czułabym się pewniej mając opłaconą położną, więc podciągam wątek...

Czy ktoś ma doświadczenia z opłaceniem położnej? Nie chodzi mi o namiary położnej, ale o to jak to zrobić?

Najlepiej zapytaj swojego ginekologa. Oni są najbliżej tematu i zwykle mają godne polecenia namiary.
Inny sposób - w szpitalu. Niektóre mają nawet na to cennik.

SiSi -ja tez bedę rodzic na Polnej bo stamtąd mam lekarzy prowadzacych i z dzidziusiem nie do końca dobrze. Opinie opiniami ale jednak chcą tu rodzić mamusie nie tylko z wlkp.

Nikogo nie zamierzam opłacać właśnie dlatego, że nikt mi nie zagwarantuje obecności w pracy danej położnej. Równie dobrze może mieć trudniejszy przypadek i..... po sprawie. Zresztą sami lekarze zapytali mnie czy mam za dużo pieniędzy ;)
Moi znajomi oplacili lekarza na Engla i czekali 24h bo akurat nie mial dyżuru (dobre sobie) I tak to wygląda.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie i zdrowego maluszka!!!!

Nie do końca się zgodzę w sprawie położnej. Oczywiście wypadki losowe bywają różne i dana położna może nie dotrzeć na czas ale wykluczając takowe umawiasz się na jej przyjazd niezależnie od dyżuru i ciągłą obecność przy tobie. Płacisz za to dodatkową kasę szpitalowi (poród z osobą towarzyszącą). Zapłata po porodzie.
Tak przynajmniej słyszałam, że to działa na Polnej.

CZeść
Może macie dziewczyny jakieś SPRAWDZONE:nerd: kliniki,poradnie czy learzy od tego usg, będe wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki!!!:-)

PLEASE!!!

reklama
Wczoraj zadałam to samo pytanie na forum :happy2:
I dostałam odpowiedź, że w Poznaniu najepiej wykonać takie badanie na ul. Promienistej, podobno sa tam świetni specjaliści :happy2: Tam też zamierzam sie wybrać :happy2: Pozdrawiam.

Do góry