reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szpitale i prywatne kliniki POZNAN

DZIEWCZYNY, KTÓRE RODZIŁY W OSTATNICH MIESIĄCACH NA POLNEJ - PROSZĘ O INFORMACJE:
- co daja w szpitalu, a co należy ze sobą zabrać (szlafrok, koszulka, podkłady, majtki jednorazowe, ubranka i pieluchy dla dzidzi, itp.)
- czy dostałyście znieczulenie zewnątrzoponowy? (podobno nie chcą dawać :no:
- w jakich pozycjach rodziłyście - czy "przykuli" Was do łóżek i trzeba było leżeć, czy może było troszkę swobody
- czy zapewniłyście sobie dodatkową opiekę w osobie położnej (wiem, że lekarze, którzy nie mają dużuru nie mogą być obecni przy porodzie swoich poacjentek)
- oj pytań mam tak wiele, ale może same dacie jakieś CENNE RADY, BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA :-)

reklama
DZIEWCZYNY, KTÓRE RODZIŁY W OSTATNICH MIESIĄCACH NA POLNEJ - PROSZĘ O INFORMACJE:
- co daja w szpitalu, a co należy ze sobą zabrać (szlafrok, koszulka, podkłady, majtki jednorazowe, ubranka i pieluchy dla dzidzi, itp.)
- czy dostałyście znieczulenie zewnątrzoponowy? (podobno nie chcą dawać :no:
- w jakich pozycjach rodziłyście - czy "przykuli" Was do łóżek i trzeba było leżeć, czy może było troszkę swobody
- czy zapewniłyście sobie dodatkową opiekę w osobie położnej (wiem, że lekarze, którzy nie mają dużuru nie mogą być obecni przy porodzie swoich poacjentek)
- oj pytań mam tak wiele, ale może same dacie jakieś CENNE RADY, BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA :-)

ja rodziłam w sierpniu 2006 i tak:
1/ koszula dla rodzącej i po porodzie musiała byc szpitalna
2/ ciuszki dla dzieci też szpitalne
3/ podpaski były w stałym dostepie, ale zwykłe Bella, więc dla mocno krwawiących były do bani - lepiej sobie przynieśc duże podkłady ginekologiczne
4/ pieluchy jednorazowe dla dzieci były - Happy Bella, ale jak ktos chciał to mógł korzystać z własnych
5/ kosmetyki dla dzieci typu oliwka do ciała, puder też dostepne (Nivea Baby)
6/ nie dostałam ZZO, ale nawet nie prosiłam o nie - prosiłam o środek przeciwbólowy i dostałam Dolcontral (Dolargan)
7/ jak dotarłam na porodówkę położyli mnie na łóżku i podłączyli pod KTG - w ramach tego łóżka mogłam sobie albo leżeć na plecach, albo na boku, albo mogłam sobie podnieść fotel do pozycji półsiedzącej
ja leżałam na boku, nie chodziłam, bo miałam niskie ciśnienie we krwi i chyba niski poziom cukru i było mi tak słabo, że myślałam że zemdleję a to by było niefajne, więc wolałam nie ryzykować
8/ nie było przy mnie ani mojego lekarza ani opłaconej położnej - położne, które nie mają dyżuru w danym dniu tak samo jak lekarze nie mogą przebywać na porodówce

ja urodziłam bardzo szybko - od momentu przekroczenia progu oddziału porodowego - po 3 godzinach Piotruś był już ze mną

Moja znajoma miał swoj szlafrok i nikt nic nie mówił ,wiec chyba wolno!

Juz w tamtym roku było, wiem napewno ze bo mi połozna mówiła ,tylko nie wszyscy sie orientowali i napewno teraz tez,tak to jest koniec jezyka za przewodnika:-D

no to prawda tam sie trudno w czym kolwiek zorientowac, nawet w tym co dotyczy przebiegu własnego porodu! do mnie nikl nie biegl z informacjami nie moglam sie wrecz ich doprosic. a zieczulenie mialam za darmo ale tylko dletego ze przez lekarzy z tego zasranego szpitala skonczylo sie cc!!!!

czesc dziewczyny czy ktoras zna jakas dobra polozna z polnej [np.iwona marczak]lub z sw.rodziny?nie mam pojecia gdzie znalezc kontakt.bede bardzo wdzieczna za pomoc:)

:-D
Witam Serdecznie !

Ja jestem w 19 tygodniu i zaczynam zastanawiać się gdzie mam urodzić nasze długo wyczekiwane dziecko. Z jednej strony myślę o Polnej, ponieważ moja ciąż od początku jest bardzo trudna, ale z drugiej strony mój lekarz prowadzący jest z Lutyckiej. Sam nie wiem.
Proszę doradźcie, który szpital lepszy.

reklama
Witaj IWONA 13
Wiem że to bardzo trudna decyzja, ile osób tyle opinii, poleciłabym Ci zajżeć na strone fundacji rodzić po ludzku, tam sa obiektywne opinie o szpitalach. Ja akurat słyszałam wiele dobrego o lutyckiej, przynajmniej ostatnio, niestety dla mnie troche za póżno dla mnie. Wydaje mi sie że Polna ma troche przereklamowaną opinie, oczywiscie prawdą jest że jako szpital AM jest jednym z najlepiej dofinansowanych w Poznaniu, co przekłada się na posiadany sprzet, szkoda tylko że nie przekłada się to na zainteresowanie i serce personelu dla pacjentów.Sale operacyjne wyglądają jak rodem z Ostrego Dyżuru, miałam okazje to sprawdzic. Podejżewam że niewiele Ci doradziłam, ale wież mi że ta decyzja może mieć naprawde duży wpływ na twoje dalsze życie, obejżyj porodówki, porozmawiaj z personelem, poczytaj opinie, i życze Ci trafnego wyboru i dobrych wspomnien z porodu.
Pozdrawiam serdecznie.

Do góry