reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

ja bardzo chcialam rodzić na klinkach ale niestety szpital zamykają na miesiąc (dezynfekcja) i musze wybrać inny szpital myslałam o brochowie i ostatnio pochwalono szpital na dyrekcyjnej i nie wiem co robić ??? moze wy mi pomożecie
pozdrawiam kasia

reklama
Witajcie...
ja równiez jestem z Wrocławia i mam ten sam problem co mama weroniki bo mój szpital to Kliniki tam chodziłam do lekarza (dr. EKo) przez całą ciąże, tam leżałam na patologii no i oczywiście tam miałam zaplanowane rodzić...a tu psikus taki i mojej córeczce odechciało sie wychodzić i postanowiła posiedzieć w brzuchu jeszcze...i teraz problem mieliśmy co zrobić bo szpital zamknięty...a i jeszcze nasz doktorek powiedział żeby nie czekać do niedzieli z szukaniem miejsca bo nawet jak w niedziele Nas przyjmą to nas później przewiozą karetką tam gdzie miejsce będzie a nie tam gdzie bysmy chcieli, wiec już wczoraj skontaktowaliśmy sie z Panią Doktor ze szpitala na ul Kamińskiego i postanowiliśmy że to teraz tam będzie Nasz szpital... z opinii innych Mam które tam rodziły wydaje mi sie ze to jest dobry wybór :):)

Grooha1 na Kamińskiego ubranka dla Dzieciątka trzeba mieć przynajmniej tak nam położna powiedziała, no i rzeczy dla siebie: podkłady, bieliznę, ręczniki itp.
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie :)

czesc Dziewczyny,
powiedzcie cos o Klinikach. Karolina 23 i mama weroniki - dlaczego wlasnie tam chcialyscie rodzic?
dzieki, pozdrawiam,
Marta

Witajcie :)

Wpadam na chwilke odpowiedziec na pytanka:
Martka ja wybrałam Kliniki ze względu na to że miałam tam lekarza no i ze jest to w miare przyjacny szpital (dla dziecka)... mają tam dobre warunki i całkiem znośną opiekę (przeprowadziłam pare wywiadów wśród Mam które tam rodziły i większosć jest zadowolona ;))

Ilinka
co do dr. Eko...hmmm... nie chce nikogo oceniać, ale uważam po 6 miesiącach wizyt i wydaniu masy kasy, że człowiek ten wyrobił sobie kiedys dobrą opinię a teraz sie na niej ślizga...
Opisze Wam jak wyglądałaa przykładowa wizyta: więc umawialiśmy sie telefonicznie na daną godzinę (za każdym razem pytał sie mnie czy ja w ciąży jestem ???)...jechaliśmy z mężem no i Pan doktor kazał zawsze czekać, najdłuższe czekanie jakie nas "dopadło" trwało 4 godziny >:D >:D >:D >:D
no i jak Nas w końcu przyjął to oczywiście usg wykonywał bardzo dokładnie...ale nigdy nie robił całości badania, i bardzo często "zapominał" o ważnych sprawach typu skierowania na podstawowe badania jakie mam wykonać (np. o teście na glukoze przypomniał sobie jak byłam w 34tyg a o morfologii nigdy nic nie mówił, robiłam sobie w przychodni na własna ręke) czy o prowadzeniu jakiejkolwiek dokumentacji, a i ważne jest to, że przepisał nam kilka skierowąń na badania w laboratorium w którym On jest współwłaścicielem, i zawsze jak przepisywał skierowanie brał podwójną kasę za wizytę (bo musiał wypisać dwa skierowania dla mnie i dla męża)... teraz jak poszliśmy do innego lekarza okazało sie ze badania które mamy (hpv, chlamydia) nie są wykonywane gdy nie ma objawów choroby i ze były zbędnym (ale duużym) wydatkiem :( :(

...dodam jeszcze ze ja chodziłam na wizyty do dr. Eko do szpitala na Kliniki i badania jakie dr wykonywał robił na sprzęcie szpitalnym ...ale wiem ze przyjmuje tez w kamieńcu (ma tam gabinet jakiś)...

...jednak napisze coś co działa na + : człowiek ten potrafi przekonać przyszłą Matkę że wszystko jest ok i ze nie ma co sie stresować...Mi to zapewnienie było bardzo potrzebne, zaufałam temu człowiekowi i dzięki temu uwierzyłam ze wszystko będzie dobrze i nie załujemy z Męzem ze wizyty u Dr. Eko były jakie były i ze dużo kosztowały... cieszymy sie że w sumie wszystko dobrze sie kończy i będziemy mieli Naszą Córcie!!! zdrową i Kochaną ;D ;D a to jest najważniejsze !!

ja do szpitalana komieńskiego zabrałam ciuszki, pampery, chusteczki i pieluchy tetrowe. Ale jak się okazało na miejscu wszystko tam było prócz pamperów. po porodzie przynieśli mi córeczkę ubraną w szpitalne ciuszki i szpitalnym pamperem. Więc jak się późnie dowiedziałam pierwsze dni po porodzie dziecko dostaje wszystko szpitalne dopiero po pierwszej kompieli można przebrać we własna ciuszki. A co do podpasek i podkładów dla kobiet to lepiej mieć ze sobą chyba żę się zapomni to nic nie szkodzi bo tam mają. :laugh:

reklama
Do góry